- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Słoneczko narzekaj sobie ile wlezie

My dziś mieliśmy koszmarną noc, Michał wstawał 7 razy, a ja teraz padam na twarz, a on bawić się chce.......
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
- Otrzymane podziękowania: 24

U nas jest problem natury żywieniowej....

Mianowicie Wiktor nie chce pic mleka w dzień (przed snem i w nocy pięknie wypija po 180ml z kaszką), do tej pory na śniadanie zjadał kaszkę ale taka gęsta do jedzenia łyżeczka, od kilku dniu nawet buzi nie chce otworzyć.
Obiadki jadł różnie, czasem gotowane przeze mnie czasem ze słoiczka ze względu na to, że często jadł poza domem. A teraz??? Chce tylko z mojego talerza.

Jak widzi, że coś jem to jest jeden wielki krzyk, nawet jak pije herbatę bo mi kubek wydziera.
No i ciągle marudzi, bo chyba głodny

- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Asiu białe dziąsełka to znak że ząbek już tam sobie wędruje i próbuje się przebić, u nas trwa to od trzeciego miesiąca czyli już dobre 4 miechy i dopiero 3 dni temu przebiła się dolna jedyneczka. A od góry jest widoczna tak w połowie dziąsełka, wczoraj lekarka mi to pokazała:)
Ilona, Nicolas też zawsze się rwie do talerza, jeśli jem coś co mogę mu dać to się dzielimy a jak nie, to zawsze muszę wyciągnąć dla nigo danie, ale to go zadowala

Chyba musisz nakładać na talerz podwójna porcję

Mam pytanie, dajecie swoim dzieciaczkom jakieś czekoladowe rzeczy, czy czekoladę do posmakowania?
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.

noc byla w miare.
wczoraj jeszcze poznym wieczorem rozmawialam z radca laktaryjnym, i doradzila mi odstawic wszytskie butelki, sok czy wode podawac tylko z niekapka, kaszke, czy owoce z lyzeczki, i tak dzis robie, powiem Wam z juz dwa razy mala ode mnie jadla

a no wlasnie czasem trzeba ponarzekac

a co do przeziebienia to chyba bylo tylko zmeczenie, no wyspana to nie jestem wiadome, ale inaczej sie czuje.
Moja teraz ladnie ode mnie zjadla i usnela, no ale od 7 nie spala, posadzilam ja przy lustrze w sypialni i zmienialam posciel bo inaczej nic nie moge zrobic.
Groszku wspolczuje Ci, moja tez zawsze o 7 wstaje dokladnie o 7:15 i tez chche sie bawic i to slyszysze ciagle MaMa... i jak tu nie wstac..
a wlasnie wczoraj sie bawilysmy, mala siedziala w lozeczku a ja sie chowalam i wyskakiwalam, i jak sie chowalam to ona wolala MaMa, oh jaka radoche mialysmy oby dwie.
Milego dnia zycze, ja zajrze wieczorkiem bo chche juz dekoracje swiateczna z okien sciagnac. Tutaj normalnie od 6go stycznia juz zadko gdzie zobaczysz dekoracje.. no teraz bylo od 8go bo 8go zbierali choinki.
ale ja jeszcze mam

np, moja mam trzyma zawsze choinke do ostatniego lutego, tylko chodzi i babki przeciera, ale to od zawsza.
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
czekolade prawde mowiac chyba nie powinno sie dawac ale jak klaudia zobaczyla kinder czekolade to az piszczec zaczela wiec jej dalam tak pol kawaleczka a wcinala az jej sie uszy trzesly.
ilona mojej znajomej corka odrzucila mleko podobno jak miala 5 miesiecy, zaczela jej podawac produkty mlekopodobne ale do mleka przekonac sie nie chciala, sporo dzieci tak ma ze odrzuca mleko modyfikowane (swoja droga co sie dziwic sama bym tego nie wypila

a w ogole to czasem jak mialam jazde mala zostawala na sztucznym mleku z mama i ona zawsze po wypiciu byla taka ociezala, albo ulewala albo lezala sztywna jak decha. wasze dzieci tez tak maja?
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

jutro chyba wybiorę się do lekarza po jakieś super porady.

bo mi się dziecko przegłodzi zbytnio.
Wiola przykra jest Twoja historia i smutno cholernie się robi czytając takie historie.
Słuchaj a skoro w Pabianicach tak kiepsko z robotą to może spróbować w Łodzi, wydasz kilka złotych na bilet a może gra byłaby warta świeczki.
Na pewno mógłby próbować w dużych marketach do rozkładania towaru. U mnie mimo, że mieścina niewielka cały czas przyjmują do takich prac i to jest na umowę zlecenie.
- sylwus136
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Warto spróbować i popytać a wiem to na 100 % bo tak sie skałada żę mój mąż jest kierownkiem właśnie jednego z takich wielkich marketów.( Z Tym że mój mąż robi wyższe ale wie dokładnie jakich ludzi zatrudniają)
u nas wszystko dobrze.Mały kończy dziś 9 miesiecy wiec jest teraz dłuzej na świecie niz siedział w brzuchu.Niestety nocki mam nieprzespne bo małemu wychodzą górne jedyneczki i bardzo go to boli.
Natmur nie wiem o jakie dokładnie Ci chodzi ale ja mam np. takie z podeszwą ze skóry buciki ( w sumie to sa skarpetki) i mam też zwykłe buciki takie juz stywne.Nie zakładam mu ich za często bo jeszcze sie nanosi w życiu tylko zakładam np. do kombinezonu albo jak jedziemy w gości

- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Kacperek buziaki dla Ciebie

kolejny miesiąc mija, czas mi teraz tak zasuwa, że czasem nie nadążam.

Dzisiaj podglądaliśmy, z M. z ukrycia Wiktora podczas zabawy, kurcze niesamowite to jest jak dziecko szalenie szybko uczy się czegoś nowego i z każdym dniem jest coraz piękniej.
- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście