BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #851635 przez aleksiaa88
Super wspominam dzieciństwo jeśli macie ochotę się pośmiać to proszę zezwalam

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja na przygody w dzieciństwie nie narzekam.
Brat kiedyś wiózł mnie na rowerze na bagażniku i siedziałam na kocu i jechaliśmy taką polna drogą i był rów z mostkiem, mostek był z takich betonów półokrągłych i jedziemy i nagle jak nas podrzuciło to ja bach i razem z tym kocem wpadłam do tego płytkiego potoku. Nie przyznał się, że wpadłam do wody tylko, że spadłam na trawę :laugh: Miałam może ze 4 lata.

Jeszcze Wam opisze moją pierwsza miłość z zerówki.
Codziennie chodziliśmy do biblioteki oglądać domowe przedszkole i trzeba było brać ze sobą krzesełko. I nieść przez długi korytarz i było dwóch takich chłopaków co bez przerwy się bili lub kłócili który mi zaniesie to krzesełko heheheh Więc ani razu go nie niosłam co oni we mnie widzieli heheh chyba kręcone włosy bo miałam burze i były w wówczas jeszcze miodowe później mi ściemniały

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #851637 przez Ikunia1910
Zosia dziekuje za :kiss:

Oj Aleksia musialo bolec solidny grzejnik :blush:

Opowiesc o mnie. Zawsze bylam bardzo brzydliwa a do 3 lat sralam w gacie tzn. nie zawsze ale sie zdazalo. I mama karala mnie w ten sposob ze jak sie zesralam to musialam sie sama z tego umyc :lol: a ze sie brzydzilam to szukalam" frajera". I trafil sie moj ukochany sp. Dziadzio. Chowalam sie za futryne wystawal tylko nos i rzesy i pytalam " dziadzius kofasz mnie?" -no kofam "a umyjesz mi dupke ?" -no umyje "to zrobie ci taka malutka kupeczke "
Do tej pory sie z tego brechtam no ale coz, dzieci maja swoj swiat ;)

Karolka widzialam jakies suplementy na podniesienie libida u kobitek ale ile w tym prawdy... Nie wiem bo ja z tym problemu nie mam. Tzn mi libido spada na tydz przed okresem jakos tak mi sie mniej chce.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851640 przez aleksiaa88
Ikunia ja Cię przepraszam ale tak mnie rozśmieszyłaś tą historią aż się oplułam udana byłaś

Ja już wojaże na allegro zakończyłam 6 sztuk zakupionych listonosz się chyba wkurzy jak będzie musiał tak chodzić pojedynczo :silly: Wszystko wylicytowałam tylko w jednym miałam rywalkę ale nie dałam się koszula jest moja.
Tak, ze mały na wiosna lato jest już zaopatrzony.
Kurczę albo i nie jest przecież w lecie nie będzie w długich spodniach chodził :blush:

11 lata 1 miesiąc temu #851648 przez aleksiaa88
Musze małemu zupaka ugotować dziś z dyni zrobię i ryż ostatnio był makaron i kasza manna.

11 lata 1 miesiąc temu #851655 przez malutkamilka
ALe historie. Ja może miałam jakieś ale teraz żadna do głwoy nie wpada by napisac.

Muszę iść wywiesic pranie a mi sie nie chce. jest po 10 a mala takie histerie mi od rana robi i fochy ze mam juz dzisiejszego dnia dosyc. wlasnie zasnela. zjadla jakies 100ml kaszy manny z bananem a reszte musialam sama zjesc bo zaczela ryczec trzec oczy i nos i zasypiac wiec zrobilam mleko, wchodze do pokoju a ta stoi przy stole i ryczy az sie zanosi. wiec na rece butla w buzie i zjadla 130ml i zasnela. powiedzcie czy tak trudno zamknac oczy i sie polozyc nawet na podlodze i zasnac, tzreba robic histerie i wkurzac mnie dodatkowo????

Mam pytanie, bo mojej jakies krostki wokol buziaka wyskoczyly i przy nosku. smarujecie czyms to by zeszlo czy nie?

11 lata 1 miesiąc temu #851661 przez Hania84
Ale historie miałyście hihi :lol:

aleksiaa to z kapustą dobre :lol: a z grzejnikiem to musiało boleć :cheer:

Ikunia...to ja się teraz posikałam ze śmiechu z twojego srania :lol: :D

Karolka mój sobie nie znajdzie...to tylko takie gadanie...znam go...zawsze mu mówię idź do pufa ...chcesz 30 euro?? a on do mnie po co? żebym go później w ręczniku nosił ?? :D

szósteczka tak sobie wczoraj pomyślałam że jak Cię tak ściska jakby ktoś pasem to robił to może to zapalenie trzustki ? :cheer: bo takie objawy daje to coś. Kurde oby nie !!!
a jak się dziś czujesz? jak nocka? jedziesz dziś do lekarza? kochana nie ma co czekać z takimi mocnymi bólami.

Malutka moja ma raz więcej raz mniej...ale one odkąd wyszły to sa wciaż...czesto przemywam wodą buźkę...i od czasu do czasu smaruję Linola feet ...ale tego chyba w PL nie ma.

dobra lecimy na spacer
do później

11 lata 1 miesiąc temu #851667 przez KaRoLkA
Haha Ikunia ja tez sie poplulam jak przeczytalam "dziadzius umyjesz mi dupke " :lol: hihi swietne

Malutka ja smatuje takim tlustym kremikiem buzke i juz dawno zadnych krostek nie miala :)

Haniu moj tez tylko gada ale wkurzajace to jest :/ ja tez mu mowie ze prosze bardzo idz ale dziecka Ci nie oddam i cisza jest :p

A takie pytanko bo Moja jak spi w dzien to twardym snem ze nic jej nie obudzi a w nocy to ciezko jej tak twardo usnac :/ czemu tak jest moze macie jakis pomysl ???

11 lata 1 miesiąc temu #851681 przez srenka_918
Karolka to z Pawelkiem mam tak samo, moze w nocy jest za cicho????

Aleksia musialo bolec... a w kapuscie to sie dzieci szuka a nie chowa :-)

Ikunia :-) asiorka mala :-)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851687 przez malutkamilka
No właśnie zastanawiałam się nad maścia z witaminą A. Mama mi ją kazała kupić i smarować poliki jak było zimno i miała suche policzki, bo niby jak my byliśmy mali to tym się smarowało a nie jakimiś nivea czy bambino na każdą pogodę ;) posmaruje zobaczymy, ale zauważyłam że one bledną jak śpi a jak tylko zacznie się bawić lub płakać to się robią bardziej widoczne.

Karolka moja jak śpi w dzień to zasypia na 40-50 minut tak twardo że mogę dywan obok łóżeczka odkurzać a ona nawet nie drgnie i na noc jak zasypia to też. Po około godzinie gdy sen twardy odejdzie wchodzi w lekki z ktorego byle bzyczenie muszki moze wybudzic i wtedy zabawa się przypomina i po spaniu. i nie wiem ile trwa ten lekki sen ale zaraz po nim wchodzi w tryb twradego snu i tak na zmiane. U nas dorosłych tez tak jest. Sen lekki potem twardy i znow czuwanie i wtedy snimy- czy jakos tak jak nie namieszalam.

Moja propozycja to zaczac wczesniej ja wyciszac i uspokajac. Ja tak po 18 moją zabieram od zabawe i klade sie z nia na macie albo lozku i lezymy bawimy sie raczkami czy jedna tak malo halasujacaa zabawke o 19 szykujemy razem kapiel i sie kapiemy, ubieramy obie oczywiscie i przed 20 butla mleko i spi. Wczoraj mielismy jeczenie po 22 ale smok i spala dalej, potem przed polnoca i kolejna kolo 5. wiec sama z tym nie jestes :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #851736 przez KaRoLkA
Malutka ja tez tak robie odc18.30 bawimy sie we dwie sciagam jej rajstopki i do 19 sobie fika pozniej kapiel butla i spi tylko jak nadchodzi ten lekki sen jak piszesz to ona placze i trzeba dac smoka poglaskac i spi ale za pol godziny to samo :/ moze jakbym jej niewiem radio wlaczyla cicho to by spala ?? Choc w dzien tez spi w pokoju obok gdzie niema zadnego halasu wiec niewiem o co chodzi :/ wikula kapielowa super a z boku to Ty ??? Bo chyba jasniejsze wlosy masz o ile dobrze pamietam :)
i ponawiam prosbe odnosnie zdjec pokoiku :)

My po zupce , dosc ladnie pomidorowa z makaronikiem zjadla :)
Tatus wstanie to pojdziemy na spacerek :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #851759 przez Hania84
Wróciłyśmy ze spacerku :)

Kupiłam Lenie pare deserków ze serkiem i obiadków parę...plus ma kilka słoiczków ugotowanych przeze mnie :) dziś na obiad dostanie rybkę...właśnie się podgrzewa :)

Wiki świetna w kąpieli :) i faktycznie długo się przebijaja jej ząbki...już prawie prawie...ale jeszcze nie wyszły.
Lena nie ma problemu na szczeście z tym...chyba po mnie ;) ja jak byłam mała to też mama mówiła ze nie wiedziała kiedy mi zęby wychodzą i przy ósemkach miałam też spokój jak wyłaziły...tylko mnie lekko dziąsła swędziały i nic poza tym.
Nasz krem też jest bardzo tłusty...a przypomniało mi się Malutka że w PL jest fajny krem z Nivea dla dzieci na różne zaczerwienienia i podrażnienia...z omega i masłem shea...wstawię zdjęcie. Jak będę w PL to się w taki zaopatrzę. Ponoć dobry.

Lena coś mi zaczyna nie spać już na tej drzemce co miała koło 11/12 ...już drugi dzień zauważyłam...ale nawet dobrze...pójdzie spac za to koło 13.30/14 i wcześniej wstanie...i tym samym zrobi nam się tylko jedna drzemka w ciągu dnia :P
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #851768 przez szósteczka
Hej dzieki za troskę dziewczyny dzis do lekarza nie mam jak bo nie mam z kim dzieci zostawic wiec we wtorek sie spróbuje dostać, a dzis czuje sie lepiej choć nadal nie do końca ok.
A propos wspomnień to jak bylam w 2-3 kl szkoly podstawowej doszliśmy z dwójka moich znajomych do wniosku ze idziemy na lody i nawet rodzicom mojej kumpeli powiedzieliśmy tyle że najbliższą lodziarnia to byla 2 godz drogi na piechotę od naszego osiedla. Poszlismy i zajęło nam to caly dzien miedzyczasie moi rodzice tak sie przerazili ze wezwali policje ze dzieci zaginęły mu nawet chowaliśmy sie na terenie budowy przed jakimś radiowozem tak dla hecy a to oni nas szukali i wróciliśmy do domu późnym wieczorem mój brat mnie znalazł i na krzyczał na mnie a rodzice nawet nie zrobili awantury tylko byli szczesliwi ze sie znalazlam ale pamietam to dokładnie do dzis musieli na mnie ogromne wrażenie wywrzeć ich miny i ulga jaka czyli po znalezieniu mnie
Zdjecia sliczne zaluje ze nie mam jaj swoich wstawic ten głupi tablet musial sie popsuć a pieniędzy szkoda na naprawę.

11 lata 1 miesiąc temu #851772 przez malutkamilka
Będę musiała popatrzeć za tym kremem i spróbować.

A moja księżna tak spała że jak ją wziełam by ubrać to nawet się nie obudziła, włożyłam do wózka też spała obudziła się jak drzwi otworzyłam od mieszkania i tak cały spacer nie spała tylko śpiewała w wózku.

Karolka a spróbuj z tym radiem. ja mojej włączam kołysanki czy w dzień czy w nocy ale ze względu na niektórych ludzi w tym bloku co myślą że sami mieszkają, a w dzień podczas całej jej drzemki lecą kołysanki.

To zboku to ja ;) juz przed świetami sobie przyciemniłam i tak do tej pory odrosty tylko robie i jestem zadowolona bo wlosy mniej wychodza i zgęstniały no i ładniej wyglądają jak błyszczą bo przy blondach to wiecznie matowe i suche.

U mnie też ponoć mama nie wiedziała że zęby mi wylazły dopóki nie ugryzłam ja w sutka ;) przy 8 też nie wiedziałam że są dopóki szczękościsku nie dostałam i nie wiedziałam czemu. widocznie wiki po tatusiu ma szczękę ;)

11 lata 1 miesiąc temu #851775 przez Sophie25
Jestem i ja historie prze zabawne! Ikunia usmiałam sie jak niewiem :lol: :lol:

Zosiu skarbie zapomniałabym 100 latek i duzooooooooo duzooooo zdrówka :kiss: :kiss:

Wiki sliczna :laugh: :) Mamuska fajny tatoooo :lol:
( Moj ostatnio postanowił wytatuowac sobie cała reke :silly: )

Ej ktora to ostatnio robiła placki ziemniaczane bo mi taka ochote zrobiła ze dzisiaj ja taki obiadek zafundowałam :lol: :laugh:

Z Zosia juz lepiej bo harce odstawia jakich mało :lol: wrociła do formy no i mi oczywiscie humor tym poprawiła :laugh:

A jesli chodzi o historie to ja jak miałam 6 lat to postanowiłysmu z kuzynką ze pobawimy sie w fryzjera i obciełysmy sobie włosy DOSŁOWNIE! pamietam ze miałam włosy jak moj brat i wygladałam jak chłopak a mama była na mnie wściekła :silly: :lol:

Zoska własnie stoi i trzyma sie pufyyy i bach co jakis czas na dupkę :blink:

A fryzurkę to chce sobie zrobic tylko niewiem czy sie odwaze na takie ściecie ale tak chce sobie układać, co myslicie :
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #851777 przez Sophie25
KaROlka to nasze dziewczynki jadły dziś to samo moja tak wcianała pomidorowa ze hej :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka