- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Ikunia zazdraszczam świadkowania

Cieszę się Abra że tak fajnie się wszystko potoczyło...a pisałam ci kiedyś że znajdziesz swoją miłość

Marta no właśnie chyba nie będę mogła zmienić na inne bo innych tu nie ma , które ja będe mogła brać ...a chodzi o to, że ginka powiedziała mi tak : " to jedyne tabletki które będą pasowały dla Pani bo inne boję się zapisać jeśli miała Pani wysokie ciśnienie w ciąży" ...i ona mi innych nie zapisze

Zostaną gumki bleee

Haha Gochens nie no ja akurat za alkoholem nie przepadam bo źle się po nim czuję...więc to odpada ...a tyle ile mogę wypić by było okej w tych sprawach to za mało

...wróciliśmy właśnie z Reala...nakupiłam mięcha na 2 miesiące...pomroziłam już...tu koło nas jest dużo za drogo...a tam w całości i kroję sobie jak chcę.
Na obiadek kupiliśmy sobie frytki i kuraka z rożna i zaraz będziemy wcinać...jak mój uśpi Lenkę...ale mały smerf nie chce coś "pać"

...aaa i tatuś kupił córce fajną lalę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Aaa tam nawet jak Ikunia to pedofil internetowy to jest tak urocza,że sie jej wybaczy

Hania a z tym kolejnym potomkiem, to nie tak predko

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Do moich rodziców przyjechali goście i się dziwili że synek taki duży

Mamusia wysoka, Tatuś jeszcze wyższy to i synek musi być duży

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Tak samo jeszcze jak ktoś dowie się, że tyle miał to pierwsza myśl pewnie nie jadłaś no kuźwa pojeb..... ich czy co.
Tak samo kiedyś wyczytałam na jakimś forum, że niektóre nie brały witamin w ciąży bo wtedy urodzi się duże, a to gówno prawda ja brałam i co taki malutki był
P.S. nie piłam, nie paliłam, nie miałam żadnej choroby w ciąży i co najważniejsze dużo jadłam, bo choć jestem niska i chuda to nie znaczy, że mało jem a tym bardziej, że się odchudzam dlatego tak wyglądam.
Jadłam normalnie, witaminy też brałam najwidoczniej synek tyle potrzebował ile potrzebował wziął co miał i z taką wagą wyszedł na świat.
A niektórzy to zaraz się doszukują nie wiadomo czego, widoczniej tam na górze było tak pomyślane i już. I choćbym jadła nie wiadomo ile przytyłam do pewnej wagi i stanęłam choć nadal dużo jadłam.
Co oni myśleli ja niska mąż też nie za duży w rodzinie przewaga ludzi niskich to co miałam jakiegoś gianta urodzić na 4kg i przynajmniej 58cm
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Marta dziękuję za życzenia

Marta Gochens te wasze chłopaki to naprawde już prawdziwi faceci!!
Abra gratuluję!!!
Nie wiem czy pamiętacie jak kiedys pisałam, że z Abra z Iknia mają miec nadzieję na prędką miłość. Bo faceci naprawde inaczej teraz spostrzegaja samotne zadbane i radzące sobie kobiety z dzieckiem. DLa nich to znak ze dziewczyna jest zaradna a nie jakaś lala malowana która będzie na nich wisiała. Wiem to z męskich ust

Mąz moj wczoraj walczył z Tomusiem w nocy i nad ranem jak od 5:40 zaczął swoją arię. Niestety mimo ze mąz miał wolne dzwonili do niego z pracy ze ma przyjsc bo ktos tam rzucił pracą

Ja juz troche lepiej się czuję. Wczoraj obczytałam pół netu jak się wspomóc i powiem wam co pomogło:
1. rozgnieciony czosnek w gazie kilka razy na chwilke wkładałam do nosa. Nie da się wytrzymac dłużej bo i tak zaraz tak szczypie i łzy same lecą że hej.
2. wyczytałam zeby wymoczyc nogi w goracej wodzie i soli i założyc zaraz skarpetki i do łóżka. Ja tam za moczeniem nog nie przepadam więc zrobiłam tak: po umyciu siadłam w wannie i najgoretszą woda jaka mogłam wytrzymać lałam sobie po stopach. Potem takie rozgrzane w grube skarpetki i do łóżka. Dzis popołudniu tez to zrobiłam i wieczorem tez mam zamiar. Naprawde wypociłam sie bardzo.
WIdze dobre efekty!!!
U lekarza sie dzis dowiedziałam ze mam karmić tak 90ml co 3 godziny bo widocznie tak dziecko lubi i już, a jak płacze przed spaniem to tez mu nie wciskać bo widocznie nie potrzebuje. Przybiera na wadze i to jest ważne. Nie mam innego wyjscia ale chciałabym troche pospać w nocy.
A co do kolek to ta pani doktór powiedziała ze w medycznych gazetach pisze ze te wszystkie krople sa wrecz szkodzace. że nalezy sie uzbroic z tą kolką w cierpliwość.
Ja dzis wstapiłam odwożac mame do domu do lumpka. Niestey body z długim rękawem nei było. Kupiłam tylko Polarek i spodnie.
Miłego wieczorka życzę. U mnie znow zapowiada się płacząco... mąż walczy dzielnie ale coś mu nie wychodzi...
- Kasiasia
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja tez mamtakich doradców gdzie to mam z małym iśc do lekarza na jakie bardania itp. A ze nie chce isc to chyba tak mi ta kolka nie przeszkadaza.
Ja ufam mojemu lekarzowi i u drugiego tez byłam no i oboje stwierdzili ze to kolka i musze do końca 3 m-ca wyczekać no i czekam.
Ale oni są mądrzejsi a jak sie nie podporządkowujesz do tego co mówią to jestes złą matką.
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja miesiąc przed porodem też przestałam tyć mimo że obwód brzucha rósł, ale ja przybrałam 18kg... Jeszcze 6 mi zostało... No i bym jeszcze dodatkowe 5 chciała zrzucić... Mam nadzieję że po tej mojej diecie jaką sobie teraz zarządziłam dla dobra małego uda mi się to zrzucić
Mały dziś miał jakieś humory

Nie lubię jak mąż ma drugą zmianę w pracy... Kąpiel muszę sama zorganizować, trzeba przynieść wodę z łazienki do sypialni, bo sypialnia jest na piętrze i jest tu ciepło a łazienka na dole i jest lodowata... A jak się wyrwać piętro niżej choć na chwilę kiedy tylko podejdę do drzwi mały krzyczy... A w ogóle wiadro wody jest dość ciężkie no i przyzwyczaiłam się że mąż to wodonosiciel

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Aj tam nie ma co się przejmować takimi bredniami ludzi.
My już po kąpieli dziś też sama ogarnęłam temat bo mąż na piłce, teraz amciu amciu ale o śnie narazie nie ma mowy.
Teraz mężu wrócił i oglądamy mecz

Miłej nocy dla mam i dzieci

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

Haniu, ale miałaś nosa

Srenka, jaki cudny śpioszek

Aleksia, nie przejmuj się takimi głupimi gadaniami...ciotka D. jak się dowiedziała ile wazyły moje dzieci po porodzie, to stwierdziła, że musiałam się opychać słodyczami i bardzo dużo jeść

Kasiu, ale masz cudowną mamę i męża...

Gochens jakiego dużego masz już kawalera

Nie mogę uwierzyć, że dzieciaczki tak nam zasuwają wzrostowo i wagowo, a przede wszytskim jak cudnie zmieniają się na buziach...
Haniu, super lala

Srenka odnośnie jedzenia Artka...jak czasem odciągnę mleko by poeksperymentować...(by w końcu zaczął dłużej spać)to zjada mniej więcej 110-130ml...więc to raczej nie kwestia małej ilości mleka...Moja mama dziś powiedziała, że to nie to, że on się w nocy nie najada, tylko tak lubi się budzić, pociumkać a do tego poprzytulać się do mnie......może i ma rację, tylko jak przwtłumaczyć synkowi, że mama chciałaby pospać?

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
No widzę że Abra sie pochwaliła;) jedyny minus tego ze wszystko szybko trzeba przygotowywać wszak to dwa miesiace ale damy rade

Abra nawet jesli jestem faktycznie pedofilem internetowym to wykorzystam ciebie jeszcze zanim złożysz przysięgę zeby nie bylo pozniej ze P. zdradzasz

A my dzis bylysmy w tej przychodni rehabilitacyjnej i doktorek dokladnie zbadał zosie i powiedzial ze na jego oko jest wszystko ok a ze nie lubi lezec na brzuchu to on ja rozumie bo on tez nie lubi:p no i te rączki jak odgina do tylu to powiedzial ze taka jej uroda. Więc sie nie martwie:)
A pozniej poszlysmy do rodzicow B. bardzo ich lubię muszę wam sie przyznać, to bardzo dobrzy ludzie. No i Zosia dostala prezent leżaczek;)
Lenka ale masz pieeeeekna lalunie, sama bym sie taka pobawila ma tata gust

Alan wrrr przystojniacha

A i śpiący Bartolini słodziutki

Srenka fajny duszek Cie straszy nie ma to tamto

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Ikunia super ze rodzice B. się dobrze wywiązują w roli dziadków a Lala twoja pięknie się prezentuje w lezaczku :-)a jak B się sprawuje ?
Abra a to ślub cywilny czy kościelny i raczej skromny czy większą impreza ?

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurczę że też coś mnie tchnęło do tego przestawienia łóżeczka

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kurczę że też coś mnie tchnęło do tego przestawienia łóżeczka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Coś się popsuło edytowanie wiadomości

- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

No i niestety dopadło mnie jakieś choróbsko... boli mnie każdy centymetr ciała..