BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu #821170 przez kaikai
Ja tez zawsze robie kopie :)

Tez wole jak Dawidek idzie wczesniej spac, zawsze o 20 juz spi i wstaje tak 7-8 wiec tez fajnie, ale ostatnio przez te zabki roznie to bywa, mam nadzieje ze do wiosny wyjda i znowu bedzie ladnie spal, bo wieczory z dzieckiem wykonczyly by mnie no i jak bedziemy jezdzic na dzialke to nastawie nianie i spokojnie posiedzimy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #821172 przez kaikai
Uuu la la Suzi jaka elegancka laseczka :) slicznie wygladasz :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821214 przez ilonah
Emi już śpi. Ja również jestem z tych co wolą wcześniej iść spać i w miare normalne funkcjonują gdy trzeba rano wstać :silly: Jeszcze jak nie było Emilki to nieraz chodziłam spać po 20 i wstawałam do pracy mega wyspana.
Budyń wyszedł całkiem smaczny, Emisia zjadła go sobie na podwieczorek z tatusiem a ja wyskoczyłam do Rossmana na szybkie zakupy w celu uzupełnienia braku w kosmetykach :)

Suzi no pięknie wyglądasz :laugh: a Miki słodki :side:

11 lata 3 miesiąc temu #821236 przez Dave
Suzi - wow, no gały wyłażą. Lachon z Ciebie i Mikuś przystjniacha :kiss: :kiss: :kiss:

U mnie też już cisza. Lecę ogarnąć coś i wpadnę później na dłużej jak się uda.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 3 miesiąc temu #821342 przez Magdalena9t
Hej, padam ..byłam dziś na zajęciach pole coraz lepiej sobie radzę :)
już czuję wszystkie mięśnie, ;)

Suzi świetnie się prezentujecie z Mikim :) :) marzę o takim ogarniętym zdjęciu z Tomeczkiem :)
tak mamy chodzik,już jestem zbesztana :P możesz powiedzieć coś więcej dlaczego nie używać, może jestem za mało doinformowana, a nie chcę robić krzywdy dziecku :( :(

u nas nocka też z częstymi pobudkami, przez to pospaliśmy prawie do 10 :blush:
źle się czuję z tym ,że nie wstaję rano i nie robię to co mam do zrobienia tylko śpię sobie z Tomeczkiem

Dobra lecę coś zjeść i spać
Dobranoc :)

11 lata 3 miesiąc temu #821351 przez Dave
mialam wpasc na dluzej i dupa. ide spac.

kurka ten moj mlody to jakis pijus jest, w nocy potrafi 3 butle po 210 wydoic. mniej wiecej co 3h. ciekawe jaka bedzie ta nocka.

o 19 wypil 210 z kaszka, o 22 180 mleka. to nastepna pobvdka ok 2??!!!

lece spac,a cos mi zimno. musze dzieciaki poprzykrywac.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821372 przez Suzi
Dzieki za komplementa :blush: :blush: :blush:
Lachon......hehehehe, dobre, w moim wieku to raczej balkonik :silly:
A tak w ogole to zdjęcie z Wigilii, wiec trzasię było jakos ogarnąć od swięta :blink:

madziu, ja nie besztam, Broń Boże, nazwalabym to raczej dzieleniem sie wiedzą i doświadczeniem :lol: :blink:
Dzis mnie Miki sponiewierał, zasypiał do 23 z hakiem..... :cheer: :( więc juz dzis nie dam rady, ale napisze co i jak z chodzikiem jak odzyskam sily witalne :silly:

Azja, Ilonka, to dobrze sie sklada, ze i Wy jestescie ze skowronkow i w sumie nie macie nic przeciwko rannemu wstawaniu, no ja to zdecydowanie sowa jestem.....i jak widac progenitura też :P
Ale wolnymi wieczorami z pewnoscia nie pogardzilabym, i pomysleć, ze przy corce to BYŁO MOZLIWE! A teraz sowa.... :cheer: ;)

Kurcze, a pomyśleć ze kiedy ja wojowalam z Mikim to Jasinek spał juz piątą godzinę........ :cheer: :huh:
Spadam kochane, do .....dzisiaj, ale pożniej :blink:
Acha, Agat, wyslalam jeszcze.....chcialaś, to masz :silly: :blink: :side:
Dobranoc

11 lata 3 miesiąc temu #821393 przez paulainka
Hej DZiewczyny;) jest z grudnioweczek 2013. Wiem, ze sa wsrod was dziewczyny ktore mialy taki "problem" jak ja, ze ich Maluszki spaly na nich (na brzuchu, na klatce). Chcialam sie dowiedziec do ktorego miesiaca to trwalo i czy latwo bylo oduczyc?
Bede wdzieczna za odpowiedzi;)

11 lata 3 miesiąc temu #821404 przez Dave
dzien dobry.

Mati dospal do 6.30:-) ale ok 24.20 cos sie budzic zaczal i go do siebie wzielam. moze dlatego tak mu sie fajnie spało.

bede dzis dentka-za dvzo snu.

11 lata 3 miesiąc temu #821413 przez ilonah
Dzień dobry :)

11 lata 3 miesiąc temu #821430 przez Azja
hej

Suzi ślicznie sie prezentujecie z Mikusiem :)

Monia buziaczki dla Antosia, to chyba dzis 9 miesiecy stukneło :)

u nas nocka nienajgorsza, troche sie Mlody kokosił, ale wystraczyło dac smoka i spał dalej, przed 4 obudziła nas qpa i juz myslałam ze Jasiek jest gotowy na harce, ale całe szczescie jeszcze go ululałam i pospalismy do 6 :) obecnie mamy pierwsza drzemke :)

Suzi cos za cos, ja mam wieczory wolne, a Wy teraz pewnie sobie spicie jeszcze w najlepsze :silly:

jak bierzecie dzieciaki do łózka swojego to one leza ładnie?? bo Jasiek to jakiejs głupawki dostaje, wierci sie, chodzi po całym łóżku i odrazu musimy uciekac z łóżka, bo grozi guzem na głowie zarówno Mlodego jak i mojej :P

dzis mi robil Jasiek "pierdzioszka" w policzek, tyle mial radochy ze ho ho, a ja cała buzie wysliniona :silly:

pogoda do d..y wiec dzis chyba nici ze spacerku, ale babcia ma dzis wolne i przyjdzie do wnuczka :) to bede mogła cos na spokojnie porobic, bez "przylepki" przy nodze :P

miłego dnia :)

11 lata 3 miesiąc temu #821450 przez agat
Antosiu, nasza tv star, łap buziaczki :* :* :*

A oto kolejna porcja super Mikiego :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas nocka lepsza niż wczoraj, choć do ideału daleko. Męża wygodniłam do drugiego pokoju, bo umierający był i miał katar :P Nie chciałam, żeby mi dziecko budził smarkaniem (i tak z drugiego pokoju słyszałam :P ).

Dzis idziemy wieczorem na mecz (Politechnika Warszawska do nas przyjeżdża, więc święto siatkówki - choć pewnie niektórym nic to nie mówi :P ), do Adasia przychodzi moja mama, będzie go kąpać i usypiać, to taka zaprawa przed weekendem, gdy jedziemy do znajomych do Łorsoł, a Adaś ląduje u moich rodziców na noc (first time in his life).

Widzę w tefałenie, że w stolicy śnieży, 80 km na wschód jeszcze nie, ale pewnie niebawem zacznie.

11 lata 3 miesiąc temu #821460 przez Azja
oj ale Mikuś rozkoszny :)

Agat mowisze ze w stolicy śnieg, to pewnie za jakies 2 godziny i u mnie sypnie ;)

tez musimy Jasienka sprobowac z babcia na noc zostawic, bo w kwietniu mamy wyjazdowe wesele, a Mlodego nie chcemy ciagnac ze soba, wiec wczesniej musimy probe zrobic, dobrze ze wesele jednodniowe to Jasiek nie zdarzy sie moze zorientowac, mam nadzieje :silly:

chate ogarnełam, Misio jeszcze spi, obiadek zrobiony wczoraj, juz dawno takiej laby nie miałam :P

11 lata 3 miesiąc temu #821472 przez kaikai
Buziaczki dla Antosia :) :) :)

Agat snieg sypie grube platki ale sie rozpuszcza szybko ;)

Paulainka moj Dawidek spal na mnie :) dla mnie to nie byl problem lubilam to :) wiadomo nic zrobic nie moglam ale za to wyspalam sie za wszystkie czasy ;)
Przestal spac na mnie jak zaczal siadac tak ok 5-6 miesiac, teraz czasami jak nie moze spac , wierci sie bo mu zabki wychodza to biore go na siebie, przytulam i spi.
Jesli to dla Ciebie uciazliwe to usypiaj go na sobie i przekladaj gdy zasnie, ja tak robilam tylko wtedy maly spal tak ok godziny a na mnie spal nawet dwie.
Robilam tez tak ze usypialam go a potem owijalam scislo w kolderke, kladlam go na boczku i jeszcze poduszke z tylu, zeby myslam ze to ja leze.

11 lata 3 miesiąc temu #821503 przez creatura
Good morning SunshineS :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Tak, tak, posta trzeba skopiwać, szczególnie długiego, a nie liczyć na to, że tym razem mnie nie wyloguje :S :S :S

Antosiu, buziaczki dla Ciebie, Gwiazdo nasza :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Suzi, o czym Ty do nas rozmawiasz? Jaki powrót kilogramów? Wyglądasz świetnie, odstrojona jak na Boże Narodzenie :silly: :silly: I nudzisz już tą piosenką o "wiekowej" czy "dojrzałej" mamie :P :P :P :P :P :P :P Ja tam widzę fajną, elegancką, zadbaną, zadowoloną mamusię. I żeby nie było, że tylko Ty zbierasz laury to oczywiście Mikuś to mega słodzinka i śmieszek, i duuuuuży chłopczyk już z niego :woohoo:

Agat, Adasiowe tuli, tuli kochane :kiss:

Kaikai, Dawidek to jest przystojniaczek, a podobny jest chyba po równo do mamy i taty :woohoo:

Ilonka, oby Emilce szybko chumorek wrócił, bo przecież jest naszym forumowym wzorem grzeczności :woohoo:

Azja, jak Ty to znosisz??? To wstawanie, mam na myśli, dla mnie 5-6 rano to środek nocy i najlepszy sen.

Madzia, sexy Mdzia, dajesz, dajesz na tym pole dancing, a jak juz wprawy nabierzesz to Ci mąż pole w sypialni zamontuje :lol: :silly: :silly:

Paulainka, ja też jestem jedną z tych mam, co to pseudonim "łóżeczko" przybrały. U nas to było tak, że przez pierwsze dni, może 2-3 tygodnie, dało się jeszcze Leonka chociaż na drzemkę do łóżeczka czy bujaczka odłożyć, a potem już wcale. Dodatkowo Leonek jest na piersi, od początku bez smoczka i on potrafił godzinami spać i ssać na moich rękach. Było naprawdę hardcorowo, na początku bardzo mnie to frustrowało, ale nie było innej rady jak przetrwać te chwile, zachowując karmienie piersią i brak smoczka. Po prostu pozwalałam mu spać na mnie w dzień i mogłam wtedy poczytać coś lub pooglądać. Powinnam dodać, że to pierwsze dziecko i mogłam sobie na to pozwolić, mąż dbał o dom, zakupy itd Nocami spał koło mnie w łóżku (tak jest do teraz, ale póki co nie rezygnujemy z tej obopólnej przyjemności :blink: ). U nas nawet spacery na początku kulały - 30 min max i zaraz ryk i do piersi :dry: Nie pocieszę Cię, jak napiszę, że trwało to do ok 4 miesiąca :dry: Potem też nie przeszło jak ręką odjął, ale w tym wieku dziecko już fajnie interesuje się światem, ma dłuższe pory czuwania itd. Poprawa u nas zaczęła się od spacerów - usypiałam Leosia przy piersi, odkładałam do wózka i na spacer. Potem sukcesywnie próbowałam odkładać go też w domu, na łóżko czy łóżeczko. Dziś ma prawie 9 miesięcy i potrafi sam przespać na łóżku 1,5 h, a na spacerze nawet 3h. Zasypia przy piersi lub tatuś go jakoś usypia, ale najfajniej zasypia mu się właśnie na znienawidzonym początkowo spacerze :blink: Jeśli mogę cokolwiek radzić, to jedyne co możesz teraz zrobić to uzbroić się w cierpliwość, dobrą lekturę, tudzież film, zwalić robotę na faceta lub innych domowników i dać dziecku czas. Na pewno poprawa przyjdzie. Twój szkrab jest jeszcze tak malutki, że myśli, że Ty i ono to jedno ciało. Niektóre dzieci błyskawicznie adaptują się do warunków "ziemskich", a u innych to długi proces. Na razie o treningach sapania (typu 2-5-7) raczej zapomnij, bo tylko skrzywdzisz dziecko. Można owijać szczelnie, kupić Wombie www.otulacz.pl/ (ja o nim wtedy nie wiedziałam, więc nie wiem czy rzeczywiście działa, ale koleżanka chwali). Nie daj sobie też wmowić, że dając dziecku spać na sobie krzywdzisz je, bo przecież dajesz mu nic innego jak poczucie bezpieczenstwa. Zobaczysz, że przyjdzie moment - na pewno go nie przegapisz - że ta wirtualna pępowina zacznie odpadać :woohoo: W razie doła, albo pytań wpadaj do nas - na naszym forum jest kilka matek - łóżeczek. Suzi, miała jeszcze gorzej, a jej Mikuś teraz sypia sam w swoim łóżeczku :blink:

CDN bo Leoś się nudzi :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka