BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #225494 przez Agusiak
Kozłowska napisał:

Mam taki fajny z Avonu jakby z granulkami brązującymi daje taką fajną poświatę opalenizny

a jaki to krem? możesz podać jakiegoś linka lu nazwę? przydałoby mi się coś takiego na moje zmęczone pysio :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #225709 przez agi-p
Dzień dobry :)

Anaiamaj a Ty kaszki przygotowujesz na swoim mleczku ?
Kolejną kupimy banankową i mam nadzieję , ze też będzie Amisi smakowała . Posłuchałam waszych rad i zrobiłam troszkę gęstszą .
Wieczorem zrobiłam jej jeszcze 50 ml i pięknie wcinała . Aż buzinkę otwierała i domagała się szybszego tempa :p Po kąpieli dostała jeszcze cyca a potem zasnąć nie mogła :( Coś ja brzuszek bolał i ulewała :( Mam nadzieję , że to nie ma nic wspólnego z kaszką .

Kozłowska trzymam kciuki , zeby katarek minął . Pogoda już z rana zapowiada się fajna , więc zapewne lekarz nie bedzie miał nic przeciwko spacerowaniu .
Jak udały się wieczorne zabiegi pielęgnacyjne ?
Co do kremu to miałam też fajny pod oczy z nivea . Dawał fajną poświatę , bo też miał takie drobinki . I dołączam się do prośby Agusiaczka o nazwę kremu z Avonu :)

A ja coś do fryzjera wybrać sie nie mam kiedy . Umówię się na przyszły tydzień , a na razie siedzę z szamponetką na glowie :p Przynajmniej odrosty nie będą tak widoczne i dotrwam do wizyty :)

13 lata 6 miesiąc temu #225714 przez Agusiak
dzień dobry mamusie :)

agi nie martw się póki co tą kaszką, moja jak jej zaczęłam podawać kaszkę na gęsto też miałam wrażenie że boli ją brzuszek i też mi chyba ze dwa dni dosyć mocno nią ulewała, można nawet zaryzykować stwierdzenie, że wymiotowała. Brzuszek musi się przyzwyczaić do czegoś bardziej treściwego od mleka i do innej niż płynna konsystencji. Jeśli zjadła sporo kaszki to może się przejadła jak na początek. Moja pierwszej kaszki zjadła może ze 4 łyżeczki i starczyło jej to za cały posiłek na 3 godziny :)

A my dziś może spacerek a po południu zakupy :)

Miłego dnia :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #225717 przez agi-p
To mnie troszkę uspokoiłaś . Ama faktycznie chyba się przejadła . Zjadła cale 50 ml a potem jeszcze cyca pociagła . Żarłok !!!!

A do mnie właśnie dzwonili z urzędu skarbowego i jadę po zwrot (1178zł) . Super . Mężuś powiedział , ze zrobi skarbonke z której nie będzie się dało wyciagnąć kasy i to tam wrzucimy :P Juz niedługo skończy się kasa z macierzyńskiego i będzie lipa .
W nowym roku muszę na nowo poskładać wnioski o zasiłek rodzinny i wychowawczy . Może tym razem się uda .

13 lata 6 miesiąc temu #225739 przez Kozłowska
Witam
Póki pamiętam
szafa.pl/c2297639-avon-solutions-krem-z-...-koloryzujacymi.html
mam jeszcze z tej serii krem pod oczy i tez jestem z niego zadowolona. Właśnie muszę nawiedzić koleżankę żeby mi zamówiła bo ten nie długo mi się skończy.
Oj jak mi szkoda tego mojego szkraba :( Rano jak wstał przed 5 to tak jak by nie miał już katarku i tak się ucieszyłam, a teraz już nie śpimy wyjątkowo od 7, ale tak go męczy że chyba przez to. Wczoraj wieczorem posmarowałam mu stópki spirytusem i tak się rano cieszyłam że już po tym okropnym katarku :dry: Ale cóż na kontrole muszę iść żeby go osłuchała-żeby się coś gorszego z tego katarku nie zrobiło ;) Ale młody na chorego nie wygląda wręcz okaz zdrowia no męczy go nosek ale tak to tryska energią :lol: Właśnie stwierdził że u mamy najlepiej więc siedzi sobie u mnie na kolanach i co jakiś czas wciska mi cos :lol:
Zabiegi zostały przełożone na dzisiejszy dzień bo wczoraj młody mi się obudził, a później już mi się nie chciało :blink:
Co do pogody to rzeczywiście zapowiada się piękny dzionek aż mordka mi się śmieje jak jest taki poranek :lol:
Dobra uciekam bo i tak nie wiele mogę zrobić bo Matek domaga się więcej uwagi :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #225774 przez bombel779
Agi-p to nieźle! Ja bym na zakupy zaraz pojechała! :P :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #225795 przez Agusiak
agi-p napisał:

T
A do mnie właśnie dzwonili z urzędu skarbowego i jadę po zwrot (1178zł)

Wow ale super telefon odebrałaś, też tak chcę :lol: Oj ja już bym wiedziała co zrobić z tymi pieniędzmi :P

13 lata 6 miesiąc temu #226304 przez aniamaj133
Hej Dziewczynki!
Ostatnie dwa dni sa fantastyczne! Czuje sie jakos duzo lepiej i mam mase energi, spacerujemy z Zuzia godzinami ona chyba tez podziela moj humor.
U nas wszystko ok:)
Nie mamy z niczym problemow, choc zawsze mogloby byc lepiej.
Zuzia przed dzisiejszym spacerem

13 lata 6 miesiąc temu #226307 przez aniamaj133
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #226308 przez aniamaj133
I jeszcze takie
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #226374 przez agi-p
Witam się wieczorową porą :)
Kozłowska i co tam u lekarza ? Wszystko z Matim oki ? Kurcze musze znaleźć kogoś z avonu lub poszperać na allegro i zamówić ten krem .

Aniamaj super , ze samopoczucie u Ciebie takie fantastyczne :) Troszkę więcej słonka mamy i chyba temu . Ja zawsze jak jest taka pogoda to lepiej się czuje i więcej mi sie chce .
Zuza jaka kochaniutka :) Śmieszek śliczny . I jakie ma czaderskie ciepłe skarpeciochy :)
I jednak jeszcze gondola widze :)

I kochane forse odebralam , ale Mężuś już mi zapowiedział , ze w tym m-cu trzeba opony na zimę kupić , drzwi i okno do sypialni i coś tam jeszcze , ale już nie słuchałam :P:P:P Także braknie tej kasy już na starcie . Choler.na kasiora wiecznie jej za mało .
A ja tyle rzeczy bym sobie pokupowała :) :P

I pojechałam dziś po te buty co Ty Agusiak kupilaś i niestety najmniejszy rozm 37 ... za duże na mnie :( Musze kupić inne ...a tak nie lubie butów kupować :(
Jutro jedziemy na mega zakupy i zwiedzimy pewnie kilka sklepów , to może gdzieś upoluję buciory .

Pogoda dzisiaj zachęcała do wszystkiego ... po powrocie do domku zrobiłam obiad i wyruszyłyśmy z Amelką na spacer :) Słonko dawało czadu i nawet noszenie Amy na rękach nie męczyło jak zwykle :P Troszę posiedziała w wózku a troszkę na rękach ... ale to zawsze postęp w porównaniu z ostatnimi spacerami .
Kaszka dziś też została wchłonięta , tyle ze 40 ml i wcześniej , zeby uniknąć ewentualnych bóli brzusia wieczorem . Ale Ama dziś taka padnięta byla , ze po kapieli w sekunde zasnęła .

Idę robić kolację , bo zaraz wparuje moja rodzinka . Mężuś pojechał po Paulinke , bo dzisiaj na urodzinach koleżanki balowała :)

Kolorowych snów i spokojnej nocki :)

13 lata 6 miesiąc temu #226401 przez Agusiak
aniamj Zuzia słodkości :kiss:

My też dziś trochę pospacerowałyśmy, ale już myślała, że po raz pierwszy będę musiała zawrócić ze spacerku do domu bo mała się tak rozbuczała zaraz po wyjściu z domu jak nigdy. Ale na szczęście po kilku minutach się uspokoiła a w połowie drogi wrzeszczcie zasnęła.

Zakupy także zaliczone, nakupowałam kaszek, kleików,i dużą herbatkę z HIPPa.
Teraz siedzę na Allegro i przeglądam foteliki samochodowe bo musimy w ten weekend zamówić nowy gdyż dziś podczas wyprawy do sklepu nasz obecny został jednomyślnie okrzyknięty jako ZA MAŁY :ohmy:
Już chyba nawet wybrałam model ale jeszcze czytam opinie.

Ja ten krem z Avonu już zamówiłam u koleżanki z byłej pracy :)
agi poszukaj może na allegro tam czasem wystawiają produkty Avon.

13 lata 6 miesiąc temu #226565 przez Kozłowska
Witam
Matek w porządku to tylko katarek :lol: Dostaliśmy tylko syropek żeby jak mały połyka te obrzydliwe gile to żeby mu troszkę gardziołko oczyścić :blink: Dostałam jeszcze w razie gdyby katarek się utrzymywał to żeby zakupić albo takie kropelki lub maść taką rozgrzewającą :silly: Ale myślę że już będzie lepiej. Jak powiedziała pediatra że to tylko znów jesienny katarek to wyruszyliśmy na spacerek :lol: I tak spacerowaliśmy po pięknym kolorowym parku skoczyliśmy na zakupy i mały tak się zmęczył że jak ok 13 padł to wstał przed 16, a mi było go tak szkoda brać do domciu że z nim cały czas spacerowałam. A co :lol: ja się dotleniłam a mały łapał witaminki :lol: A teraz smacznie śpiocha :silly:

aniamaj133 niunia słodziutka :lol: Ja ale masz fajny wózek że jeszcze gondola :lol: I super że humorki dopisują :blink:

agi-p Ojj ja też chcę taki zwrot :blink: też bym miała milion pomysłów co z nią zrobić ale cóż kasa zawsze jest jej za mało :dry: Super że spacerek się udał :lol: Udanej kolacyjki :lol:

Agusiak pochwal się fotelikiem :lol: jaki tam wypatrzyłaś :blink:

Buziaki

13 lata 6 miesiąc temu #226580 przez Agusiak
moje długie poszukiwania dały taki efekt:

allegro.pl/fotelik-4baby-dragon-0-18kg-w...tis-i1883313531.html

wiem, że jest pewnie cała masa lepszych i droższych fotelików, ale ten ma naprawdę dobre opinie, wiem też że tylko do 18 kg ale liczę się z tym, że z czasem kupi się odpowiednio większy, póki co musi być taki bo mała z pewnością nie może jeszcze jeździć przodem do kierunku jazdy a wszystkie w wyższej kategorii wagowej są właśnie tak montowane.

Kozłowska to super że udało Wam się z Matim tak wykorzystać piękną pogodę :)i dobrze, że to nic poważnego z tym katarkiem. Ja też dziś myślałam że małej coś chlipi w nosku ale jak odciągnęłam to nic nie wyszło więc czysto :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #226649 przez aniamaj133
DZień dobrek!
Ale dziś mamy pogodę za oknem... :angry: Oby nie padało, chcociaż gdyby zaczęło długo i intensywnie lac to mój mąż wróciłby wcześniej do domciu, a poniedziałek ma wolny więc zapowiada się nam naprawdę długi weekend :)
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze!
Agi - pozazdrościc zwrotu!
Agusiak- fotelik ładny, choc ha bym chyba kupiła już większy, będzie praktyczniejszy, bo za jakiś czas znowu będziesz musiała go zmienic. Ale kolorki miał fajne :)
Kozłowska- dobrze, że to tylko katarek! Moja mała też na powietrzu zawsze pięknie śpi, ale budzi się gdy tylko wózek stanie lub wjedziemy do jakiegoś sklepu :dry: No cóż kobietka to na zakupy chce :P

Wyobrazcie sobie, że mojej znajomej synek też zaczął katarkowac i do tego doszła jeszcze goraczka. Poszła z nim do przychodni i jej nie przyjęli, bo nie było już miejsc! Co za bezsens! Jak można gorączkujące niemowle zapisac na poniedziałek??? :angry: W takim wypadku nie zostało jej nic, jak wizyta na pogotowiu :dry:

Życze Wam milego dzionka! My idziemy dziś na obiadek do babci, ja musze jeszcze wloski umyc, lekko ogarnac i bede gotowa. Dziś jestem troche zmeczona, bo Zuzia chyba 15-cie razy w nocy wstawala na mleczko :angry:
Buziaki!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka