- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- Patuśka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Niestety nie odpisze na wszystko bo za dużo tego . Brzuszki przesliczne !

Jeśli chodzi o smoczka to ja jak najbardziej daje .
Patrizia co do witaminy D to na początku miałam zalecenie że szpitala codziennie 1 kapsułek na dzien później położna kazała dawać co 2 dzień i pediatra potwierdziła i do tej pory podaje małemu co 2 dzień więc myślę że warto się dowiedzieć .
Agadzie trzymam kciuki żeby szybko i bezbolesne poszło !

Iwkaa Twój brzusio to taka piłeczka aż Milo popatrzeć

My dziś wrocilismy powiem Wam że tak się balam a małemu było tak dobrze na wsi że całe dnie i noce przesypia tylko 2 razy w nocy na jedzenie się budził aż byłam w szoku i czuje się jak nowo nnarodzona haha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham moją księżniczkę

No dzięki patuska piłeczka brzusio ale juz mi tak z nim nie wygodnie buty to ja ubieram na bezdechu skarpety też a w nocy przekręcic się to tragedia sunę się po łóżku...
Dzisiaj dalej mam gorszy dzień głowa od samego rana okropnie mnie boli wzięłam parecetamol ale chyba nie pomaga a do tego niedobrze mi i czuję się jak by mnie walec przejechał ale będę tylko leżeć dzisiaj i nic nie robię i oby przeszło bo dzisiaj czeka mnie wyjście na tańce bo mój późno wróci
Agadzie pisz co tam u Ciebie!????
- ElizaZ
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
iwkaa dzięki bardzo za Twoją opinię i myślę że zrobię tak jak Ty i kupie smoczka i oczywiście ja podejmę decyzję sama, ale chciałam posłuchać Waszych zdać na ten temat. Ja całym sercem jestem z małą i gdybym mogła tak godzinami z nią leżeć to bez problemu bym to zrobiła ale mam też drugie dziecko starsze i muszę mieć czas dla niego. Zastanawiam się i podpytam jutro położną czy muszę czekać do skończonego miesiąca. Widzę jak robię obiad i odkładam ją do łóżeczka żeby zasnęła sama jak ona się męczy. czasem nawet 1-2 do 2 godzin zasypia a przy cycu zje, potem złapie i już nie ssie tylko spi.. dopóki leżę ja, jak wstaje to i ona i jest krzyk. Wczoraj byłam zmęczona więc przespałyśmy nockę razem. Zjadła , wypuściła pierś i spała.
Nie chciałabym jednak żeby przez to nie ssała piersi, zależy mi na karmieniu pomimo iż to boli.
iwkaa Ty masz już córeczkę a teraz czekasz na drugą ?? czy pierwszą udało Ci się karmić i dawać smoczka ??
- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Maje karmilam 2miesiace musiałam ja odstawic bo mialam wyjazdy na weekend do szkoły a smoczek dostala od razu jak wrocilysmy ze szpitala dostawala go tylko do zasypiania Dzieki temu nie mialam problemu zostawić jej na 2-3 dni bo zasypiala sama ze smoczkiem nie bylo tez lulania kolysania Teraz mimo tego ze bede na wyłączność dla malego tez chce tak samo robic To jest wygodne dla wszystkich dla mnie meza czy mojej mamy jak bysmy chcieli gdzies wyjsc a przecież smoczek dziecku krzywdy nie robi w
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Mam do Was pytanie jak często kąpiecie dzieci? Jasiek na szczęście lubi się kąpać ale chyba takich maluszków nie kąpie się tak często?? położna nie przyszła przesuneła wizyte na poniedziałek a witaminach mi napisała ze wit D mogę podawać jak chce ale nie musze ona zaczyna wprowadzać wit po 6tyg bo wcześniej bolą brzuszki czesto
Ja żałuje że cały czas karmie na nakładkach silikonowych próbowałam już parę razy dać cyca samego ale nie umie się złapać

agadzie84 jeszcze raz GRATULACJE

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

To jednak witaminy też sie tam u was podaje
Takie mam dzisiaj mocen te skurcze przepowiadające że aż nie przyjemnie... i mały bardziej dzisiaj aktywny ale jeszcze 3 dni!

- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

3 dni i kolejna mamuśka będzie mieć brzdąca przy sobie

- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agadzie brawo!!! pierwsza zmiana jest stresująca później tylko lepiej ale faktycznie nie dziwię Ci się takiego okruszka dotknąć sama bym pewnie i teraz miała obawy Dobrze niech robi furorę w szpitalu niech wiedzą że w Polsce są nie tylko ładne dziewczyny ale i chłopcy

- Patuśka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

patrizia ja mojego też kąpie codziennie . Położna powiedziała na początku przez pierwsze 2 tyg. co drugi dzień żeby mu skóry nie przesuszać a teraz już normalnie codziennie o tej samej porze staram się tak jak iwkaa napisała wprowadzić go w taki rytm dnia żeby wiedział że o tej godzinie jest kąpiel o tej spanie itd. itd.
iwkaa o kurdę jeszcze zaraz okaże się że wcześniej bąbla będziesz miała przy sobie

A my dziś byliśmy na spacerze prawie 3 godziny mały spał cały czas

Naprawdę te nasze ciąze tak szybko zleciały ..jeszcze niedawno wszystkie tak bardzo chciałyśmy urodzić itd. a tu już praktycznie wszystkie z bąbelkami

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
No to po spacerowaliście długo

- Patuśka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja tez juz mam dosc juz wszystko mi przeszkadza boli drazni a od kilku dni taki mam nacisk na zoladek i chyba przez to jest mi niedobrze Moj tez szaleje czasem spokojnie a czasem to az bol nie miło sierny
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-