BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 7 miesiąc temu #31244 przez sloneczko
moje krzeselko dzis przyszlo, odrazu laura zaczela sie bawic, i juz po pierwszym jabluszku jest, szkoda ze zdjecia nie moge dodac ;(

natmur masz racje ja juz jestem zadowolona z niego, balam sie ze bede musiala cos skrecac montowac a tu tylko nogi wlozyc, siedzenie rozlozyc i gotowe. Co do blatu masz racje jest ciezki, ale to jest tak najpierw wkladasz dziecko zapinasz i pozniej spokojnie mozesz blat zalozyc, tak samo ze zdjeciem zdejmujesz blat (potrzebujesz dwie rece) odpinasz dzidzie i ja wyciagasz. wydaje mi sie prosta sprawa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #31780 przez sloneczko
halooo jest tu ktos jeszcze???

co tam u WAs mamcie?

u mnie nocki znowu nieprzespane a do tego mam od 3 dni straszny bol kregoslupa, w poniedzialek ide do lekarza bo w nocy ja wcale spac nie moge czuje takie jak by mrowienie,, dretwienie rak i nog, a bol jest okropny na noc musze brac 2 paracemole bo inaczej noc zarwana, jeszcze do tego mala, to normalnie tylko spiewac z radosci.

za tydzien z mala jedziemy na pierwsze "wakacje", na Bayern (Bawarie) na Oktoberfest, jedynie szkoda ze piwa nie moge wypic, ale za to najem sie kielbachy i obwarzankow ;)

mojemu mezowi kupilam koszule taka specjalne ja sobie tez kiecne i nawet laura ma, a sie odwalimy, juz sie doczekac nie moge, oczywiscie zdjecia dodam w swoim czasie. Wezme Laptopa ze soba, wiec wieczorami zajrze co sie dzieje na forum, jak mi tez czas pozwoli.

14 lata 7 miesiąc temu #31807 przez _aga86_
Sloneczko ja tez jakis czas po porodzie mialam straszne bole plecow w sumie zaczelo sie od kregoslupa, a potem sama nie bylam w stanie stwierdzic gdzie mnie boli. Meczylam sie dosyc dlugo, bo sluchalam roznych osob, ze podobno po porodzie to normalne. Po pewnym czasie jak bol nie ustepowal bylam u lekarza, ktory tez mnie uswiadomil, ze czasami po porodzie tak bywa (dodam, ze bylo to pare miesiecy PO). Przepisal mi cudowna masc- wystarczylo, ze dwa razy jej uzylam i po problemie: moze macie w Niemczech jakis odpowiednik tej masci: nazywa sie PIROXICAM GEL.

Co do Oktoberfest- fajna sprawa mialam okazje byc pare lat temu bodajze w miescie Stuttgard :)

14 lata 7 miesiąc temu #31814 przez sloneczko
dzierki aga, bede napewno szukac tej masci, bo tragedia...

14 lata 7 miesiąc temu #31981 przez natmur11
hej dziewczynki co tam slychac>?my sobie spokojnie zyjemy, troche bylysmy przeziebione ostatnio ale juz jest lepiej najlepsze bylo to ze jak mialam 39 stopni goraczki i ledwo chodzilam to akurat klaudia miala ciezka noc i do 3 w nocy siedziala tylko u mamusi na raczkach;]

14 lata 7 miesiąc temu #32014 przez ilona
hej:0

U nas też umiarkowanie.

My też już jesteśmy zdrowi :)
Powolutku leci :)
Wiktor rośnie jak szalony, u nas dziś piękna pogoda, więc ruszamy po południu na zakupy bo ze wszystkiego wyrósł.

14 lata 7 miesiąc temu #32032 przez wiola
Witajcie ,u nas też już oki,Filipek już jest zdrowy,rozrabia,gada nawet w nocy próbuje się podnosić,wiec czasami posadzę go w łóżeczku i obłożę poduszkami ,na troszkę,bawi się grzechotkami ,przeklada juz z rączki do rączki, :) próbuje smoczka wlożyć do buzi ,ale nie bardzo mu to wychodzi 2 razy mu się udało,w niedziele zjadł ze słoiczka marchewkę,a dziś starłam mu kawałek jabuszka ,a po za tym bardzo lubi wodę z cukrem ,buziaki dla was i maluszków.

14 lata 7 miesiąc temu #32048 przez sloneczko
wy zdrowi a my z Laura ciagniemy noskami.

no i moj kregoslup... bylam dzis u lekarza przepisal mi gimnastyke, wrecz skacze po sufit, bo to rano jest a nie mam z kim malej zostawic. Niewiem jak to zrobie.

ide prasowac.
teraz macie codziennie pranie i prasowanie?

nadal ulewa sie Waszym dzieciaczkom? u Nas jest tragedia... z tad pranie i prasowanie to moja codziennosc.

do uslyszenia pozniej, jak znajde czas. pa

14 lata 7 miesiąc temu #32057 przez Madzia89862
dlugo sie ulewa twojej alej sloneczko choc ja nie wiem jaka norma jets;/
a co do prasowania i prania to mialam wszytskiego na tyle by nie martwic sie ze musze wybrac odrazu.no ale u nas fifi nie ulewal to tez roznica.buziaki

14 lata 7 miesiąc temu #32058 przez sloneczko
madziu laura ma tyle ubranek, to nie chodzi o to ze nie mamy, tylko o to ze jak to juz dzien lezy to doslownie smierdzi. i dlatego musze prac i prasowac. Codziennie wiadomo ze nie mam tego sterte, zawsze na polowe wsadu nastawiam pralke, bo wiecej nawet nie uzbieram.

no ulewa jest juz od samego urodzenia a to juz piaty miesiac.

14 lata 7 miesiąc temu #32059 przez wiola
słoneczko z tym ulewaniem to jest różnie ,nieraz jak zje 180-200 to mi całą pieluchę zarzyga,tak mu chlusnie..a jak mniej to nie.

14 lata 7 miesiąc temu #32060 przez Madzia89862
nie wiem moze za duzo zjada i zoladecek nie miesci i przez to zwraca?bo to troche tak dlugo na oko sie wydaje..;/

14 lata 7 miesiąc temu #32064 przez wiola
Madziu masz rację pewnie je za dużo,ale jak mu zabiorę to płacze :( ,i co mam zrobić.

14 lata 7 miesiąc temu #32066 przez Madzia89862
no nie wiem juz sama

14 lata 7 miesiąc temu #32071 przez sloneczko
mnie polozna mowila ze jak sie ulewa to zoladek sie powieksza, i tak ciagle w to wierzylam, ale wydaje mi sie ze to za dlugo, a nie je wcale duzo, na cycku z 7 czysem 10 min to koniec, a sa chwile co 3 min i koniec.

wiec ja sama tez niewiem co o tym myslec. Ale tak to nic jej nie jest, wiec mysle ze nic powazniego

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka