- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
u nas z jedzeniem nadal masakra, ale np. daje Wiktorowi cała marchewkę ugotowana, jabłko i sobie ząbkami skrobie. W ogóle nie chce jest z łyżeczki, tylko jogurt... najlepiej jak ma w ręce i w swoim tępię podjada.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
- Otrzymane podziękowania: 0
albo moze ma taki etap zycia. ze z raczki je, gdzies czatalm ale nie paietam czy od 8czy 9 msc wlasnie powinno sie dziecia dawac do raczki jedzenie wtedy sie ucza jesc, i przezuwac, same, no ale z mleczkiem czy kaszka czy obiadkiem to pewnie katastrofa.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Ale jak dostaje gotowana, to jemy razem i ostrożnie.
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ilona, Wiktor jest świetny:) w ogóle ma tak długie włoski że mój Nicolas przy nim jest totalnie łysy;p
Nicolas strasznie się dławi, cokolwiek mu nie dam, łyżeczkę jak złapie wpycha prosto do gardła, a ciasteczka gryzie dziąsełkami wielkie kawałki i muszę mu z buzi wyciągać bo się dławi. Nawet nie wiecie jak się boję dawać mu rzeczy w których są jakieś większe kawałki.
Nawet słoiczki siódmym miesiącu mają większe kawałki ziemniaczków, on tym potrafi się zadławić

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wrocilam ze sklepu kupilam sobie sok i inna herbatke z hipp dla karmiacej, licze na to ze pomoze cos!
ale mala jak juz piers widzi to krzyk, jak juz ja klade to jest wiginanie ciala...
trudno nic nie zrobie jak sie odstawi.
teraz jeszcze do tego mam od kilka dni jakies zmiany, jakies wiadomosci a to tez wplywa na produkcje mleka a i na reakcje dziecka, bo ona wyczuwa ze ja sie denerwuje.. a w tych dnia to jest szczegolne..
bedzie mi bardzo przykro jak przestane ja karmic..cholernie przykro.
ale musze troche sie w garsc wziasc bo ona to odczuje, i herbatki soki czy cos tam innego nic mi nie pomoze!
wlasnie ilonka my mamy taki jakby kaftanik, super sprawai na kaftanik ja zawsze jeszcze zakladam sliniaczek bo np po marchewce to nie zejdzie, zreszta widac na zdjeciu jakie pranie ma ilonka ;)maly lobuziak

moja teraz spi na dworze, wiec ja ide odkurzyc i posprzatac.
Milego dnia Wam zycze ;)pa
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pokarmu troche wiecej odczuwam, i mala pila czesciej moze nie tak dlugo jak zawsze i tez sie strasznie wiercila, ale bylo ciut lepiej, bede walczyc o to co jest najpesze dla mojego dziecka, no niby 8.5msc to i tak jest ok, ale ja sobie to dluzej wyobrazalam!
zycze Wam spokojnego wieczorku i na jutro slonecznego dnia

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jak do tej pory tylko raz nie udalo mi sie jej nakarmic, 3 razy juz jadla i to duzo spokojniej jak wczoraj, oh licze na to ze znowu bedzie chciec piers.
u nas noc byla nawet spokojniejsza, wiec moglam tez odpoczac.
dzis o 12 byl pogrzeb cioci, bylam w koscile, zapalilam swieczke, pomodlilam sie, tylko tak moglam sie z nia porzegrnac.. ;(
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my juz po spacerku, mala jeszcze spi na tarasie, pogoda dopisuje slonko swieci az chce sie wyjsc..
noc u nas byla tez ok, wiec mze etraz juz bedzie dobrze

z karmieniem hm.. taka jak pisalam jadla wczoraj 3 razy i ani razu wiecej, w nocy musialam jej dac mleko modyfikowane bo nie chciala, dzis tylko 5 min , ah ona poprostu niechche, a co najgorsze etraz jak pije te cherbatki czy soki to pokarmu mi przybywa.. ja mysle ze ona sie odstawia i nic nie zrobie.
trudno taka jak natmur napisala dalam jej to co najlepsze wtedy kiedy bylo najbardziej potrzebne, to fakt mialam inne oczekiwania, ale nic nie zrobie, bede sie starac choc raz dziennie ja karmic, albo choc raz w nocy, jak dlugo zobaczymy.
ale co niektorzy mowia ze jest lepije jak sama sie odstawi bo pozniej bardzo ciezko dziecko odwyczaic, im wieksze tym gorzej.
Milego dnia dla Was, ja ide rolady robic, ah mam takiego smaka na nie.. a ostatnio wlasnie mam takie smaczki... jak kobieta w ciazy hahah
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas noc byla bardzo ciezka, mala od 1:30 do 5 nic nie spala.. wielokrotnie probowalam ja do piersi przystawic nic, tylko placz i krzyk, musialam butelke podac i wtedy bylo na troche spokoju. ale do 5 wszystko to trwalo, etarz ona usnela, wiec ja ide cos zjesc, bo nawet nie mialam kiedy bo juz o 8 plakala.
ja mam problemy z piersiami, bola, sa pelne, pokarmu jest duzo, a mala niechche pic.. juz wczoraj sie poplakala, teraz tez mi w oczych lzy stoja, tak marzylam zeby ja karmic dlugo..
eh boje sie zeby zapalenie sie niewdalo. Troche sciagam.
w miare lepszego nastoju odezwe sie... ;(
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-