BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 3 miesiąc temu #51347 przez bombel779
ilona napisał:

Bobmel możliwe że mam problemy z matematyką, ale raczej z moich obliczeń wynika, że paczka 90 sztuk przy( codziennym zużyciu ok 10 pampersów) wystarczy na +/- 10 dni :)

Haha :lol: :lol: to ja mam problem z matematyką :lol: od zawsze :P :P hehe
dziękuję Wam za podpowiedzi ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #51354 przez ilona
Ja generalnie to nie robiłam jakiś mega zapasów. Miałam te newborny do szpitala paczkę i paczkę 1 w domu, resztę kupuję " na bieżąco" tym bardziej, że markety są otwarte do 22 więc zawsze mąż może podjechać i kupić. :)

Wiadomo zawsze ma się kilkanaście sztuk w zapasie ale jak widzę, że się powoli kończą to wpisuję na listę zakupów.

14 lata 3 miesiąc temu #51361 przez Groszek
Ilona ja robię tak samo :) A teraz pytanie z innej beczki :) ile razy w ciągu dnia zmieniacie Maluchom pieluchy??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #51371 przez ilona
Ciężko powiedzieć nie liczę.... ale paczka 72 sztuki starcza mi na około 10 dni do dwóch tygodni.

Wiktor robi kupkę na nocnik, tylko raz dziennie rano więc zmieniamy tylko siku, myślę, że z 5-6 razy dziennie. W nocy nie zmieniam pieluchy, wystarcza do rana ta założona po kąpieli.

14 lata 3 miesiąc temu #51398 przez natmur11
my 4 pieluszki zmieniamy, ale klaudia to spioch wstaje ok 9-10 i o 20 idzie spac:) w nocy nie zmieniam

14 lata 3 miesiąc temu #51402 przez Groszek
Natmur jak Ty to robisz że Klaudia tyle śpi ?? Bo ja walczę z Michałem i kurde w nocy wstaje w dzień nie śpi :(

14 lata 3 miesiąc temu #51421 przez angela660
Hej dziewczyny:)
Ale mam dziś młyn, nie mam czasu nawet usiąść.
Piszę na raty i już zapomniałam co miałam...heh

A pampersy, ja używałam chyba 3-4 paczki newborn a później 2, teraz już 4 używamy.
Chusteczki tak jak i pampersy zawsze kupuję w "promocji" największą dostępną ilość;p

Nicolas wczoraj pierwszy raz sam podniósł się na czworaka :D i bujał się, jakby próbował się przesunąć:)

Ilona, Wiktor już robi na nocniczek?;o a jest tylko tydzień starszy, ym... ja chyba pojadę dziś po nocniczek, bo nawet jeszcze go nie mam;p

Tak się zastanawiam, czy to że jeszcze nie mówi, nie jest moją winą, że za mało z nim jestem- a przez to mało mówię:( ale zawsze rano, zawsze wieczorem, mówię do niego ciągle i opowiadam i śpiewam na dobranoc...

14 lata 3 miesiąc temu #51423 przez angela660
Groszku jeśli chodzi o spanie to chyba zależy od dziecka.

Nicolas śpi w ciągu dnia 2-3 razy, średnio po 1h, ale zdarza sie że śpi tylko 30 min, a czasem i 2h. Wieczorem idzie spać o 19, chyba że prześpi się o 18, to 21 i śpi do 7-8 rano. O 5 przebudzi się tylko na mleko, ale bywa że dostanie smoczek a jak przychodzę z butlą to on już śpi - ha, dziś tak było:)

14 lata 3 miesiąc temu #51450 przez Groszek
Kurcze, Misiek w dzień max 30 min śpi... w nocy też różnie, ale żeby spał do 8?? Niemożliwe, o 6 pobudka i się bawimy do 22 :dry:

14 lata 3 miesiąc temu #51462 przez sloneczko
Groszek slicze zdjecie masz w profilu ;)

moja tez w dzien czasem do godziny zasnie, i w nocy do 5 razy sie obudzi, na poczatku myslam ze juz w kolysce jest jej ciasno to od swiat spi w swoim pokoiku, ale ladnie spala ok tygodnia tylko raz sie budzila, i ten piekny czas szybko minol.

a jak bys Michasia juz o 20 probowla klasc, ja moja od jakiegos czasu tak dlade to te pierwsze godziny przespi mi tak ok 4 czasem 5 , no i poznije co 2 godziny czy 3 pobudka.

Czasem jest tak jak dziecko jest bardzo zmeczone to niechce spac, albo przespi ok 5 godzin i juz jest wyspane, co stwierdzilam u mojej od jakiegos czasu.

wiesz ja Ci radze, a sama nie umiem sobie poradzic, ja juz nawet kapiele przedluzam w wannie zeby sie umeczyla, i zawsze to samo...

ale ja z soba mam tez problem, nie umiem zasnac, potrzebuje ok 3 godziny, a jak zasne to mala sie obudzi.. zmeczenie czuje i to straszne, ale nie umiem.. a w dzien to nie pamietam kiedy sie polozylam, nawet jak mialam okazje to tez nie usne.

aje ja tylko o sobie, chcialam zapytac jak sie Klaudia czuje jak goraczka i gardelko.

i jak Nicolas, bo znowu ma kaszelek, tak pomyslam kiedy ale to nie ta pora roku zeby to bylo alergiczne, ten kaszel, ok kwietnia zaczynaja sie alergie, moze zrob mu testy na alergie.

i jak Wikrotek i ilonka bo tez byli chorzy.

i aga, julcia spala juz lepiej, ale jak ty sie czujesz?

u laury niby jakis kaszelek tze od wczoraj slysze, ale nie martwie sie bo tak czesto juz bylo a zwlaszcza po nocy, ale sucho w mieszkaniu nie jest czy za cieplo.

ale Wam dlam do czytania ;)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #51464 przez sloneczko
Groszek napisał:

ile razy w ciągu dnia zmieniacie Maluchom pieluchy??

ja ok 4. czasem jak nie zdarze ja posadzic (co od swiatk zdarzylo nam sie 2 razy) to zrobi kupke w pampersa, ale tak to wiekszosc idzie do nocnika.

a i na noc jak zakladam o 20 to zmieniam dopoero tak o 7, czyli jedne na noc.

14 lata 3 miesiąc temu #51466 przez Groszek
Słoneczko dziękuje bardzo :) To zasługa Monami-avatar :)
Miśka też próbuje zmęczyć, ale i tak wstaje i tak :(

14 lata 3 miesiąc temu #51469 przez sloneczko
u mnie to samo.

mysle ze kiedys to sie uspokoi, dzieczyna z rocznymi dzieciakami u nas na forum tez pisaly kiedy ze ich babys nie przesypiaja, wiec my tylko mozemy czakac na lepsze jutro ;)

oby szybko przyszlo ;))

14 lata 3 miesiąc temu #51474 przez Groszek
Zostało nam tylko cierpliwie czekać :)
A tutaj dla Ciebie Słoneczko

Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #51475 przez sloneczko
no zdjecie jest super ;)

musze przyznac dziewczyna ma talent, nie moge znalesc tego watku co reklamowala swoje uslugi, bo chcialam jej cos napisac, ale wpisze w jej miesiacu

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka