- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Od czego by tu zaczac.. my nocke tez mialysmy dziwna, uparlam sie ze Zuzia bedzie spala w lozeczku, no i spala ale godzine. Potem sie obudzila, przytulilam ja ponosilam i tak przez nastepna godzinke bo gdy tylko odkladalam ja do lozeczka otwierala oczka. Odpuscilam, pobawila sie troche na kocyku, a mnie juz spanie okropnie bralo. Niestety usnela na sile ale dopiero kolo polnocy, potem ja co chwile sie budzilam, bo Zuzia sie odkrywala, a spimy pod jedna kolderka, bo Zuzia swojej nie toleruje... Za kazdym razem gdy jest nia przykryta bedzie sie tak dlugo wiercic az sie nie wykopie, a moja nawet akceptuje. Moze pod swoja jest jej za cieplo.
Zauwazylam, ze Zuzia bardzo reaguje na reklamy w ktorych wystepuja dzieci, bardzo sie do nich usmiecha, a prawdziwym hitem byla reklama Funpack HD, teraz zastapila ja Orange, mapety.
Za to tez juz pokonuje kilometry ale trzymajac sie mebli, ciekawe kiedy zdecyduje sie na pierwsze kroczki a co mowy to ani tata, ani mamy nie wypowiedziala

A kapiele sa ulubionym momentem w ciagu dnia:)
Uciekam, pa:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0

To super, że Zuzia już maszeruje przy meblach:)
Ja ostatnio chwaliłam się że mała w baseniku maszerowała jak trzymałam ją za rączki a dziś już maszerowała sama trzymając się ścianek basenu

Z jednej strony wyczekuję tych pierwszych samodzielnych kroczków a z drugiej też się ich obawiam bo wtedy to dopiero będzie się działo

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Dzisiaj znowu 4 pobudki , więc to taki chyba standard . Tylko szkoda , ze o 5 jest już mega wyspana i za nic nie chce już leżeć .
Teraz ją położyłam , niech się zdrzemnie troszkę . Na 9:30 jedziemy na kontrolę bioderek . Mam nadzieję , że już wszystko dobrze będzie . Dzisiaj u Nas -11 stopni

Dzisiaj miał przyjechać nasz były sąsiad a jutro kolejni znajomi , ale przełożyliśmy sąsiada też na jutro . Raz , ze Mężuś idzie jutro do pracy ,a wiadomo jak takie spotkanko się kończy

Agusiaczku jak nawilżacz się sprawuje ? Dodajesz te olejki ? Ja od tygodnia włączam go Amelce przed snem i "buczy" sobie aż my nie pójdziemy spać i Amelce dobrze się przy nim śpi

I gratulacje dla Paulinki za samodzielne kroczki

Kozłowska jak tam u Was ? Miałaś mieć w pracy mega dostawę , poradziłyście już sobie z nią ? Pewnie teraz wzbogacisz się o kilka par bucików

Aniamaj teraz to już na pewno prezent od teściowej się przyda

Zuza chyba nie jest gotowa na samodzielne spanie . Ale jak sie uprzesz i będziesz konsekwentna to się przyzwyczai.
I jaka Zuzanka już aktywna . Szok . Między Naszymi dziewczynkami są zaledwie 2 dni różnicy a w umiejętnościach przepaść . A jak z gaworzeniem ?
Oki , uciekam . Miłego dzioneczka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi współczuję Ci że musisz wyjść z domku, ja sobie dzisiaj chyba spacer daruję. Zaraz idę na dól rozpalę w kominku i będziemy się wygrzewać cały dzień

Na badaniu bioderek wszystko wyjdzie pięknie, ale oczywiśćie trzymały kciuki i czekamy na wieści.
To dobrze, że sąsiada przełożyliście na wspólne ze wszystkimi spotkanie. Ty będziesz miała robotę jeden raz i wszyscy będę mogli się spokojnie napić, posiedzieć i pośmiać. Oj podejrzewam, że będzie wesoło

Do mnie dziś przyjeżdża znajoma z sądu ale na kawkę koło 14

A jeśli chodzi o nawilżacz to ja nie dodaję olejków bo w instrukcji obsługi naszego jest napisane, że nie wolno dodawać olejków

U nas nocka znowu spędzona na chodzeniu małej po łóżeczku i gibaniu się do przodu. Już nie pamiętam ile razy ją kładłam na plecki a ona jak bańka wstańka, zaraz siedzi i do przodu. W końcu już ją tak zostawiłam, przyniosłam kocyk, żeby ją przykryć bo na kołdrze leżała, sprawdziłam czy noska nie ma wciśniętego w kołdrę i tak spała do rana.
Teraz bawi się tą maskotką interaktywną z Biedronki, odkryła, że jak się pociągnie za ogon to się cała trzęsie i teraz siedzi i ciągnie za ogon

Miłęgo dnia Kochane

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Właśnie staram się wypić kawę ale ciągle muszę latać za moim szkrabem

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kuba śpi a ja kawę wlaśnie sobie piję

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czy Wasze dzieciaczki przy jedzeniu z łyżeczki np obiadku też się rozpraszają? Paulinka ładnie je chwilę a potem już jej się nudzi, chce dosięgać różnych rzeczy w pobliży w tym mnie, wsadza łapki do miski z jedzeniem, bawi się np pasami od krzesełka i 100 tysięcy innych rzeczy

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Brr ale zimnica

Z bioderkami już wszystko dobrze

Po lekarzu jeszcze do Mamci na herbatkę pojechałyśmy

Oj ja też spacer sobie odpuszczam . Wystarczy mi to co wchodziłam i wychodziłam z auta

No ale już w domku

Agusiaczku miłego spotkanka z kumpelą

Co do jedzenia to Amelka oczywiście też ciekawa wszystkiego dookoła

No nic ...obiad wzywa

- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Jeny odzwyczaiłam się od takich mrozów

W pracy masakra jakaś... buty już śnią mi się po nocy

Co do kąpieli to mój szkrab uwielbia się kąpać od początku. Jednak te zbiegi pielęgnacyjne nie należą do najlepszych. Kiedyś młody lubił jak mu smarowałam ciałko mogłam nawet na spokojnie obciąć pazurki, które jak dla mnie rosną mu za szybko

Obiadki przynajmniej teraz odbywają się bez większych komplikacji. Było tak że zjadał pięknie, a czasami to aż mnie szlag trafiał. Jednak mój mąż stwierdził że jak zaczynają się zabawy, kręcenie głową i młody zaczyna się interesować wszystkim innym to znaczy że nie jest głodny i dostanie później lub mu nie smakuje i trza podać coś innego. powiem wam że działa stosujemy tą metodę od chyba 2 miesięcy i kiedy Matek zaczyna wariować lub robić sławne "bry" "bu" i inne takie że wszystko i wszyscy są w jedzeniu wstajemy myjemy buźkę i odchodzimy. Jego minka jest urocza wtedy - "ale o co cho...dzi daj zjem" Zazwyczaj po 2 minutach zjada do końca

A dziś jak wróciłam z pracy zastałam najcudowniejszy widok dla matki i żony

agi super że z bioderkami wszystko w porządku buziaczki dla Amelci

Agusiak udanego spotkania z koleżanką
Wszystkim Wam życzę udanych weekendów bo pewnie nie zajrzę aż do poniedziałku bo ten weekend cały pracuję

Buziaczki dziewczynki

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Oj nie dziwię Ci sie , ze buty już Ci się śnią po nocach

A dla Matka co za buciki odłożyłaś ? Fajnie jak jest taka możliwość

Słodki widoczek miałaś po powrocie z pracy

Kochana skoro weekend w pracy spędzasz to życzę , żeby szybko minął

Amelkę kąpałam dziś sama , bo Mężuś pojechał do znajomego mechanika zapytać o nasza furkę . Zrobiłam Amisi pełną wannę piany

Paulince zaczęły się dziś ferie i już wybyła z domu

Ide pobuszować na allegro

Spokojnej nocki

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kozłowska fajnie masz z tymi dostawami, że możesz sobie coś odłożyć co Ci wpadnie w oko

A z tymi snami to już tak chyba jest, pamiętam że jak jeszcze w sądzie pracowałam to ciągle mi się akta śniły i czasem kierowniczka, której nie znosiłam

Spróbuję jutro Waszej metody na karmienie i zobaczymy czy u nas podziała

agi super, że z bioderkami wszystko dobrze, inaczej być nie mogło

A Paulinkę na jakiś obóz wysłałaś na ferie? Ja to nie znosiłam ani obozów ani kolonii

Spotkanie z koleżanką wesołe jak zawsze bo ta znajoma to żywy ogień, ale jest bardzo wesołą i pozytywną osobą

Udanego wieczorku i spokojnej nocki

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- 13 stopni...brrr . Najchętniej pospałabym jeszcze przynajmniej do 8:00. Ale Amelka oczywiscie zadecydowała inaczej

Teraz siedzi i się bawi Małpiszonek mój .
Agusiaczku chętnie też wpadłabym na kawkę do Ciebie

A Paulisia do rodzinki pojechała . Na kolonie jeździ w wakacje, już kilka razy była. Raz wracała bardziej zadowolona , raz mniej . Ale zawsze jechała z 3 kuzynko-koleżankami

Oj ja zaraz ide szykować pomału sałatki i inne przysmaki . Potem szybko ogarnąć domek i o 15 goście . Mężuś do pracy dziś nie idzie , ale na jego pomoc nie mam co liczyć . Musi iść do warsztatu i robić barierkę na schody . Trzeba zrobic poręcze , barierki i zabezpieczenie na górze i na dole . Amelka już niedługo zacznie się przemieszczać , wiec musimy zabezpieczyć schody .
Udanego weekendu i buziole dla Dzieciaczków

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi serdecznie zapraszam Cię w takim razie na kawkę, na obiad, na podwieczorek i nawet na piwko czy jakiś inny trunek, chociaż Tobie Kochana to bezalkoholowe raczej proponować powinnam

Fajnie, że Paulinka ma gdzie pojechać na ferie. My siostrą na ferie jeździłyśmy przeważnie do dziadków, a w wakacje zdarzyło się kilka razy pojechać na kolonie czy obóz sportowy ale tak to całe wakacje spędzało się z dziadkami w domku letniskowym, no i oczywiście wakacje z rodzicami w różnych miejscach w kraju i za granicą. Ale było fajnie

Udanego spotkania ze znajomymi i nie męczących przygotowań

Ja też czekam na męża, bo był dziś w pracy i zaczniemy szykować imprezkę imieninową

Udanego dnia i całego weekendu Kochane dla Was i Waszych Szkrabów

EDIT
"Należy zrezygnować z zimowego spaceru z młodym niemowlakiem, gdy temperatura spada poniżej -10 stopni Celsjusza. Natomiast dla starszych niemowląt i dzieci nie istnieje ścisła granica temperatur. Już z 6 miesięcznym niemowlęciem można wychodzić na spacery nieomal przy każdej pogodzie."
Takie coś znalazłam na erodzina.com
www.erodzina.com/index.php?id=16,1265,0,0,1,0
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kuba sobie drzemie, obiad prawie gotowy