BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #224482 przez Agusiak
agi-p napisał:

Ja dziś byłam u endokrynologa i niestety dostałam skierowanie na biopsje guza na tarczycy . Już mam stresa mimo , ze dopiero 17 listopada ide . Kurde jak nie urok to .... nigdy tak sie nnie nachodziłam po lekarzach jak przez okres tej ciąży i po niej :(

Agi Kochana trzymam kciuki, musi być wszystko dobrze to tylko rutynowe badanko ale wierzę że masz stresa. Też bym miała...Przytulam :kiss: :kiss:

Ja za to jeśli o lekarzach mowa to muszę umówić się do dentysty :dry: i do dermatologa, bo już ładnych kilka lat mam taki pieprzyk na szyi, on był do tej pory taką czarną odstającą niteczką (nie wiem czy dobrze to opisuję :silly: ) ale teraz zrobił się bleeee.
Muszę uważać też żebym sama go sobie nie urwała albo np. Paulka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #224625 przez Agusiak
dobranoc mamcie :kiss: do jutra :)

13 lata 6 miesiąc temu #224657 przez agi-p
Agusiak napisał:

agi-p napisał:

Agi Kochana trzymam kciuki, musi być wszystko dobrze to tylko rutynowe badanko ale wierzę że masz stresa. Też bym miała...Przytulam :kiss: :kiss:

Dzięki Aguś :kiss: Ja mam awersję do igieł . A ostatnio mam do nich pecha . Juz w ciaży zdiagnozowano u mnie cukrzycę i musiałam codziennie 4 razy mierzyć poziom cukru we krwi i wstrzykiwać 4 razy insulinę :( Miało minąć po porodzie , ale przeistoczyło sie w cukrzycę typu I i niestety do konca życia jestem skazana na insulinę :( 4 razy mierze cukier i tyle samo ukłuć insuliny :( Do tego badania krwi co miesiąc ... szkoda gadac . A teraz jeszcze igłę w szuje mi będą wbijać ...wrrrrr :(

Ale Ty nie zwlekaj z dermatologiem ... takie pieprzyki potrafią być niebezpieczne . A dentysty nieznoszę ... fuuuujjjjj i ałłłłaaaaaaaa :P

Ama tej nocy obudziła się tylko 3 razy ... ale ciiiii , zeby nie zapeszyc . O 5 juz wyspana na maxa byla i wzieło ją na zabawę i rozmowy :) I obróciła się do Tatusia i podrapała go po buzince :P Amisia ostatnio z upodobaniem drapie wszystkich :P

Nic zmykam sie przebrać i prasować , bo gora prania czeka :( Ama śpi to musze to wykorzystać :)

13 lata 6 miesiąc temu #224661 przez sylka
Agi bedzie dobrze ja w listopadzie też idę do endokrynologa pewnie USG będę miała

13 lata 6 miesiąc temu #224687 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi-p strasznie Ci współczuję z tą cukrzycą :( :(

Sylka zaciskam kciuki także za Twoje badanie :kiss:

Paulina obudziła się zaś o 4 rano ale została spacyfikowana smokiem. Za to był problem wczoraj z uśpieniem jej po wieczorem. Zasnęła pięknie ale na 20 min a potem wstała wyspana. Musieliśmy ją zmęczyć ale i tak był twarda :angry:

Miłego dnia dziewczynki :kiss: :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #224759 przez aniamaj133
Dzień dobry!
Ale z Was ranne ptaszki, ja dopiero zdązyłam zjeśc sniadanko i napic sie kawki :)
Nawet mam jeszcze w domku nie zrobione.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ładna dziś pogoda i aż 15stopni! Szok! WYbierzemy sie na dalsze poszukiwanie prezentów dla dziadków i wydamy duzo kasy, bo rachunki musimy zapłacic :dry:
A Wy jakie macie plany na dzis? Buziaczki!

13 lata 6 miesiąc temu #224760 przez Kozłowska
Witam

agi-p ja również strasznie Ci współczuję z tą cukrzycą :blink:

Sylka zaciskam kciuki razem z Agusiak :blink:

A my już na nóżkach, choć mimo iż mój smyk tryska energią to ja dziś taka jakaś rozlazła jestem :( Jakoś nic mi się nie chce :dry: Ale cóż idę się ogarnąć zrobię sobie mocniejszą kawkę jakieś śniadanko i może jakoś się zregeneruję :lol:
Buziaki jak coś to do później bo u nas szaro, buro więc dziś pewnie w domciu posiedzimy no chyba że coś się zmieni bo z pogodą ostatnio to jak w toto lotku :silly:

A moje motto na dziś
Żeby mi się chciało jak mi się nie chce ;)

13 lata 6 miesiąc temu #224802 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kozłowska też tak miewam, że czuję się rozlazła i trudno mi zebrać się do kupy :blink: Podpisuję się pod Twoim mottem na dziś :)

A ja dziś wybieram się po te smoczki do butelek o większym przepływie i zobaczymy jak nam karmienie pójdzie. Muszę też kupić smoczki uspokajające 6+ firmy MAM. Bardzo mi odpowiadają produkty tej firmy a u mnie są tylko w jednym sklepie. Butelki też mamy z tej firmy, dobrze się je myje bo mają odkręcane dno.

aniamaj pochwal się Zuzią, chyba w ogóle nie widziałam tu jej zdjęcia lub przeoczyła ten fakt :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #225021 przez aniamaj133
A ja właśnie zrobiłam sobie maseczke, wydepilowałam brwi :laugh: Zaraz wskocze w jakis fajny ciuszek, umaluje oko i na miacho :laugh: :laugh: :laugh: Delektuje sie tym, ze mała spi.

Agusiaku wrzuce zdjatka jak mąż mi naprawi bluetutu w laptopku bo przez kabel jakoś nie chodzi :angry: A co zdjęc to już dwa kiedyś zamieściłam :) Ale bylo to dawno temu :dry:

Uciekam Kochane! Bzuki i do wieczorka!

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #225023 przez Agusiak
My właśnie wróciłyśmy z prawie dwugodzinnego spacerku. Jest tak piękna pogoda, że grzechem byłoby siedzieć w domu. Poszłyśmy z Pauliną nad rzekę, tzn rzeka to może za dużo powiedziane :silly: :blink: raczej nad nasz miejski ściek Czarną Przemszę, ale jak się wysili nieco wyobraźnię to można poczuć się jak w górach :lol: I ja tak też właśnie się poczułam i chyba dostanę wścieku
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
jak nie pojedziemy niedługo w góry, moje ukochane góry.... :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

aniu ja też muszę się wziąć nieco za siebie to może od razu lepiej się poczuję :) Tylko ja jestem z tych nie malujących się więc cudów nie będzie :P jedyne co robię na twarzy to właśnie henna i depilacja brwi i od czasu do czasu jakiś kremik bo nie znoszę niczym się maziać :(
Udanych zakupów :)

13 lata 6 miesiąc temu #225201 przez agi-p
Dzięki Kochane za slowa otuchy :kiss:

I prosze jaki dziś masz fajny dzionek . Take male spa dla siebie :) Oj też by mi sie przydało :)

Kozłowska śmiało moge powiedzieć , że Twoje dzisiejsze motto idealnie oddaje moje odczucia przynajmniej 5 razy w tygodniu :P

Agusiak ja tez chciałam zaopatrzyć się w produkty firmy MAM , ale nie znalazłam u kupilam LOVI . Ale niestety Ama nie toleruje butelek :(
Ja też się nie maluję ...no jedynie rzęsy :P

I Kochane mamy postęp.Byłyśmy na spacerku . Początkowo Ama płakusiała , ale później było lepiej . Nawet zasnęła na 40 min :)
I mamy debiut kaszkowy za sobą :) Wyraźnie jej smakowała kaszeczka . Tylko męczące jest podawanie jej łyżeczką . Zjadła 20 ml ...niby mało, ale na początek dobre i to . A powiedzcie mi czy macie do kaszek smoczki z większa dziurką ? Ja wlałam troszke kaszki do butelki i Mała oczywiście nie chciała pić . Ale jak przechylam butelkę to nie kapie nic i wydaje mi się , ze po prostu jest za gęsta .
Będę próbowała przemycić jakoś tą butelke ...

13 lata 6 miesiąc temu #225332 przez Agusiak
agi produkty firmy MAM są także na allegro
allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=MAMbaby

Ja nie podaję z butelki takiej typowej kaszki na gęsto ale zagęszczam mleko kaszką i do tego celu zakupiłam dziś właśnie smoczek X firmy MAM o dużym przepływie do gęstych pokarmów i mam także butelką Avent chyba ze smoczkiem trójką, też do kaszek jakby. U nas póki co chyba właśnie mały przepływ powodował problemy w karmieniu i teraz jest lepiej.

Gratuluję debiutu kaszkowego :)

13 lata 6 miesiąc temu #225348 przez aniamaj133
Agi ja począkowo też podawałam kaszkę malinową, teraz mamy bananową i widzę, że smakuje małej dużo lepiej, bo więcej jej zjada i szerzej buźke otwiera :P Ja przygotowuje tą kaszke raczej na gęsto. Nie w płynnej postaci tylko jako taką papke, może spróbuj tak, wtedy podawanie jej na łyżeczce nie jest takie kłopotliwe:)

13 lata 6 miesiąc temu #225350 przez Agusiak
aniamaj133 napisał:

Agi ja począkowo też podawałam kaszkę malinową, teraz mamy bananową i widzę, że smakuje małej dużo lepiej, bo więcej jej zjada i szerzej buźke otwiera :P Ja przygotowuje tą kaszke raczej na gęsto. Nie w płynnej postaci tylko jako taką papke, może spróbuj tak, wtedy podawanie jej na łyżeczce nie jest takie kłopotliwe:)

dokładnie spróbuj zrobić kaszkę tak jak jest podane na opakowaniu, na gęsto ;)

13 lata 6 miesiąc temu #225451 przez Kozłowska
Witam
A my dziś siedzieliśmy cały dzionek w domciu:) Jutro mamy lekarza więc dzisiaj wolałam zostać w domciu nie ryzykujmy. Już myślałam że katarek przeszedł a dziś znów gorzej :( Ale nie ma nic straconego jutro ponoć też ma być ładnie więc jak lekarz pozwoli to jutro sobie odbijemy :lol:
Co do kaszek to jeśli chcę zagęścić małemu mleko tak jedną łyżeczką to używam normalnego smoczka, jeśli robię taką gęstą to staram się łyżeczką ale jeśli nie daje rady to mam takie smoczki typowe do kaszek.

Agusiak to dobrze że zmiana smoczka pomogła:)
aniamaj133 dzień zaczynający się zrobieniem coś dla siebie hmmmm bomba na pewno cały zleciał ci przyjemnie:))
agi-p gratuluję debiutu kaszkowego no i oczywiście udanego spacerku :lol:
A co do makijażu to u mnie różnie bywa :blink: Na wyjście oko też umaluję czy troszkę pudru nałożę, ale tak na co dzień to tylko krem na buźkę. Mam taki fajny z Avonu jakby z granulkami brązującymi daje taką fajną poświatę opalenizny, a tak do codziennej pielęgnacji to balsam na spółkę z małym Nivea. :silly:
Ach tak o tej pielęgnacji że właśnie stwierdziłam że skoro mały śpi to jak mężu wróci to idę zrobić sobie długą kąpiel...piling....maseczka na włoski....maseczka na twarz.... a później zobaczymy co mi do głowy przyjdzie no to buziaki uciekam realizować...
Jak coś do później jak nie to miłej nocki i do jutra:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka