BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu #292385 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Na początek zacznę od wspaniałej wiadomości : Amelka GAWORZY !!!! Wczoraj się z nia wygłupiałam i jak nagle zaczęła "mówić" to myślałam , ze z Mężulkiem oszalejemy ze szczęścia :) Potem ciągle uszczęśliwiała Nas nowymi słowami :) Tak bardzo sie ciesze , bo spędzało mi to sen z powiek . Dzisiaj rano zabrałam ją do łóżka , przytuliłam ją i jak się rozgadała to myślałam , ze sie porycze :P Całe zmęczenie poszło w zapomnienie , mogłabym słuchać i słuchać jej głosiku :)

Imprezka udana ... i to bardzo :) Sąsiada mój szwagier odwiózł do domku po 23 , a reszta została do dziś :P Siedzieliśmy do po 1 . Jedzenia narobiałm tyle , że dziś tylko rosół ugotuje i spokój . Nawet gulaszu nie podałam , bo tyle innych rzeczy zrobiłam :P

Oczywiście wszyscy jeszcze śpią , tylko my z Amcią na nogach :P

Agusiaczku Kochana bardzo chętnie bym wpadła , wielka szkoda , ze tyle km Nas dzieli :(
Ale strasznie się cieszę , ze jest to forum , bo zżyłam się z Wami i uwielbiam Was wszystkie :) Pierwsze co rano robię , po odprawieniu Męża do pracy i Paulinki do szkoły to włączam kompa i forum :)

A jak tam przygotowania do imprezki ? Dzisiaj imprezujecie ?

Sylka a jak tam u Was po spotkanku ?

Ide do mojej gaduły kochanej , uwielbiam słuchać jak rozmawia do wszystkiego wokół :)

Udanej niedzieli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #292431 przez sylka
U nas po spotkaniu super a w jego czasie Kuba zaczął dreptać :) Wykąpaliśmy Kubuśka poszadł spać o 20 a my siedzieliśmy prawie do 24.

Dziś od samego rana chodzi krótkie odcinki :) Bardzo mu się to podoba. Ubaw mamy niezły jak uda się to nakręcę coś :)

13 lata 3 miesiąc temu #292482 przez Agusiak
dzień dobry :)

Na początek agi GRATULUJĘ GAWORZENIA AMELCI!!!!! :lol: :lol: Widzisz Kochana pisałyśmy Ci, że się rozgada na całego, to była tylko kwestia czasu :)

Fajnie, że spotkanie udane :) My świętowaliśmy imieniny T wczoraj i też było bardzo miło :)

Paulinka zosatała opkupiona w nowe bodziaki i ubranka więc musiałam teraz zrobić pranie. Kupiliśmy jej też dwa komplety nakolanników z abeesami do raczkowania :lol:

Sylka gratuluję małego dreptacza :)

A tak poza tym to jestem Kochane na diecie :dry: Już 5 dzień :lol:
Chciałam zastosować tego Dukana ale same okropności o tej diecie piszą, z resztą sama oglądałam program w TV gdzie wypowiadali się lekarze na temat tej diety i same negatywy.
Moja dietka nazywa się South Beach (plaż południa). Byłam na niej przed ślubem więc wiem, że daje efekty i jest o wiele zdrowsza. Liczę, że teraz też się sprawdzi.
Trzymajcie kciuki :laugh:

Miłej Niedzieli :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #292495 przez sylka
Gratuluje Amelkowego gaworzenia :) Cudownie jest słuchać jak dzieciaczek coś opowiada i fajne minki przy tym robi :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #292586 przez aniamaj133
Hej!
Ale fajnie, ża Amelka taka rozgadana. Zuzia od czasu do czasu coś tam sobie pogada, a tak to woli nucic. Nie wiem czy to prawidlowo, nie slyszalam jak to robia inne dziecki w jej wieku choc caly czas spotykam sie z kolezankami z porodowki to dochodze do wniosku, że jest duża różnica pomiedzy rozwojem dziewczynek, a chłopców.
A Kubus juz chodzi!!! Teraz to dopiero sie zacznie buszowanie:)

U nas spokojnie. Zuzia jest od rana u babci,a my mieliśmy troche czasu dla siebie. Teoretycznie mielismy isc jeszcze spac ale wiadomo jak to jest, na zawolanie spac nie idzie, wiec zrobilismy sobie na spokojnie obiadek, poleniuchowalismy i teraz zasaiadlam sobie przed kompkiem.
Agusiaczku napisz cos wiecej o tej diecie? Jak dziala, an czym polega i jakie byly jej wczesniejsze efekty?
Ja tez musze sie do czegos zastosowac, choc ciagle karmie piersia...
A w tesco sa promocje kaszek Nestle, wczoraj kupilismy Zuzi, znalazlam nawet taka o samku kakoa, jednak podejrzewam, ze bananowej nie przebije zadna.
Zuzia akceptuje tylko kaszki z Nestle, z Bobovity zauwazylam ze nie sa takie slodkie w samku i mniej czuc owocow...

Milej niedzielki!

13 lata 3 miesiąc temu #292858 przez aniamaj133
My już wykąpane, zaraz bedzie cycus i dobranoc... i jeszcze aaaa kotki dwa:)

Dobrej Nocy Mamusie:)

13 lata 3 miesiąc temu #292877 przez kasiunia89
hejka! ja na chwilke!!! :)
Oliver ma wkoncu 1 zabka!!! Od wczoraj hehehe!! :p

13 lata 3 miesiąc temu #292922 przez agi-p
Hej Mamusie :)
Dziękujemy z Amelcią za gratulacje :) Jestem bardzo szczęśliwa i zdecydowanie spokojniejsza :)

Sylka ale super , ze Kubuś zaczął dreptać !!! :):):) Teraz to już oczy dookoła głowy musisz mieć. I fajnie , ze spotkanko udane , też troszkę posiedzieliście :)

Agusiaczku fajnie , ze spędziliście z Mężusiem milo jego imieninki :) Wszystkiego naj dla Niego :) U Nas imienin się jakoś nie obchodzi .
Ja wczoraj też pranie robiłam :P Super, ze Paulisia nowe ciuszki dostała :) Ja najczęściej właśnie bodziaki kupuję , uwielbiam je :)
Kochana ja też prosze , zebyś napisała coś więcej o tej diecie . Jakie są główne wyrzeczenia ? Ja postanowiłam od dziś nie jeść pieczywa i ziemniaków . A uwielbiam zajadać się i tym i tym :P Ostatnio mi się przybrało trochę i źle się z tym czuje . Ale zaczęłam więcej jeść i pozwalać sobie na rzeczy zakazane :P Koniec z tym , pora coś ze sobą zrobić .

AniaMaj , ale fajnie , ze mieliście z Mężem czas dla siebie :) Taka babcia to skarb . Fajnie , ze Zuzia bez protestów zostaje :)
Amelka kaszek w ogóle nie chce od czasu jak zaczęłam je robić nie na swoim mleku a na mm . A banan jakoś też jej nie podchodzi . Chyba , ze w deserku z innymi owocami .

Kasiunia gratki dla Oliverka za ząbulka :):):) Super . Teraz to już pozostałe się szybko posypią :) Co tam U Was ?

Kozłowska jak tam minął pracowity weekend ? Teraz chyba jakieś wolne będziesz miała ?

A My wczoraj jak już goście pojechali do domku , to wybraliśmy się na 15 min spacerek,żeby Amelka sobie pooddychała świeżym powietrzem . Zimno jak cholera było ... - 10 . Ale chwilka na polu dobrze nam zrobiła :) Ja zmarzłam , ale Amcia cieplutka była .
Potem spędziliśmy miło czas , a jak Amelka zasnęła to dopiero fajnie się zrobiło :P Paulinki nie ma to zaszaleliśmy na całego :P Ach przypomniały mi się dawne wspaniałe czasy ...beztroskie :)
I postanowiliśmy , że jednak sypialni nie będziemy robić i dodatkowego ocieplenia też nie . Za 2 lata przeprowadzimy się do dużego domu , a tam kasy trzeba sporo wsadzić , wiec trzeba zacząć odkładać . Z jednej strony sie ciesze , bo metraż tam świetny , ale z drugiej szkoda mi Naszego malutkiego i przytulnego domeczku . Ale taka kolej rzeczy , od początku takie właśnie plany były . Teściu już najchętniej by się zamienił , ale ja tam nie pójdę do tego syfu . Najpierw trzeba remont pode mnie zrobić .

Dzisiaj temp znowu odstraszająca...- 15 :( A to podobno dopiero początek,prawdziwe mrozy przed nami :(

Spokojnego poranka :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #292929 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi dziękuję w imieniu męża za życzenia :) U nas w Zagłębiu to się z kolei urodzin nie obchodzi, tylko dzieci a potem w dorosłości to już imieniny. My oczywiśćie we własnym gronie zawsze świętujemy i to i to, a urodziny dla gości to tylko okrągłe daty :)

To bardzo fajnie, że udało Wam się z mężem zaszaleć, takie chwile są bardzo potrzebne, a przy dzieciach jest ich tak niewiele :blink: :silly:
A to przeprowadzacie się do innego domku a do tego przeprowadza się teść tak? A to będzie mieszkał osobno z teściową czy zabiera ją ze sobą? ;)
Faktycznie szkoda takiego milutkiego i przytulnego domku ale więcej miejsca zawsze się przydaje, zwłaszcza jak Amelka podrośnie i każda z dziewczynek będzie chciała mieć swój pokój :)

aniamaj u nas kaszki przejdą tylko i wyłącznie razem z mlekiem z butli a takie na gęsto to mowy nie ma. Nie wiem dlaczego ale nie zje i już.

Kasiunia gratuluję zęba.

My wczoraj rozkładaliśmy choinki i ściągaliśmy świąteczne ozdoby także oficjalne sezon świąteczny uznany został za zakończony i czekamy na wiosnę i Wielkanoc :) Wypada w tym roku na początku kwietnia ale mam nadzieję, że będzie już w miarę ciepło bo jak co roku chcemy jechać na działkę :)

Dziewczynki ja o tej mojej diecie to mam całą książkę. Dieta składa się z trzech faz więc trudno to jakoś w skrócie opisać ale przesyłam Wam linka to mniej więcej będziecie miały obraz tego stylu żywienia :)
southbeach.c10.pl/

Ja agi to uwielbiam ogólnie jeść, a już chleb to mogłabym jeść tylko i wyłącznie :P :lol:

Miłego dnia Kochane :kiss:

Teraz tak patrzę, że ta stronka z tą dietą to bardzo rygorystyczna jest, a tak naprawdę to można o wiele więcej. Może poszukajcie także na innych stronkach, a ja polecam książkę :)

13 lata 3 miesiąc temu #292939 przez agi-p
Aguś Nasz domek jest na jednej posesji z domem Teściów . Oni mieszkają w dużym murowanym domu , a my w małym drewnianym (nasz ma 85m2). Nasz domek stawiał teść z myślą o swojej i teściowej starości . My po ślubie go kończyliśmy i zamieszkaliśmy w nim . Ale teść cały czas mówił ,ze finalnie zamienimy się domami , bo im nie potrzebny taki duży ,a dla Nas mały za ciasny . Tak jest rzeczywiście . Oczywiście teściowa zabiera ze sobą :P Ja to wolałabym w kartonie mieszkać niż z tą syfiarą :P
Ostatnio mój Mężuś coraz częściej mówi , ze nie będziemy się starać o kolejne dzidzi :( Bardzo by chciał , ale jak to mówi bardziej zależy mu na mnie i moim zdrowiu . Powiedział , ze mamy już 2 córeczki i siebie i jest cudownie . Boi się o mnie przez tą cukrzycę . Ta ciąża zrujnowała mój organizm i Mężuś nie chce ryzykować kolejnych powikłań .
Ale to się jeszcze przemyśli :P

O diecie chętnie poczytam . Coś trzeba zacząć robić , bo lato się zbliża :P A zeszłym roku bylam zaraz po porodzie to moje zaokrąglone kształty jakoś przeszły , ale w tym nic z tego :)

Kochana ja choinkę po świętach rozłożyłam , a resztę ozdób w styczniu .
Ale Wam fajnie , ze możecie na działeczkę wyskoczyć . Zawsze mi się to marzyło . Paulinka bedzie miała fajnie wspomnienia ...takie wypady z rodzicami na działeczkę :)

Oglądałam wczoraj konferencje prasową z udziałem rodziców Madzi . Pierwszy raz widziałam matkę Małej . Wcześniej wydawało mi się , ze tak bez jakiegoś żalu mówi o calym porwaniu i takie podejrzane to było . Ale jak ją zobaczyłam to biedna faktycznie to przeżywa . Wyglądała kiepsko . Dobrze , ze Rutkowski sie zajął sprawa . Liczę , ze on ze swoim doświadczeniem zdziała cuda .

13 lata 3 miesiąc temu #293134 przez Agusiak
agi mąż ma rację, macie już dwie piękne córeczki i teraz musisz myśleć przede wszystkim o własnym zdrowiu, bo dziewczynkom potrzebna jest zdrowa mamusia. Oczywiście jak się zdecydujecie na kolejnego bobaska, będziesz miała dobre wyniki i samopoczucie a lekarz wyrazi zgodę to my Ci będziemy ze wszystkich sił kibicować, bo mam nadzieję, że do tego czasu nadal będziemy sobie tu wszystkie razem pisały :)

To fajnie, że macie możliwość tej zamiany z teściami na większy domek :) Zrobicie sobie po swojemu i będziecie mieli cudnie :)

Aguś ja to ciągle siedzę na necie, szukając jakiś nowych informacji o Madzi. Oczy już mam czerwone od ciągłego ślęczenia przed monitorem jakbym co najmniej miała to biedactwo w internecie znaleźć :dry: :(
Wysłałam maila ze zdjęciem dziewczynki do mojej kuzynki w Anglii, żeby tam rozklejała gdzie może. Ciągle myślę o tej małej i tylko czekam na informację, że się odnalazła cała i zdrowa.
Mam jakieś przeczucie, że maleńka jest nadal u nas w Zagłębiu. Co wieczór modlę się za to maleństwo...

13 lata 3 miesiąc temu #293262 przez agi-p
Auś z moim zdrowiem to wiem,że Mąż ma rację . Moi rodzice też mówią , ze to najlepsze rozwiązanie . Ale ja dzieci kocham i spełniam się jako mama :) Nie wiem czy temu , ze sama jestem jedynaczką , ale chciałabym jeszcze 1 dzidziusia . Jedyne czego zazdrościłam innym dzieciom to właśnie rodzeństwa . Jak słyszałam jak na siebie mówią i że np się biją to mi sie to w głowie nie mieściło :P Mówiłam , ze ja to bym wszystko bratu czy siostrze oddała :P Niestety dla moich rodziców już Ja byłam medycznym cudem , więc zostałam sama . Teraz brakuje mi kogoś tak bliskiego jak siostra czy brat , a dla moich dziewczynek brakuje mi najbliższych wujków czy cioć . Chociaz wiem , ze nie zawsze z rodzeństwem jest tak pięknie jak mi sie wydaje . Jednak głęboko wierze , że moje córy będą dla siebie zawsze oparciem . A różnica 11 lat jaka je dzieli zaoowocuje w przyszłości . Amcia zawsze będzie mogła się zwrócić o pomoc do Paulisi czy radę . Mam taką nadzieję :)

Mi sie wydaje , ze Madzia od razu po porwaniu została przetransportowana za granice .Mam wrażenie , że to ma podtekst adopcji kryminalnej na zlecenie . Już pewnie Madzia ma inne nazwisko,imię i powoli przyzwyczaja sie do nowych rodziców :( Obym się myliła . Jeżeli jest nadal w Zagłębiu to powinna się odnaleźć , jest taka nagonka i tyle osób , które chcą pomóc , ze nie ma innej możliwości . Jednak chyba porywacz nie byłby taki głupi i nie ryzykował . Porwanie to poważna sprawa i zapewne zdaje sobie z tego sprawę .

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #293517 przez sylka
W moich rejonach podobnie dorosli obchodzą imieniny a dzieci urodzinki. W sumie to tylko już starsze pokolenie obchodzi imieniny bo moje raczej stawia na urodziny :)

Co do porwanej Madzi to trudno sobie wyobrazić co przeżywają rodzice. Tyle czasu minęło o nadal nic nie wiadomo.

Agi najważniejsze jest Twoje zdrowie, może za jakiś czas będzie na tyle superowe ze jeszcze jeden skarbuś zamieszka pod Twoim sercem. A jak nie to nie masz co się smutać bo masz cudowną rodzinę :kiss:

Dziewczyny ja na spacer wychodzę przy -10 i więcej chociaż na 30-40 min. Dzis było u mnie -12 ale bezwietrznie to pospacerowalismy sobie. Kuba uciął sobie drzemkę a ja pozałatwiałam kilka spraw :)

Gratulacje za 1 ząbka u OLivierka :D

13 lata 3 miesiąc temu #293755 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka ja dziś spacer odpuściłam ale u nas dosyć wietrznie było i naprawdę strasznie przeszywało aż chłodem.

A zapomniałam się Wam pożalić że idę dziś u dentysty i prosić o trzymanie kciuków, ale już jestem po wszystkim i nie było tak źle. Dostałą znieczulenie więc leżałam jak na plaży :P ale czeka mnie jeszcze jedna wizyta :dry: Ale to i tak dobrze bo ostatni raz byłam na długo przed ciążą.

Idę wyjąć gary ze zmywarki a potem czeka mnie góra prasowania.
Miłego wieczorku :kiss:

13 lata 3 miesiąc temu #293803 przez sylka
oj ja u stomatologa byłam zaraz po porodzie. Wyszedł po ciązy 1 ząbas do leczenia i narazie spokój na szczęśce :) choć i ak zawsze leczę bez znieczulenia :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka