- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Byliśmy wczoraj u tego lekarza prywatnie . Świetny facet . Widac , że przejął się problemem i poważnie do niego podszedł . Przeanalizował wyniki ostatnich badań Amci i zlecił jeszcze mocz na posiew . Szczegółowo przebadał Amelkę , moją dietę i to je Ama . Stwierdził , ze przez duży niedobór żelaza może być rozdrażniona i mieć kłopoty ze snem , ale raczej to nie główny powód . Przybiera świetnie na wadze,moje mleko jest super,ma czystą skówrę bez oznak alergi,wysypek,odwodnienia czy jakiejś choroby . Powiedział , ze Ama jest urodzoną aktorką i pewnie kiedyś o niej usłyszy

Metoda przyniosła pierwsze efekty...Ama dziś tylko 3 razy się obudziła . Za 1 razem plakała przez 10 min, za 2 razem było gorzej 1,1o min . Ale tym razem to juz typowo wymuszała . Płakala ze złością , ale większość z zamkniętymi oczami . Za 3 razem dałam jej cyca (lekarz mówił , że między 2-3 mleko jest najlepsze i ewentualnie wtedy mogę jej dac)i spała do 5 !
Teraz też śpi

Mamy jej w nocy do naszego łóżka nie zabierać i nie być nawet w ciągu dnia na każde jej marudzenie .
Nic próbujemy tych metod i zobaczymy . Licze , że opłaci się trud zarówno nasz jak i Amci .
Ale Wam tu się rozpisałam

Pogoda okropna . Jestem wkurzona , bo Mężuś ma wolne i myślałam , ze gdzieś się wybierzemy . No nic będziemy siedziec w domku . Może pogramy w coś wspólnie . Eurobuisness Pauliś lubi , wiec zaszalejemy

A u Was jak tam dziewczynki ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

agi świetnie, że poszliście jednak do innego lekarza i widać nie jest to normalne zachowanie skoro przejął się problemem. I co da się? Jak się chce to się da, a nie tylko odsyłać rodziców z kwitkiem mówiąc, że trzeba czasu, przeczekać i pozostawiając ich samych z problemem. Jakiś fajny lekarz. Metoda faktycznie może troszkę ostra ale już wielokrotnie o czymś takim słyszałam. Mówiłam nawet coś szwagierce ale ona swoje i teraz ma 1,5 roczne dziecko i nadal nie śpi w nocy. Ale ona kiedyś sugerowała, że nadal karmi piersią bo to dobra dieta dla niej i fajnie poleciała na wadze

Trzymam kciuki za powodzenia tej metody bo to bardzo ważne żeby się wysypiać, a już z pewnością spać chociaż troszkę więcej niż Ty

U nas jest jeden rewelacyjny pediatra w Dąbrowie Górniczej. Zjeżdżają się do niego ludzie nawet z innych województw. Nazywa się Jacek KASNER.

My dla odmiany miałyśmy za to ciężką noc. Paulinka często piszczała i popłakiwała, smoka miała, wyginała się, bardzo odchylała główkę to tyłu i leżała przez to już w poprzek łóżeczka. Zakręciłam kaloryfer ale muszę kupić ten nawilżacz bu chyba zbyt suche powietrze jest i jej to przeszkadza.
Uciekam na śniadanko.
Miłego dnia

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Agi no to rzeczywiście drastyczne metody

A u nas też cały czas leje też miałam nadzieje na długi rodzinny spacer ale wyjdzie na siedzenie w domu

Dobra zajrzę później bo młody zaraz będzie wołał jeść

Co do nawilżacza ja nie pomogę ale koleżanka ma jakiś fajny to się podpytam i napiszę

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

Tyle wspomnień przepadło!!

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku właśnie chcę uniknąć takiej sytuacji jak Twoja szwagierka ,a a zachowanie Amy do tego prowadzi ,więc trzeba to ukrócić . Wytrwamy i będzie już tylko lepiej

Co do nawilżacza to ja dostałam taki allegro.pl/nawilzacz-odswiezacz-zmienia-...air-i2027761388.html Jest niedrogi a przydatny . Chociaż szczerze powiem , ze nie odczuwam żeby powietrze bylo jakoś bardziej nawilżone, ale i tak używam go codziennie . Dodaję do niego olejki aromatyczne i dzięki temu jest pachnąco i świeżo .
Buziaki dla Paulineczki

Kozłowska autograf załatwiony

Bombel miejmy nadzieję , ze to chwilowe kłopoty i wątek Marcówek wróci na swoje miejsce . Ja codziennie otwieram ze stresem ZP , czy aby na pewno jeszcze istnieje . Szkoda by było gdyby wszystko padło . Oby się uporali z tym problemem . Oj ktoś się postarał , żeby nam tu napaskudzić .
Idę gotować obiadek . Mężuś z Paulinką do kościoła pojechali , Amisia śpi , wiec uciekam . Widze , ze pogoda wszystkim pokrzyżowała plany

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bombel ale szkoda straszliwie, że Wam Marcówki skasowało, ale może wszystko wróci do normy jak tylko uporają się z tą sytuacją, co mam nadzieję szybko nastąpi

Kurcze tak czytam w wątku ERROR co się wyprawia to normalnie chyba faktycznie jakiś kuniec świata będzie

Takie ataki na czyjąś witrynę internetową powinny być normalnie karalne, a może są?
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moja Amelineczka śpi słodko ... oby ten stan utrzymał sie jak najdłużej . Już mnie brzuch z nerwów boli na myśl o jej nocnym płaczu . Ale wczoraj byłam bardziej nerwowa .
A i już nie wiem czy pisałam , ale ten Lekarz pooglądał dziąsełka Amci i powiedział , ze na ząbki jeszcze długo poczekamy

Kochane spokojnej nocki i do juterka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mężu był dzisiaj z mała na spacerku, bo akurat przestało padać i Paulinka przespała cały spacer i jeszcze potem chyba z godzinę na dworze spała, w sumie jakieś dwie godziny i spała by dłużej ale się przestraszyłam, że tak długo jest na dworze, a strasznie wiało i bałam się że mi zmarznie zbytnio. Przespała jeden posiłek, tak długa drzemka w ciągu dnia już dawno jej się nie zdarzyła, ale może nockę odsypiała.
Zamówiliśmy też nawilżacz na allegro i mam nadzieję, że na wtorek będzie.
A u nas Kochane dziś przygotowania pełną parą bo jutro mamy wielką imprezę- 80 urodziny naszego Kochanego Dziadziusia

agi spokojnej nocki życzę, dużo sił i wytrwałości

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku nam Amelka też najdłużej właśnie na polu śpi . W domku ma drzemki 20-30 min , a na spacerze potrafi 2 godz przespać . Świeże powietrze dobrze robi Naszym Małym

Mam nadzieję , ze nawilżacz się u Was sprawdzi

Dobrze , ze napisałaś o koleżance ze szpitala ... ja odezwę się do swojej

Kochana to udanej imprezki

Pewnie sporo przygotowań Was czeka i sprzątania już po imprezie . Ale same pyszności pewnie będą

My też dziś gości będziemy mieli . Znajomi z 2 dzieci Nas odwiedzą . Muszę za zakupy skoczyc i coś przygotować .
Nocka trochę marudna , ale zdecydowanie mniej płaczliwa niż wczorajsza . Amam wybudzała się więcej razy , ale sama szybko się uspakajała

Za jakieś 20-30 min pierwszą drzemkę będzie miała

Miłego dzioneczka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi cieszę się, że nocka lepsza

U nas nocka za to taka sama jak wczoraj. Popłakiwania, noszenie i ciągłe cisianie (ciiiii ciiii) ech w ogóle się nie wyspałam ale na szczęście mąż rano zabrał małą i mogłam pospać do 9.30

Udanego dnia dziewczynki i agi miłych odwiedzin

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Ojj ale się dziś narobiłam w pracy...ale i dobrze wpadam pomału w rytm mamy pracującej

Mój szkrab też ostatnio nie spokojnie śpi wierci się przewraca może jutro wstawię parę fotek jakie pozy przyjmuje mój śpiący syn. Ojj też się martwię czy się nie udusi kołdrą a w śpiworku nie chce mi spać a byłabym spokojniejsza

Wiecie co mój syn od 3 dni nie mówi nic innego pa za mama i serce mi pęka z radości ale jak by raz na jakiś czas powiedział co innego było by fajniej. Mężu śmieje bo jak mówię że młody marudzi to on do mnie ale on woła mamę a nie tatę

W poniedziałek chyba pójdziemy do lekarza bo znów młody dostał plamek na łydkach tym razem ..... Ach nie wiem od czego już pomysłu brak

A zapomniałam napisać że też zmieniłam mleko tzn kupiłam BEBIKO od jutra będę podawać. Zobaczymy czy młody polubi

Dobra zmykam spać coś brzuszek boli

Spokojnej nocki kochane i słonecznej niedzieli

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi jak tam odwiedziny znajomych?
Kozłowska my już od kilku dnia jesteśmy na Bebiku i jak na razie (odpukać ) nic jej po nim nie jest, a wydaje mi się, że jest smaczniejsze od Bebilonu, bo ma całkiem inny zapach i małej wyraźnie smakuje.
agi zapomniałam podziękować za życzenia dla dziadziusia, więc oczywiście bardzo dziękuję w jego imieniu

Imprezka bardzo udana, solenizant zadowolony i szczęśliwy i ogólnie było bardzo miło

Nawet rodzinną fotkę zrobiliśmy 4 pokoleń naszej sagi

U nas nocka była zdecydowanie lepsza i mam nadzieję że już tak zostanie

A jak u Ciebie agi nocka?
Całą noc padał u nas deszcz i teraz też ciągle pada a chcieliśmy na niedzielny spacerek nad Jezioro Pogoria jechać ale nic z tego nie wyjdzie

Miłej Niedzieli

Sylka, Bombel co u Was, oddali już Wasz wątek?? Co u chłopców? Buziaki dla nich

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku super , ze impreza udana i Dziadziuś zadowolony

Dobrze , ze bebiko Paulince zasmakowało , zawsze to parę groszy w kieszeni

U Nas też padało w nocy i teraz jest szaro i buro . Też nasze palny poszły w odstawkę

Cieszę sie , ze nockę miałyście lepszą

Ale w nocy myślałam , że pierś mi rozsadzi . Laktacja przez ostatnie pobudki , których było nawet 10 tak mi się rozbujała , że teraz mleka produkuje się jak dla oddziału noworodków

Kozłowska , ale fajnie , ze już się wciągłaś w pracę

I proszę jak Matek pięknie rozwinął mowę ... w najpiękniejsze dla każdej Mamy słowo :0 Superowo . Oj też pękałabym z dumy . Ja to chyba poczekam na pierwsze "mama" , bo Ama coś nie garnie się do mowy . Mało gaworzy . Myślicie , ze powinnam się tym martwić ?
Kurcze ciekawe od czego Mateuszek znowu te plamy dostał . Pewnie idź do lekarza i dowiedź się o co chodzi . I czekamy na foty wygibasów Małego

U Nas również spotkanie ze znajomymi było bardzo udane

A dziś jedziemy do Mamci na obiad

Miłej niedzieli ...mimo paskudnej pogody .
Buziaki

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Od ponad tygodnia się poprzestawiał i chodzi spac po 23.00. ma 1-2 drzemki na dzien. Jk kładzie sie po 20 robi sobie 40 min drxzemki i później szaleje do 23.00 a wczesniej zasypał po 20.00
Marcówek nie oddali jeszcze szkoda

U nas Bebiko nie sprawdziło się, nie smakowało Kubie i za bardzo się pieniło (dobrze że dodtałam kilka próbek od położnei i nie musiałam kupować całej paczki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A jak podawałaś Kubusiowi te Omega?
U nas Paulinka mama i tata ładnie mówi już od jakiegoś czasu a ostatnio mówi także alo alo (halo halo) i przykłada zabawkowy telefon do uszka a jak nie ma go w pobliżu to przykłada rączkę

Miłego wieczorku