BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 8 miesiąc temu #732156 przez aleksiaa88
Tak jak mały nie śpi to ja też bo albo coś mruczy pod nosem albo tak się wierci, że nie da się spać.

O co chodzi z abra?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #732164 przez Agusia83
Violcia,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #732167 przez srenka_918
Ile nadrabiania miałam przez te kilka godzin ;) Rozpisałyście się ;)

Mój G. Dopiero za godz wróci z pracy, mały wykąpany i już śpi ale nie wiem jak długo bo zjadł trochę tylko bo chciałam go jeszcze chwilę przytrzymać żeby dłużej w nocy spał a nie że mi od 4 nie chce spać, więc po 5 min ssania schowałam mu cyca, najpierw się buntował, ale jak beknął to się uspokoił i położyłam go do łóżeczka żeby sobie łóżko zrobić i tym czasem zasnął ;)

Kurczę ja też nie mogę narzekać na mensza, choć nie zawsze jest idealnie... Jeszcze się nie kochaliśmy, jakoś nie mogę się wewnętrznie zebrać, jak już coś ma się dziać to wymiękam...

Dostałam matę edukacyjną od kuzynki po jej córeczce, taka najzwyklejsza, ale ma dużo szeleszczących elementów i jak mały poleżał pierwszy raz to aż piszczał do tego dźwięku ;)

Niektórzy księża są służbowi po swojemu, u nas na parafii też jest taki co nie ochrzci dziecka rodziców którzy nie mają kościelnego ślubu chyba że sama matka przyjdzie na chrzest a ojciec w innej ławce... Głupie to... Ale każdy człowiek jest inny...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732175 przez violcia00
Gochens skalpel to maly pikus w porownaniu do innym,ja robie jeszcze turbo spalanie i kiler tak na zmiane,bo te 3 treningi sa po 40 min w calosci a pozostale po 6,cwiczenia ida coraz lepiej,zawzielam sie i cwicze 6 dni w tygodniu :cheer: ,ale cholerka waga nie chce spadac,po iesiacu cwiczen poszlo 3 kg w dol a teraz bedzie kolejny miesiac i waga bez zmian :angry: ale nie poddaje sie,a sukienke ja zamierzam zamowic na necie bo sa duzo tansze tylko boje sie ze nie trafie w rozmiar tak ze kupuje rozmiar wiekszy bo cycuchy teraz mam najwieksze :silly:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pora isc spac wiec dobranoc dziewczynki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732179 przez Marta1985
Do 3 raży sztuka ... Jak znow mi się skasuje post to wrzuce ten telefon przeź okno :angry:

Ikunia super ze ci się układa z B. :-) a Zosienka piękna panna :-)

Abra też szczesliwa... :-) tylko kochana na szczegóły czekamy :-)

Srenka ńie ma się czym sfresowac, będzie miło a im dłużej czekasz tym trudniej będzie potem :-(

Kasia wczoraj mi wcielo życzenia dla Ciębie - więc jeszcze raz - dużo zdrówka j samych szczęśliwych chwil z chłopakimi twoimi :-)

Bartuś ogólnie jest cudny :-S pięknie spi - mniej wie ej od 8 do 5 kupki robi codziennie ładnie gaworzy i trzyma zabawęczko :-) wypija 3 raży dziennie 150 ml mm a resztę cyca ale coraz słabiej nam to idzie.

Wogóle wiecie co? Mój maz panicznie boi się drugiego dziecka tzn. Chwilowo bo drugie chcemy ale najwcześniej żeby stworzyć jak Bartuś będzie miał z 1,5 roku i mimo ze biorę tabletki to ma mega stresa i tak marudzil ze mi się też coś uroilo bo okresu ńie dostałam drugiego ze dziś test robiłam :-) ale negatywny wyszedł na szczęście :-) ale przypomniało mi się jak to było rok temu :-)

A tu mój spioch maly. :-)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #732207 przez Agusia83
Marta,cudny spioszek:-) uwielbiam patrzeć ma spiace dzieci.

Artus na tej mieszance (moje mleko plus miarki mm) przespal 4,5h...a później budził sie co 2h...teraz sie męczy by zasnac.. kiedy ja sie wyspie?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732297 przez srenka_918
Witam Was ;)
Ja miałam wieczorem przemeblowanie, jeszcze przed powrotem męża bo by marudził "po co, czemu..." Teraz z łóżka sięgam do małego ;) Obudził mi się zaraz potem jak skończyłam łóżeczko przestawiać, jak się karmiliśmy to mąż wrócił, miał ciasteczka ;) Ale byłam twarda i zjadłam tylko jedno. Potem mały od razu sam zasnął w łóżeczku, my jeszcze chwilę telewizorek włączyliśmy ;) Pawełek się zaczął budzić o 3 to wsadziłam mu rękę do łóżeczka ;) w sensie pogłaskałam po policzku i chwyciłam za rączkę i spaliśmy tak jeszcze do 5 ;) Więc jest sukces ;) Bo obudził się na karmienie i myślał że jeszcze nie jest jego pora na wstawanie bo w nocy jest 2 razy karmiony zanim ma chęć grasować i zasnął żeby spać do 7,30 ;)

Agusia a może na noc zrób mu jakąś większą ilość mm, bo ma mało w ilości a nie jakości? to może pośpi 6-7 godz i wtedy Ty też zdążysz się wyspać ;)

Bartuś jest taki słodki jak śpi ;)
Ten mój też ;) a szczególnie jak się sam uśpi to słodko wygląda ;) ja go zawsze kładę do łóżeczka jak nie marudzi i chwilę ponoszę go na rękach (z tym też mam sukces bo już 5 min wytrzymuje na rękach oglądając świat ;P) A że koło poduszki jest zawsze jakaś pielucha w razie wymiotów lub ulewania to on ją "zahaczy" sobie na pięść i macha nią a jak mu spadnie na oczy to automatycznie ma noc i pomruczy jak przy łapaniu cyca i zasypia ;) teraz też się tak uśpił to zrobię zdj i wstawię ;)

Mój Śpioszek-Duszek ;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732314 przez Hania84
Hej dziewczyny :)

violcia ja z A. nie mam ślubu a jeśli do tego dojdzie to cywilny. Byłam w tym roku w kwietniu u księdza zamówić mszę dla rodziców na 30-lecie ślubu bo maja w październiku i zauważył, że jestem w ciąży i nie mam ślubu i już gadał że "oj to może byc problem" ...nie wyprowadzałam go z błędu o moim ślubie kościelnym...a niech sobie myśli że wezmę...a jak mi nie ochrzci dziecka to powiem mu parę słów że dla Ojca św. Jana Pawła nie byłby to na pewno problem bo ponoć jak pisze Pismo św. "wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi" ...i wtedy pójdę do ojców Franciszkanów...a tam na pewno mi ochrzczą malutką :)

abra pisz mi tu zaraz o co kaman ? :silly: ale jestem ciekawa :) ...a FB nie posiadam więc jestem w tyle z info :silly:

Agusia - świetnie że wyrwaliście się z domku i rozerwaliście się troszkę, a Emi się wyszalała :)

Marta Baruś cudnie śpi :) taki mały aniołek :)

srenka- słodki ten twój duszek hihi :lol: Moja tez lubi spac z pieluszka...tez tak mocno sie do niej przytula a ja latam sprawdzac czy oddycha...moze az na głowe jej nie wrzuca ale ma na nosie a oczy odkryte...raz w nocy zarzuciła tak sobie to od razu krzyk był bo sie wystraszyła i z moim az podskoczylismy...teraz na noc juz jej pieluchy nie daje...zasypia z pieluszka i pózniej ja biore.

Lena wczoraj nie mogła cos zasnąć...wzięłam ją do łóżka i zasnęła...ale jak ją odkłądałam do łóżeczka to się obudziła...pomarudziła i zasnęła sama...później mleko o 3.30 i o 8.30 ...a teraz rano to tylko mi na rękach chce...w biegu się ubierałam, i myłam i załatwiałam potrzeby :silly: :silly: włożyłam ją do fotelika samochodowego i dałam misie to sie uspokoiła i do nich gadała a ja mogłam zjeść ze spokojem śniadanie...a teraz dostaje znów szału więc uciekam...

ach...no...i zapomniałam Was pochwalic ze chyba moja karna żaba poskutkowała bo coś sie ruszyło w końcu :silly: :lol: :laugh:
piszcie , piszcie przynajmniej jest co czytac :blink:
miłego dnia :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732360 przez Gochens
Witamy się i my ;)

Dziś w końcu trochę pospalam.. aż do 9 !! Heh Alan od 6 z nami w łóżku i już koło 8 zaczynał się tarmosic to go przelozylam na brzuch i spał do 10 ! Nie wiem o co chodzi z tym przekladaniem na brzuch ale właśnie jak się często tak tarmosi we snie jak opętany i jak go przekladam to zaraz spokój jest hmm

Bartus to już taki chłopak duży, fajny nynus... ja to się doczekać nie mogę jak mój będzie już obejmować i całować mamusie ♥
Pawelek też fajnie nyna heh mój już by marudzil jakby miał coś na buzi.

Aj tam z tymi ksieciulami to aż czasem mózg staje jak się slyszy... jak by mi się nie marzyła suknia slubna i weselicho to przez te wszystkie utrudnienia i papierologie też bym dała sobie spokój że ślubem kościelnym. Tu zaświadczenie, tu pozowolenie tu akt srakt... głową mała.

Haniu a może trochę alkoholu Ci pomoze przełamać lody :lol:
Violcia ja dotychczas robiłam takie poplatance z pleya a teraz zaczęłam sobie od skalpela ale myślę, że później pójdę w to co Ty mówisz... zobaczymy czy w ogóle coś z tego będzie :S

Oto mój kawaler :side:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #732386 przez szósteczka
czesc z rana , my wczoraj bylismy na zakupach przed chrzcinami mam nadzieje ze juz wszystko kupilismy moze jutro moj K. kupi jakis maly dywan do.salonu bo po tym remoncie ten nasz juz wogole do niczego nie pasuje a i tak jest stary nie w moi guscie i dostany po kims tam. wczoraj w leroymerlin ogladalismy byly ardzo fajne puchaty i ladne ale po 270zl i stwierdzilismy ze nas na taki nie stac mozemy wydac najwyzej do 100zl zobaczy jutro w castoramie lub carefurze, milego dzionka

11 lata 8 miesiąc temu #732406 przez aleksiaa88
Gochens Twój synek tylko o dzień jest młodszy od mojego, a wygląda na bardziej starszego i dojrzałego fajny chłopak z niego

11 lata 8 miesiąc temu #732460 przez abrakadabra
Haaa hej dziewczny :laugh: Nie miałam czasu usiąśc do laptopa i pisac..
A widze,że Was tu ciekawośc zrzera :laugh: :laugh:
Otóż...

Powód dla którego Ikunia przyjeżdża do mnie w październiku jest bardzo ważny :laugh:
Ponieważ bedzie ona moją świadkową na ślubie, który bedzie 26 października 2013 roku :P
I nie nie żartuje :P Dzisiaj idziemy do USC potwierdzic date :blush:

Z Piotrkiem znam sie dośc długo, dlatego może to wszystko sie tak szybko potoczyło :blush: :blush:
Ale jestem szcześliwa i to bardzo :blush:

Widze jak sie mną zajmuje, jak bardzo dba o Kube także życ nie umierac :blush:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #732461 przez Marta1985
Dzien dobry :)

My dzis tez mielismy leniuchowy dzien wstalismy o 4:30 zjesc, potem o 6:30 na miodek i dalej spalismy ja do 8:30 a maly do 9:15 potem spacerek i przyszlismy do dziadkow na chwile:)

Alanek i Pawelek cuda male :)

Haniu moze zmien tabletki ... mi po moich jakos libido wzroslo :P

11 lata 8 miesiąc temu #732463 przez Marta1985
Abra superowo :) Bardzo sie ciesze ... czyli wszytskie jestesmy szczesliwymi mamami i partnerkami :)

11 lata 8 miesiąc temu #732594 przez Gochens
Nooo Abra GRATULACJE raz jeszcze ;) pokaż no tego swojego synka nam tu. Nie boisz się, że Ikunia to internetowy pedofil ehhehe wpadaj często bo coś się opierniczasz :lol:

Ja od godziny siedzę na youtubie i nie mam za cholerę weny na ćwiczenia...masakra jakaś !

Zrobiłam mężowi leczo i chyba z 5 łyżek wpitolilam a wiem, że nie mogę ale powstrzymać się za cholerę nie szło. Bardzo mi teskno do pomidorów i papryki ehhh

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka