BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 3 miesiąc temu #52083 przez sloneczko
a to Laura tez sie usmiecha, oj to jest piekny widok.

moja to samo zlizuje gel z palca,albo zaczyna sie nim bawic, i gel gdzies indziej, ale napewno nie na dziaslku ;)

lezeczka kiedys robilam codziennie, mialam juz swira, teraz robie co ok tydzien, wiec najwyzszy czas znowu sprawdzic, ale napewno nic sie nie przebilo.

a natmur jak sobie radzic, mala Cie nie gryzie ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #52087 przez natmur11
wiesz co tak ze przeszkadzaja jej te zeby i haczy to nie, ale ona to zlosnica jest i ladnie moze cyca ciagnac a za chwile zacisnie zeby z wielkim usmiechem na twarzy i swiecacymi oczkami, w takich sytuacjach staja mi lzy w oczach i nic tylko wyc z bezsilnosci i bolu ale na szczescie rzadko jej sie zdarza, za to rano jak sie obudzi lubi mnie ugryzc w nos brode czy reke i to ma chyba zadzialac jak pobudka;]

14 lata 3 miesiąc temu #52090 przez sloneczko
no moja tak robi ale z dziaselkami, i to sie na mnie patrzy i tak ciagnie, a ja az pieje, a co to bedzie jak zabki beda, i to robi czesto.

a powiedz mi jak czesto karmisz piersia Klaudie, moja prawie niechche ode mnie jesc, do ok tygodnia w nocy zadnych problemow nie mialam, a teraz nawet juz w nocy sie kreci i wygina.

ja karmie ja jak mi sie uda to raz moze ok 10min czyli do konca i moze jeszcze 2 razy tak po 3 min.

ah moje piersi juz sie przestawily, juz nie sa takie pelne, ale ja sie marwtie czy pokarmu nie starace..

14 lata 3 miesiąc temu #52097 przez natmur11
dla niej najwazniejszy jest cycek przed wstaniem z lozka i do usypiania to sa 2-3 drzemki w ciagu dnia i na noc, w nocy budzi sie 2-3 razy czasem wcale. generalnie nie moge narzekac chociaz tak to jakby miala do wyboru dorosle jedzenie a cycka to by cyc przegral.
dziewczyny a co wy dajecie swoim szkrabom do jedzenia tak w ciagu dnia?

14 lata 3 miesiąc temu #52113 przez Groszek
Słoneczko, Wiolu dziękuję ale niestety rozbiera mnie coraz ładniej. W nocy suchy kaszel (leki nie pomagają) w dzień z nosa kapie ech... a dopiero co Michał wyzdrowiał :(
Misiek czasami jak mnie ugryzie to aż krzyknę,a On wtedy w głos się śmieje :angry:
Ale muszę się pochwalić, bo w nocy wstaje już tylko 2-3 razy i śpi w swoim łóżeczku :) Idzie nam prawa górna jedyneczka, ale zanim się przebije to chyba jeszcze trochę czasu minie :)

Natmur ja gotuję mu ok 12 zupkę (warzywną) ostatnio dostał nawet kawałek królika :) a tak oprócz tego to je biszkopta, 3-4 razy w tygodniu jakiś deserek i cyc na pierwszym miejscu ;) na kaszki się pogniewał i nie ma szans żeby chociaż łyżeczkę zjadł :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #52157 przez sloneczko
oj bidulko...

u nas noc nawet nawet byla, chyba mala zrozumiala ze mam dosc wstawania po 7 razy heh.

ok my uciekamy na spacerek bo nawet pogoda jest ok.

aha co do karmienia, ja mala za kazdym razem przysatwiam do cycka, nawet co godzine, tylko ze ona niechche.. juz robie tak, daje smoczek wyciagam szybko dam cycka i tak kilka razy to troche popije, czasem dluzsza czasem sie zorientujeze ja w konia robie, no ale co mam zrobic.. eh to mnie przeraza

zycze milego dnia.

14 lata 3 miesiąc temu #52194 przez wiola
My dzis konczymy 8 miesięcy ,ale co z tego jak brak nadziei na lepsze jutro....,miłego dnia

14 lata 3 miesiąc temu #52203 przez Groszek
Filipku wszystkiego najlepszego :kiss: duży chłopczyk z Ciebie :)

14 lata 3 miesiąc temu #52265 przez _aga86_
Wszystkiego najlepszego dla Filipka!!! :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52318 przez wiola
Bardzo dziękujemy a oto naszych kilka fotek dzisiejszych,ładne? oto cały ja. :) :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #52323 przez Groszek
Pewnie że ładne:) A z Filipa super facet jest :)

14 lata 3 miesiąc temu #52330 przez angela660
Wszystkiego najlepszego dla Filipka!!!

Nie potrafię uspać Nicolasa, marudzi jęczy i nie chce spać...
Jestem zmęczona nie wyspana i zaraz zwariuję, za godzinę jedziemy do lekarza a wieczorem jak Nicolas pójdzie spać to usiądę na chwilkę:)

14 lata 3 miesiąc temu #52431 przez angela660
Ale tu cisza...

Nicolas już śpi:) na szczęście bo jestem totalnie wykończona :dry:
Pani doktor powiedziała, że to wszystko przez ząbki, oskrzela ma czyste i nic takiego mu nie dolega(mama histeryczka;p)

Pisałyście coś o diecie, a pytacie w ogóle czy tylko o dzieciaczki karmione piersią?
Nicolas zjada rano mleko, na II śniadanie kaszkę lub deserek, później zjada obiadek lub mleko albo na odwrót, i później 2 razy mleko, czasem zdarza się, że domaga się więcej mleka. W miedzy czasie [pije soczki i zjada chrupki kukurydziane czy jakieś ciasteczka hipp, biszkopty, jabłuszko.

Życzę wam miłej, spokojnej nocki:*
Dobranoc

14 lata 3 miesiąc temu #52453 przez sloneczko
witajcie

i my dolanczamy sie do zyczen dla Filipka i dla Wiktorka bo oni sa w tym samym dniu urodzeni ;)

moja niusia ladnie zasnela, ale... ah juz Wam nie pisze o tym. kazda z Was ma swoje problemy. a ja tylko ostatnio narzekam.

ja tez ide sie zaraz polozyc, bo wszystko mnie boli, oby nie jakis wirus.

spokojnej nocki Wam zycze pa.

14 lata 3 miesiąc temu #52460 przez asia26
Filipek super duzy facet w koncu :) powiedzcie mi po czym widac po czym poznjecie ze te zabki ida bo u nas od 2 miesiescy to trwa i wszyscy mowia ze to one a ich ani widu ani slychu poza tym ze mala taka marudna strasznie :( juz nie wiem czy lekarz i wszyscy maja zwidy czy co?: po czym to poznac? Oliwkama takie uwypuklenie na dziasle i spuchle one sa i od przodu patzrac na dziasla sa bardzo biale i an nich sa normalnie zylki popekane takie krwiaczki sie tam robia :( ale czy to to juz sama nie wiem?

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka