BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #38849 przez natmur11
dzidzius chyba przesadzasz. wydaje mi sie ze troche za bardzo uwzielas sie na sloneczko i jej finanse. cokolwiek dotyczy jej i jej dziecka, zabawek, lekarzy itp musisz skomentowac, to sie rzuca w oczy. a wizyty prywatne sa wszedzie jak i prywatne osrodki z tym ze to nie polska zeby na kazdym kroku je spotykac a lekarze na poczatku nie mowia "nalezy sie tyle i tyle" a co do wlosow moze i miala je wczesniej? jak sie czepiasz szczegolow to okreslenie przed porodem moze dotyczyc nawet poczatkowej fazy ciazy a nie konkretnie terminu minute przed.

4 mies., 3 tygodni(e) temu
Sloneczko , mialam nosa to jest super. Tylko gorzej z cena . Moze sie umowimy ze jak Twoja Laura z tego wyrosnie to odsprzedasz mi to . Mnie w przeciwienstwie do Ciebie nie stac na to, a bardzo bym chciala by i moje malenstwo mialo cos takiego. Ale 100 E to dla samotnej matki bardzo duzo. Ja w przeciwienstwie do Ciebie sama mieszkam w Niemczech , bez meza czy tesciowej i sama bede musiala sobie radzic. Nie bedzie mial kto kupic takiego cacka mojej Niuni.
zazdrosc czy zawisc?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #38852 przez _aga86_
dzidzius na jakim Ty swiecie zyjesz?? Prywatne gabinety sa w kazdym cywilizowanym panstwie!!! Co do wlosow komentowac nie bede, bo juz dziewczyny Ci napisaly jak to moglo wygladac...

14 lata 5 miesiąc temu #38854 przez ilona
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

nie mogę się doczekać komentarza sloneczka w tej sprawie :P

14 lata 5 miesiąc temu #38880 przez sloneczko
Witajcie, bylam dzis z mala na zakupac w Rossmanie bo mialam troche rabatow na kaszke, sloiczki ;), Wiec zaopatrzenie mam chyba do swiat ;)Mala czuje sie duzo lepiej, noc byla tez o niebo lepsza ;)

no wlasnie troche mnie nie bylo a tu tak na moj temat wrze ;)

dzidzius, milo ze az tak dokladnie czytasz moje posty,

niewiem co z Toba jest, czy to ciaza czy problemy z glowa ale dla mnie nie jestes forumowiczka, bo forumowiczka opisuje swoj stan w swoim miesiacu, albo gdy ma problem, a Ty pierwsze co to do Majowych..

wlasnie z tego powodu nie reagowalam na Twoje wiadomosci, bo dla mnie pytanie "ile wizyta kosztuje" ,to zadne pytanie, dla mnie liczy sie i ja to tez dostrzegam w wypowiedziach ,jak i kazda matka ze ktos pyta sie o moje dziecko,jak sie czuje, czy jak byla noc i takie tam..

co do wlosow to niemoge sobie przypomniec ze mialam do pasa, tzn ze tak napisalam, ale skoro mowisz to i Ci wyjsnie, przed slubem mialam do polowy plecow i zaraz po slubie na ok tydzien scielam do ramion, tak mialam do porodu i na dokldanie 2 tyg po porodzie scielam na chlopaka i tak mam do dzis ;)

a jedna najwazniejsza rzecz jaka mi "od zawsze " utknela w glowie to ,to jak mi dalas rade zebym Laure od piersi odstawila bo przez to ma kolki, czulabym sie wyrodna matka gdybym to zrobila.

A Ty jak chcesz to sobie dalej mnie czytaj, pisze to co mam na sercu!

14 lata 5 miesiąc temu #38881 przez sloneczko
ide cos zjesc bo az zglodnialam, od czytania na swoj temat tak dorodnych rzeczy!

14 lata 5 miesiąc temu #38884 przez martela89
sloneczko a co bedziesz jadła i za ile ? :lol: :lol: :lol:

ŻART :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #38892 przez sloneczko
martela, bede jesc pieczonego kota w skarpetkach bo buty oddal mysliwemu ;)

zart, bo jeszcze ktos na powaznie wezmie ;)

14 lata 5 miesiąc temu #38895 przez Emme
takie burze będą się niestety pojawiały, bo rządzą nami hormony i to chyba specyfika takiego forum :)
Nie raz nas coś zdenerwowało, ale chyba można przejśc do porządku dziennego.
Niestety nie każdy ma dobrą sytuację materialno-bytową, ale po co zaraz byc zawistnym? To raczej powinno nauczyc pokory. Może warto zastanowic się nad własnym życiem, a nie zajmowac się analizowaniem cudzego?

sorry, wiem że to nie mój m-ąc :D

14 lata 5 miesiąc temu #38899 przez sloneczko
Emme, ja nie mialam na mysli ze nikt w tym miesiacu nie moze sie wypowiadac, tylko ze jak ktos nie opisuje "siebie" w swoim miesiacu, tylko po 4 msc przerwy wkracza pierwsze co do majowek, to sorry.

ok ide jesc, obiadek gotowy i mezulek wreszcie w domu.

14 lata 5 miesiąc temu #38900 przez Emme
jakoś tak odnoszę wrażenie, że ten ktoś Cibie zna, nie lubi i specjalnie się czepił.

14 lata 5 miesiąc temu #38906 przez ilona
Emme napisał:

jakoś tak odnoszę wrażenie, że ten ktoś Cibie zna, nie lubi i specjalnie się czepił.

Też odniosłam takie wrażenie... :)

14 lata 5 miesiąc temu #38911 przez sylka
Różni ludzie mają różne pomysły bo komuś dopiec dla własnej satysfakcji. W sumie trzeba przyznać, że skrupulatna jest ta os. na takie szczegóły zwracać uwagę. JA tam bym na miejscu słoneczka wcale tym nie przejmowała. Każdy powinien patrzeć swego nosa a nie zajmować się cudzym życiem.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #38923 przez sylwus136
no ładna afera wyszła :P
nie no śmieje się
Słoneczko nie przyjmuj się Twoje życie Twoja sprawa co robisz :)

Jesli chodzi o wizyty prywatne to czy jest to Polska czy Niemcy czy USA zawsze są lekarze którzy przyjmują za pieniądze i nie mów Dzidzius ze nie bo chyba padnę.Jak np. Twoje dziecko ma w nocy temp. a nie jedziesz do szpitala tylko dzwonisz po doktora to on przyjezdza i za to kasuje ( bo przyjezdza po godzinach na tzw.wizyte prywatną)

2 sprawa to z tego co zauwazyłam dzidzius od dawna "poluje" na słoneczko
Przykładem moze byc jak Słoneczko wstawiła zdjecie Laury na takim foteliku a Dzidzius namawiała ją do sprzedania tego na co słoneczko sie nie zgodziła.
Myślę że to w pewnym stopniu nienawiść lub zazdrość.
A było to dokładnie tu :http://www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/przyszle-mamy/4878-mamusie-maj-2010/Page-152.html

Dobra ja uciekam bo maly sie budzi :D wiele spokoju życzę :)

A i jeszcze jedno ja nie jestem mamusia majową lecz kwietniową ale w moim temacie nikt nie pisał a ten temat pokochałam :D

14 lata 5 miesiąc temu #38924 przez sloneczko
mam to wszystko gdzies...dla mnie jest wazna tylko moja rodzina,a co inni o mnie mysla, czy mowia, mam to daleko za soba.

mam teraz pytanie czy ktoras z Was kupila juz cos takiego www.sklep.chicco.pl/Menu/Strona_G%C5%82%...%C3%B3%C5%BCowa.html i moje pytanie jak dlugo trwaja te melodyjki.(nie moge wypowiedzi innych osob znalesc)

ta karuzele co mam z fp, www.mytoys.de/Fisher-Price-Mobile-Traumb...o.ca02.03.10/1430048 mala zaczyna lapac za paseczki i misie, i dlatego z kolyski ja sciaglam jakis czas temu, teraz jest w lozeczku, ale widze ze tez zaczyna siegac, dlatego cos takiego znalazlam, podoba mi sie.

14 lata 5 miesiąc temu #38929 przez Martynka__89
Słoneczko polecasz tą karuzele ? Myśle o kupnie dokładnie tej :)

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka