BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #843909 przez Gochens
Aj tam Hania nie denerwuj się.. Wiesz może rzeczywiście u niej hormony buzuja.. nie ma co pewnie chciała pomóc Wam jakoś ukisic ta była... a jeśli chodzi o mnie to widać że macica spuchnieta czy jakoś tak.. Zaszłam 30 lub 31 wiec to malutki plodzik ;)
To Lenka niedługo będzie sama śmigać, a raczki jej nie w głowie??

Malutka tez słyszałam te brednie że jak facet nie splodzi syna to nie facet :dry: brednie jak nie wiem!!! mój marzył o synu ale mówił że jak będzie córka to przecież będzie kochać bo to w końcu nasze dziecko! plec nie jest najważniejsza, zdrowie jest najważniejsze nie ma nic gorszego dla rodzica jak patrzeć na dziecko które jest chore i nie można mu pomóc. ( chodzi mi o choroby genetyczne) Wikusi może tez szybko wyjda ja pamiętam odkąd zauważyłam te opuchniecia to może minął tydzień i zęby się pokazały..

Uciekam do snulandii :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #843912 przez malutkamilka
Oby szybciutko to może w końcu zacznie dobrze spać.

wlaśnie przeglądałam inne fora i znalazlam osobę którą znam że tak powiem"na żywo" :)

nie sądziłam że spotkam tu kogoś kogo znam, pewnie jeszcze kogoś bym przez przypadek znalazła ale czasu brak na takie przeglądanie.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843947 przez aleksiaa88
Pierwsza
Artuś :kiss:

Co my bedziemy robic cały bdzien jak juz kolega wstał
tatusia pozegnał stał przy oknie i reka pac pac zrobił

Mój syn jest inny płacze jak tatusia zobaczy a ten go na rece nie wezmie z rana lub pokaze sie na chwile i wyjdzie za drzwi

Synek najlepiej chodzi jak zobaczy wanienkę to prawa lewa tak zapiernicza do niej jakby umiał chodzić muszę to nagrać bo jak się chodzi z nim w ciągu dnia to się zatacza a do wanienki to nie ma problemów

Milady wow ale ujęcie jak to zrobić, żeby ująć dziecko w takim ciekawym momencie a nie zawsze ta sama mina mi wychodzi i zero zainteresowania aparatem.
Co do tej baby to niech sobie kolegi nie szuka w Twoim.

Co do poczecia to jestem zdania co ma byc to bedzie na górze jest zapisane i połacza sie w tym momencie i wyjdzie. Ja np bym sie bała próbowac tak jakby troche PO bo bym myslała ze nie zdazymy inic nie zakiełkuje wiec robilismy to w najwiekszym szczycie i sie udało.
Jakbym miała drugiego chłopca to nic by sie nie stało

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #843964 przez Sophie25
Witam sie i ja!

Arturek słonce NAJDROZSZE 100 lat!!! Buziaki od Zoski! :lol: :kiss: :kiss:

Zoska cały czas stoi sama,podnosi sie i nieraz spada na dupke ale przewaznie ładnie juz utrzymuje ciałko,rano sie budze a ta sobie stoi sama i wywyija dupką na boki i ile ma radosci przy tym :P

Ja tez jakbym miała dziewczynkę to bym sie cieszyła ale wiadomo fajnie miec parkę! :lol:
Jak bylismy u znajomych to maz kolezanki zakochał sie w Zosce i mowił ze chce dziewczynkę niema bata! :lol: :woohoo:
Najwazniejsze zeby było zdrowe .... powiem Wam ze brat meza jest chory i duzo juz widziałam takze .... dla matki jest to straszne .... jak dziecko chore :( :( :(

U n as pogoda lipna wiec niewiem czy na spacer pojdziemy a jeszcze tłuką nam bo piec zmieniają i fachowcy od 7 robią ... ;/

11 lata 2 miesiąc temu #843972 przez Marta1985
Halo :)

my wstaliśmy o 5:30 ... ale moja mama wzięła do siebie i ja jeszcze do 8 pospalam. Powiem wam ze mamy to już takie są ze wszytsko wiedza najlepiej i ma sie wrazenie ze my wszytsko zle robimy ... :)

Plany na dzis pokrzyzowane bo pada mocno :(

Artus :*

Sliczny Iwo :)

11 lata 2 miesiąc temu #844003 przez Gochens
Dzień dobry ;)

Artuś wszystkiego najlepszego dla Ciebie :kiss:

U nas noc ok ale obudził się o 2;30 i musiałam mu dać mleko bo tak się darł że dupa i tak spał do 8. Mnie się udało do 9 ;)
Czekam aż Mężu wstanie i Jedziemy na basen z młodym!

Aleksia mój też płacze jak tata Wychodzi.. zgadzam się z tobą to jest wszystko zapisane tam na górze
Malutka no to Nieźle ja poleciłam jednej koleżance forum ale chyba miała jakieś niemoty o w końcu przestała pisać :dry:
Sophie to gratuluję Zosi takich postępów!!

A dziś jestem sobie w kuchni wchodzę w salon i patrzę a tam skubaniec mały :blink:

Miłego dnia kochane :kiss:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #844007 przez KaRoLkA
Dzien dobry :)

Arturku sto lat :kiss:

Alanku ty skubancu maly :) ale zrobiles mamie niespodzianke pewnie oczy miala o takie :cheer:

Malutka mam nadzieje ze te zebole wyjda szybko bo sie mecxy Wikusia strasznie ;)

Haniu nie denerwuj sie kochana , moze Ona nie chciala zle s tak wyszlo . Wazne ze Wy wiecie o co chodzi i jak stoicie z tym wszystkim :) brawo dla Lenci za kroczki ;)

Co do plci dziecka to ja tez uwazam ze co ma byc to bedzie , wazne zeby zdrowe bylo :) a tak apropos to mi sie wydaje ze jak bedziemy miec drugie to tez bedzie dziewucha :lol: moj chcial syna i do konca twierdzil ze bedzie syn ale jak wzial Gabi na rece tak koniec zakochal sie i corusia tatusia;)

Marta fajnie ze udalo Ci sie pospac troszke dluzej :)

Nasza noc od 22 do 2 nie przespana i placz niesamowity za kazdym razem jak chcialam ja odlozyc do lozeczka a cwaniarz u nas w lozku jak tylkonwyczai ze nie jest u siebie to po spane ale za to jak o 2 usnela to do 6.30 spala nawet niewiem kiedy moj przyszedl , pozniej mleczko i do 9 jeszcze spala :)
Na mojegobwczoraj nakrzyczalam bo wstal o 15 nosz kurde caly dzien by przespal a my tez potrzebujemy zeby funkcjonowal i dzis kazal obudzic sie ob11.30 B)
prahie wstawione zaraz wkladam drugie, bo mi sie upizgalo zeby posciele prac i zmieniac , zaraz kawke koncze i sprzatanie , obiadek kurczak slodko kwasny z ryzem :)

U nas dzis sloneczko,
milego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #844022 przez aleksiaa88
Jak jesteście obydwoje do dzieciaczki do kogo bardziej lgną?
My jak jesteśmy a mały jest w chodziku to podjeżdża pod tatusia i go łapie za kolana, żeby go wziął i jak on wychodzi to płacze mina kwaśna i ryk ja mogę wyjść i nic mu się nie dzieje. Może dlatego, że widzi go co drugi dzień, a poza tym z tatą chyba lepiej się bawi bo nosi go na barana a ten to lubi kwiczy śmieje się

Alanek mały kombinator

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #844023 przez dziubasek
Witam się i jak :)

U nas nocka jako tako- Julka o 2 zaczęła spiewac( wzięłam ja do siebie i po 30 min zasnela) o 4 przyszła Maja i mężu musiał emigrować do drugiej sypialni.
Kupiłam wczoraj takie łóżeczko turystyczne, wsadzam mala wrzucam jej zabawki i moge trochę więcej zrobić. Odkąd zaczęła raczkować to bałam się moje Piczki zostawić same w pokoju( Maja jak to dziecko pomysłów sto tysięcy a Julka podąża za nią krok w krok)
No i przyszły mi dzisiaj baletki dla mojej trzylatki- od poniedziałku zaczynamy lekcje- ciekawe czy jej się spodoba.

Pogoda beznadziejna i odkąd wróciliśmy musimy się w domu :angry:
miłego wekendowania mamuśki, dzidziusie i fasolki :)
aleksia moje córki sa za mną, nawet Julka wola mama( nie wiem czy świadomie ale zawsze jak wychodzę)

11 lata 2 miesiąc temu #844030 przez srenka_918
Witam ;)

Arturek wszystkiego co najlepsze :*

Pawełek mi się budził co chwilę w nocy... Nie wiem jak to jest, że raz potrafi przespać całą noc z 1 pobudką na smoczek i bez jedzenia a innym razem 7 razy smoczek i 4 razy jeść... Od 4 spał ze mną w łóżku, to do 8 pospaliśmy... Ale ja się i tak średnio wyspałam, przez to wstawanie...

Wczoraj na wieczór byłam u mojej koleżaneczki, to sobie pogadałyśmy, herbatkę spiłyśmy, od razu jej urodziny obeszłyśmy, bo na 2 tyg wyjeżdża na praktyki... Fajnie było ;) A mężuś super się małym zajmował aż nie zauważyli że przyszłam ;) Tylko zaraz muszę się wziąć za sprzątanie tego co wczoraj nabałaganili ;)

Odezwę się później, bo się nie wyrobię

11 lata 2 miesiąc temu #844044 przez Kasiasia
Hej ja tak na szybko!!!!
190 lat dla solenizanta :-)
Milady powodzenia z facetem!
Gochens DJ ALI dzis zapodaje muze!,
Szosteczka milego spotkania!
...i jeszcze cos mialam napisac ale nie pamietam
napewno buziaki dla fasolek
Dziubasek kiedys z kolezanka i jej corcia chodzilqm na balet... oj gdyhym miala corcie..... zazdroszcze..
MARTAzazdroze spania.... ja dzis kolejna noc do d... mialam bo mimo ze katar ustapil to kaszle jakbym miala płuca wypluc wiec jak juz czulam ze cos mnie w gardle drapie to na bacznosc z lozka i w nogi do kuchni wykaszlec sie zeby tomka nie obudzic.
Haniu tak to jest z takimi ludźmi ktorzy sa mądrzejsi od wszystkich....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
milego dnia

11 lata 2 miesiąc temu #844057 przez kakaszka
witam laseczki. strasznie mi was brakuje, ale obiecuje, ze w czwartek jak moj pojedzie to juz bede was nadrabiac i bede na biezaco.

rodzice pojechali na weekend na wies, wiec chwila spokoju jest.
pare akcji nie ciekawych mielismy, ale to juz nie bede sie rozpisywac, bo eliza pewnie niedlugo sie obudzi, a musze jej obiad zrobic.

codziennie ubolewam, ze sie nie udzielam, ale moj placze, ze wszystko jest po rusku, wiec okupuje kompa.

11 lata 2 miesiąc temu #844062 przez Hania84
Witamy i my .

Gardło mnie napier... że szok :angry: zażywam strepsils i tantum verde i wspomagam się coldrexem bo nie wyrabiam już z tym bólem.
Pół nocy nie spałam...przez gardło i przez stres czemu nie mam okresu. Dziś rano znów robiłam test (pewnie uznacie że postrzelona) ale musiałam jeszcze raz sprawdzić - ten był z innej firmy - i wyszło że nie jestem - więc 3 nie mogły się mylić. Już sama nie wiem co kuźwa z tym jest :dry: poczekam jeszcze tydzień i pójdę się zapisać do ginki jak się nic nie pojawi.

dziewczyny z tą wczorajszą sytuacją to jest tak że mój kazał mi napisac jej że jak zna kogoś kto jest bdb i ma duże szanse wygrać nam tę sprawę to chętnie jej pomoc przyjmiemy i ma dac namiary...to uznała że to pewnie ode mnie wyszło i że ją sprawdzamy i takie tam :dry: a burzę hormonów ma na pewno bo w ciąży jest :P ech ale nic to...szkoda gadać.

My dziś zaliczyłyśmy spacer. Ładnie słonecznie...ale zimny wiatr. długo nie chodziłyśmy bo mnie to gardło napitala więc nie chcę ryzykować.

Kurdeee Alan aleś ty bomba jest :cheer: ciotce aż gały z orbit wyszły :lol: brawoooo !!!!
Kiedy moja tak sama stanie ? :dry: ale pocieszam się tym, że dziewczynki później :P :lol:

kakaszka no własnie coś nas zaniedbujesz ;) to czekamy z niecierpliwością czwartku :)
a Twój ma coś nagrane już w DE?

Ika jak tam balowanko? :) poderwałaś kogoś ? :lol: :D

miłej soboty :)

11 lata 2 miesiąc temu #844075 przez Sophie25
OOo maj goot!!1 :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Moje dziecko zrobiło 3 kroki! :ohmy: :ohmy:

Alanek jestes cudny!! :lol: :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #844078 przez aleksiaa88
Sophie no to się zaczęło :silly: przemieszczanie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka