BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #226660 przez bombel779
Agusiak super ten fotelik!!!I cena b.przystępna!! :) Chyba pokażę go mojemu T :P :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #226664 przez agi-p
Hej Kochane :)

Agusiak fotelik bardzo fajny i duży plus za możliwość montowania przodem . Ja jeszcze nie musze zmieniać , ale tez pomału sie rozglądam . W ogóle to bezsensowne są te oznaczenia wg kg dziecka . Powinno byc wg wzrostu . Czasami dziecko nie osiągneło jeszcze tych 13 kg a le już na długośc jest na styk . Ja to bym chciała , zeby Ama jak najdłużej mieściła się w swoim foteliku , bo nie ukrywam , ze wygodnie np jechać do sklepu i przełożyć ją z fotelikiem do wózka sklepowego :) Mi podoba się jeszcze taki , który kiedyś pokazywała emme
paumaya.pl/foteliki-samochodowe/od-0-kg/ferrari-cosmo-sp.html#

Kozlowksa super , ze Matik zdrowiutki . Katarek niestety tak szybko nie mija :( U nas pomaga na katar i górne drogi oddechowe nalanie do kominka ceramicznego ze świeczka kilku kropli olejku eukaliptusowego i z drzewa różanego .

Aniamaj Normalnie to chore , ze nie przyjęli niemowlaczka do przychodni !!! Przecież tacy pacjenci to priorytet . Ja bym tam wojne zrobiła i nie popuściła . Z takimi dziećmi nie ma co ryzykować i czasami każda minuta się liczy . Okropieństwo !!! Oj zazdroszczę obiadku poza domem :) Ja to juz pomału trace pomysły na obiad i często czasu brak i na szybciocha cos tworzę .

A My dzisiaj mamy zakupy w planie . Mężuś jak wróci z pracy to tylko dokończy ocieplanie ściany i śmigamy .
Paula sie pakuje , bo wybywa z domu aż do wtorku . Normalnie będziemy jednodzietni :P

A i dołączę jeszcze fotki z wczorajszego spacerku :)

Tu wyraźnie widać , że Ama ma focha :P Jak ja śmiałam ją do wózka wsadzić ... :P

A tu juz troszkę lepiej było .... :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #226667 przez bombel779
agi-p napisał:

Ja to bym chciała , zeby Ama jak najdłużej mieściła się w swoim foteliku , bo nie ukrywam , ze wygodnie np jechać do sklepu i przełożyć ją z fotelikiem do wózka sklepowego :)

Oj tak,to jest wygodne,szczególnie jak dziecko zaśnie -nie trzeba go budzić przenosząc do wózka tylko myk fotelik na stelaż i jedziemy :)

13 lata 6 miesiąc temu #226676 przez agi-p
Dokładnie Bombel :) A powiedz mi Ty Jasiowi juz zmieniłaś fotelik ???

I rany dzisiaj w nocy czas zmieniamy .... ciekawe jak nasze dzieciaczki zareagują ...ta nocka pewnie zwariowana będzie .

13 lata 6 miesiąc temu #226682 przez Emme
fotelik fajny :) nasz już przetestowany- też można go montować przodem i tyłem w zależności od wielkości dziecka. My w naszym przejeździliśmy 11 tzn do 11 m-ca i jeszcze sie w nim mieści, ale kiedyś trzeba było zmienić ;)
używacie fotelik na stelażu? mi się to zdarzyło tylko raz :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #226683 przez bombel779
agi-p napisał:

Dokładnie Bombel :) A powiedz mi Ty Jasiowi juz zmieniłaś fotelik ???

Nie zmieniałam fotelika bo jeszcze nam główka nie wystaje poza oparcie ;) A z tego co słyszałam/czytałam te pierwsze foteliki-nosidełka podobno są najbezpieczniejsze dla dzieci dlatego wcale się z tym nie śpieszę ;) Chociaż pomału zaczynam się rozglądać,bo "za chwilę" fotelik będzie mały :)
W tej kwestii bezpieczeństwa głównie chodzi o to że te nosidełka są montowane tyłem do kierunku jazdy,więc teraz też szukam takiego fotelika żeby można go było montować zarówno tyłem jak i przodem,właśnie ten co Agusiak pokazała ma taką funkcję ;)

Emme
a Ty masz ten z Ferrari???

13 lata 6 miesiąc temu #226691 przez Emme
tak, ten z linka- żółty. jest fajny bo ma alarm jak dziecko np będzie chciało odpiąć pasy to sobie pipka ;)

13 lata 6 miesiąc temu #226692 przez bombel779
Emme napisał:

tak, ten z linka- żółty. jest fajny bo ma alarm jak dziecko np będzie chciało odpiąć pasy to sobie pipka ;)

Ooooooooo mówisz że sobie pipka! :D To mi się podoba! :P ;) :D

13 lata 6 miesiąc temu #226695 przez Emme
fajna sprawa- zwłaszcza przy rezolutnych starszakach- każda próba "grzebania" przy zapięciu daje sygnlał dźwiękowy.

13 lata 6 miesiąc temu #226729 przez agi-p
Foteliki z Recaro tez mają tą funkcję ...ale wiadomo ich cena jest odstraszająca .
Ja się tylko zastanawiam czy długo dziecko "pojeździ" w tym przedziale wagowym . Czy nie lepszy ten kolejny ? Hmmm...tylko podobno bezpieczniejsze są te pośrednie .

13 lata 6 miesiąc temu #226735 przez bombel779
Hmmm ja myślę że ten 9-18kg starczy na długo :) No chyba że dziecko rośnie w expresowym tempie :P
Poza tym ja np. wiem że chcę mieć więcej dzieci (myślę o 3jce :P ) tak więc "kilka" fotelików mi się przyda :P :D Na pewno będą wtórnie wykorzystane w naszej rodzinie ;)

13 lata 6 miesiąc temu #226736 przez Emme
no właśnie te większe niby są mniej bezpieczne i też chyba zależy jakie duże jest dziecko- Tola waży 9,5 hg i ma 76 cm więc jak na prawie roczniaka to duża nie jest więc do tego większego zanim by dorosła to pewnie by się zniszczył :S poza tym chyba wole dla bezpieczeństwa zmieniać co jakiś czas fotelik, dlatego ani ten duży przedział mi nie potrzebny ( ja tyle ważyłam w podstawówce hehe) ani jakiś specjalnie drogi (co nie znaczy, ze mniej bezpieczny)

13 lata 6 miesiąc temu #226765 przez Kozłowska
Witam
Właśnie popijam sobie kawkę i muszę się za sprzątanie wziąć bo mamy dziś upragnionego gościa :lol: tzn Ten przyjaciel mojego męża przyjdzie dziś ze swoim synkiem :lol: Oj już się nie mogę doczekać. Tak to tylko na zdjęciach go widziałam a teraz wycałuję Kacperka :silly: Co do fotelików to oby dwa mi się podobają - a ten system że pika jak dzieciak przy pasach zacznie majstrować rew elka :blink: My z mężem stwierdziliśmy że najpierw pojedziemy do sklepu popatrzymy przymierzymy do małego a później podejmiemy decyzję :lol:
agi-p Ama śliczna cudna mała dama :lol: a czapa czaderska :blink:I udanych zakupów :lol:

Nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia!!!!! Ja jak mnie nie chcą przyjąć (z małym nie miałam takiego problemu) to zawsze mówiłam żeby mi to na piśmie dali i od razu coś się znalazło :angry: No kurcze składki ci zapierdzielają a jak potrzebujesz lekarza to nie ma miejsc!!!A co my se chorobę powinniśmy planować z tydzień przed??? Ale że maleństwa nie przyjęli no nie życzę nikomu żeby trafił na mnie i odmówił mi przyjęcia dziecka z temperaturą. Ale dobra nie będę się wytrząsać napisz jak się maleństwo czuję czy już ok.
A ja właśnie dowiedziałam się że koleżanka jest w szpitalu :( Zemdlała i robią jej już od czwartku badania i nic nie wiedzą :ohmy: Podejrzewali cukrzycę, guza lub ucisk na jakiś płat czy coś ale wszystko w normie :huh: Kurcze porażka a ona ma jeszcze 3 letniego synka który ciągle za nią płacze bo ona taki mamusi synek jest i teraz nie chce nic jeść z tęsknoty :(

No a z moim fotelikiem też ciężko będzie mi się rozstać bo to jednak wygoda czy do sklepu czy nie raz tak jak szłam na spacer bo pogoda była taka sobie to brałam fotelik i zawsze mężu mógł mnie szybko zgarnąć :blink: A jak usnął to nie musiałam go budzić :silly: Ale cóż jak mus to mus :blink:
Dobra zmykam ogarnąć troszkę chatkę póki mały drzemie i czekam na m. jak wróci szybko na zakupy i trza jakiś podwieczorek wymyśleć bo wejdą ok 17 hmmm pomyślę w sklepie :lol:
Buziaki miłego dzionka jak nie zajrzę wieczorkiem to od razu życzę też miłego sobotniego wieczorku i przespanej nocki

13 lata 6 miesiąc temu #226887 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

a my dzisiaj pospałyśmy do 9.00 :ohmy: :lol: :lol:

Emme ten fotelik co Ty masz też bardzo mi się podoba :)

agi Amelka śliczności :kiss:

ja jeszcze zastanawiam się nad takim:
allegro.pl/fotelik-caretero-fenix-0-18kg...ati-i1861056437.html

ale kurcze nigdzie nie mogę znaleźć o nim jakiś sensownych opinii.

Powiem Wam że ja często widzę jak ludzie mają w nosidełkach jeszcze naprawdę spore maluszki, ale ja już od początku pisałam że to nasze nosidło Espiro jest beznadziejne. Główka małej co prawda nie wystaje, nóżki wystają, ale ona nie mieści się na szerokość, zwłaszcza teraz jak jest jeszcze grubiej ubrana. Wczoraj była taka ściśnięta że aż żal było patrzeć. Od początku nie podobała mi się pozycja dziecka w tym foteliku nawet ze specjalną wkładką pod tyłeczek.

Miłego dnia :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #227430 przez agi-p
Wpadłam się tylko przywitać :)
Jak Wam nocka ze zmianą czasu minęła . Ja nie mogę się przyzwyczaić ...każdy zegar pokazuje inną godz :P Muszę poprzestawiać je prawidłowo . Amelka troszkę sie rozstroiła , zoaczymy co będzie dalej .
Wczoraj wieczorem po kąpieli zaczął ją brzusio boleć i płakusiała dużo i długo . Na koniec zaczęło ją naciągać ...aż się dusiła . Strasznie się bałam o nią . Ostatecznie zasnęła wykończona bez jedzonka . Nie wiem co jej było :( Wczoraj nie dostała ani kaszki ani innych rzeczy ...tylko cycuś . Dzisiaj też nie dostanie innych posiłków .
Dzisiaj dalszy rajd po sklepach i mamy w planach odwiedzić moją chrześnicę . Potem jeszcze na groby jedziemy , zeby uniknąć wtorkowego tłoku .

Kozłowska jak tam wizyta przyjaciół sie udała ? I dużo zdrówka dla koleżanki , oby szybko dowiedzieli się co jej jest i rozpoczęli prawidlowe leczenie .

Agusiak ja z caretero mam łóżeczko turystyczne i tam gdzie je kupowałam to maja wszystkie produkty z tej firmy i Pani oczywiscie zachwalała je bardzo . blanca-baby.home.pl/Foteliki_samochodowe...k257-0--default.html
Koleżanka też ma ten wózek co Ty i wywalila to nosidełko i kupiła osobno , bo też nie była zadowolona . Ama na szczęście mieści sie w swoim bez problemu .

No to kochane milej i spokojnej niedzieli i buziaczki dla Dzieciaczków :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka