BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 6 miesiąc temu #32967 przez _aga86_
ja tez lecialam ryanair'em. Dzieci ponizej 2 lat maja ulge i za kazdym razem placi sie 20funtow. Tak jak natmur pisze za fotelik 10 funtow (u Was w euro). Dziecko nie ma swojego bagazu, ani miejsce w samolocie- siedzi na kolanach przypiete pasem do Twojego pasa. Moja Julka dobrze zniosla lot . Jak byla malenka to caly czas spala, a teraz w wakacje chwile sie pokrecila i tez spala, wiec nie bylo zle:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #32971 przez sloneczko
macie na mysli doplate do biletu te 20 funtow czy euro?

ja wlasnie na poczatku listopada sie wybieram, tylko mam nadzieje ze do tego czasu zrobia mi paszport dla malej.

14 lata 6 miesiąc temu #32972 przez _aga86_
tak placisz za swoj bilet + 20 funtow/euro, ale lepiej bedzie jak sprawdzisz na stronie wizzair'u, bo kazda linia lotnicza pobiera inne oplaty.

14 lata 6 miesiąc temu #32974 przez sloneczko
napewno sprawdze ;)

jezeli bede leciec to wlasnie z Wizzera bo jest pozniej wylot, jest o 15 czyli 2 godziny przed odlotem musze byc, i ok 2 godziny musze wyleciec, a jezeli polece z ryanair to wylot jest o 6 czy 7 rano, wiec totalnie odpada!

zobacze, ale napewno cos wybiore ;)

14 lata 6 miesiąc temu #32983 przez natmur11
w uk na paszport czeka sie 6 tyg a my czekalismy 2 chyba bo wzielismy przyspieszenie

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #32989 przez sloneczko
proby raczkowania 5miesiecznej Laury :)
smaczne sa stopki
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #33058 przez natmur11
hehe jakbym klaudie widziala;] powoli tez zaczyna sie ruszac ale jeszcze ciezko jej brzuszek dzwignac. ostatnio zastalam ja z nogami wyprostowanymi tylkiem u gory i brzuszkiem na materacyku;p

14 lata 6 miesiąc temu #33061 przez natmur11
dziewczyny potrzebuje rady, do niedawna Klaudia przesypiala cale noce, jakis czas temu zaczela sie budzic raz o 3 w nocy a teraz coraz czesciej zdarza sie ze o 1 wstanie i nie spi do 5 albo wczoraj i dzis wstala o 3 i 1-2 godz znow nie przespane, nie wiem co sie z nia dzieje. w dzien spi 2 razy lacznie moze 3 godzinki wiec nie duzo. zaraz po kapieli dostaje cyca je moze z pol godzinki moze troche dluzej i spi.
i kolejny problem mala nie chce spac w lozeczku, owszem wieczorem jak ja wloze to spi ale jak sie obudzi to trzeba sie nagimnastykowac zeby znow sie polozyla bo co przysnie to sie budzi jak ja odloze i tak w kolko, jak spala cale noce to o 6 bralam ja do siebie do lozka zeby spokojnie zjadla sobie i czasem przysnelysmy ale teraz ona za bardzo sie juz wierci i obydwie sie meczymy jak lezy ze mna. nie wiem co mam z nia zrobic. moze macie jakis pomysl?

14 lata 6 miesiąc temu #33062 przez sloneczko
Natmur co do pierwszego problemu z budzeniem sie , dokladnie jak mala chyba 4 msc skonczyla czy 4,5 niepamietam dokladnie tak samo bylo, w dzien prawie nic nie spala, i w nocy bylo jeszcze gorzej, pomimo ze najedzona, sucho miala itd, to i tak sie budzila co ok 2 godziny i tez z zasnieciem byly problemy, ja nic nie robilam, budzilam sie z nia dawalam jej smoczka, nie wyciagalam z lozeczka, chyba ze plakala, i tak teraz znowu sie tylko raz w nocy budzi o zawsze stalej porze o 4, budzi sie tez czasem z placzem, ale poglaskam ja po raczce czy dam smoczka i zasypia.

My na poczatku myslelismy ze ona boi sie ciemnosci, dlatego w przedpokoju zostawialismy swiatlo na noc wlaczone, ale to nic niedawalo, mysle ze sama sie musi przestawic.

co do drugiego problemu, to czasem dzieci same niechca zasypiac, u mnie wieczorem nie jest ten poblem ale w dzien, czasem musze z nia lezec, a jak ja juz wstane to i ona sie budzi.

my mamy teraz problem jak tylko wyjde z pokoju jak ona juz mnie nie widzi to wielki placz, pomimo ze do niej mowie coagle, to i tak nic niepomaga.

14 lata 6 miesiąc temu #33065 przez natmur11
wlasnie z Klaudia nie jest tak latwo, smoczka w ogole nie chce chyba ze do zabawy a jak sie obudzi to musze ja brac na rece bo inaczej placz a raczej terrorystyczny krzyk

14 lata 6 miesiąc temu #33098 przez _aga86_
Co do nocnego budzenia: moja Julka przez pare miesiecy przesypiala cale noce, a odkad zaczela zabkowac budzi sie raz w ciagu nocy :/ To sa chyba takie etapy z czasem sie to unormuje. Natmur karmisz jeszcze piersia?? Jak nie to moze na noc sprobuj do mleka dodac z 2,3 lyzeczki kaszki (po 4 miesiacu), bo moze mala poprostu jest glodna??
Co do spania w lozeczku moja coreczka szybciej usnie jak jest sama w pokoju- wtedy nic ja nie rozprasza i usypia bardzo szybko. No, ale kazde dziecko jest inne. Jak ja uczylam Julke usypiac w lozeczku to bylam przy niej, glaskalam ja i mowilam do niej spokojnym glosem- pomagalo...

14 lata 6 miesiąc temu #33107 przez natmur11
Aga my jestesmy na piersi caly czas, tez bralam pod uwage ze moze poprostu sie nie najada ale jednak nie bo ona nie tyle co domaga sie jedzenia co mojej bliskosci.

14 lata 6 miesiąc temu #33554 przez sloneczko
hej dziewczynki, cos tu cisza znowu ;(

my wrocilysmy z zakupow, oczywiscie wszystkie ciuszki z Hello Kitty byly nasze ;)

moja lala sama siedzi ;) na sofie przez ok 5 min, jak zaczyna juz bardziej sie krecic to sie ssuwa, albo przewraca na jedna strone ;) ale spokojnie moglam zdjecia napstrykac, wiec jak kiedys dodam ;)

natmur i jak mala spi lepiej?
u nas znowu noce i dni na bakier, mysle ze przez zabki (kolki od 2 dni znowu nie ma) oh licze na to ze juz sie wybija, bo naprawde ona i ja sie mecze

buziaki dla Was

14 lata 6 miesiąc temu #33912 przez sloneczko
hej ;)

niewiem jak u Was ale u nas noce sa wrecz straszne ;(

mala ma znowu kolki, praktycznie zapomnialam jak to juz jest wkoncu miesiac niemiala, pozniej pojawily sie na 5 dni i 3 dni przerwy i teraz od 3 dni sa znowu, ale jakie i to tylkow nocy.

oczy mam na zapalki, dobrze ze teraz chrzesnica meza jest u nas na weekend to troche sie z nia bawi, bo ja ledwo zyje.

Jutro idzie do lekarza jak na jutro nie dostane terminu to do srody musze to zaltwic, bo naprawde juz nie mam sil, niewiem moze te zabki tez daje swoje ale kolki daja swoje ;(

ide sie polozyc bo mala teraz usnela a chrzesnica meza jest u tesciow.. buziaki dla Was, napiszcie co u Was.

aha w "chwalmy sie dzieciatkami" dodalam zdjecia jak Lauri siedzi.

p.s natmur i spralo Ci sie to z tego krzeselka z marchewki, bo my tak cudowalismy ze jest ubrudzone nawet reczniczek niepomogl ;)

14 lata 6 miesiąc temu #34060 przez ilona
Cześć mamusie :)

Dawno się nie odzywałam, ale czytam regularnie. Jakoś nie było czasu na pisanie. :)

U nas dobrze, Wiktor rośnie jak szalony. Od jakiegoś czasu zaczął się budzić nocą na jedzenie i jak podaje mu herbatkę to pije 30 ml i piłuje się jak szalony za mlekiem.
Mamy mały kołowrotek, bo mąż siedzi całe dnie w firmie i do tego przywozi mi papierkowa robotę do domu. W weekendy muszę mu pomagać bo nie ogarnia sam tego ( mamy restauracje i dużo wesel) i wole sama dopatrzeć wszystkiego niż później słuchać narzekań klientów :)

12.10.2010 urodziła się u przyjaciela mojego męża córeczka. Okazało się, że ma jakąś wadę serduszka i w jakimś tam stopniu uszkodzony wzrok, niby wszystko operowalne, ale zawsze strach jest. :( :( :(

A tak poza tym, to leci. W niedziele mamy chrzciny :)
pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka