- Otrzymane podziękowania: 72
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
U mnie w szpitalu łaski nie robili, no niby chcieli mnie wyprosic z gabinetu, ale jak im uświadomiłam że znam swoje prawa to się natychmiast zamknęli, na wszystkie badania chodziłam z Klaudią. A co do krzyku malucha, noworodka, to u nas robili tak że kazali włożyć dziecku palec do buzi, to znaczy ja albo położna, i jak maluch zaczynał ssać to juz go pobieranie krwi nie obchodziło, tak samo załatwiłyśmy pierwszą szczepionkę, potem już dziecko jest za duże.
Co do tego czy z palca czy z żyły to zależy od laboratorium, jak jest na miejscu to pobierają z palca, jak trzeba krew gdzies wysłac to musi być z żyły.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
- Otrzymane podziękowania: 0
Jezeli chodzi o nas, to dzien byl spokojniejszy, na dworze byslimy ale tylko do sklepu i spowrotem,pozniej mala spala dalej w wozku na tarasie, nie mialam ochoty gdzie chodzic...
Zycze Wam spokojnej nocy, pa
aha Groszek wcale nic nie napisala, jejku to chyba zostali ;(
Wiola tez nic nie pisze co z Filipkiem.
Pa
- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja ledwo co uspilam Laure, jest strasznie marudna, od rana goraczkuje. co mi to na zabki wyglada, bo jak wezme swoim palcem i masuje jej dziaselka to sie uspokaja.
nawet kaszki niechciala zjesc, z lyzeczki byl wielki krzyk, dalam do butelki wziela kilka lykow, a od godziny 15 prawie nic nie zjadla, tzn o 15 zjadla obiad i o 18 chcialam jej dac owoce to zjadal tylko 4 lyzeczki.
W nocy udalo mi sia ja dwa razy nakarmic, az skakalam do sufitu, przy pierwszyszym razie maz jeszcze nie spal, to widzial jak sie ciesze,a drugim razem az go obudzila, wiem nie dobrze zrobilam,ale az poczulam sie jak matka...

Wczoraj mialam jeszcze raz okazje z radca laktacyjnym rozmawiac, i mi wlasnie doradzila zeby probowac tylkow nocy ja karmic piersia, zobaczymy jak dzis sie uda.
Ona uznala ze Laura uzywa moja piers tylko do zabawy, czuje sie dorosla

zaponiec o ssaniu nie zapomni, to jest pewne.
ja ciagle odciagam i daje jej dwa razy dziennie.
Zobaczymy jaka bedzie noc, bo dzien a w szczegolnosci wieczor teraz byl ciezki. Dalam jej czopek bo goraczka nie spada.
Buziaki pa, spokojnej nocy Wam zycze.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Eh, dzieje się a ja nie mam kiedy zajrzeć ciągle w pracy a jeśli nie, to staram się każdą wolną chwilę poświęcić Nicolasowi...
Dziś też strasznie nie chciał spć i marudny był kropnie, na szczęście poszedł już spać na dobranoc i mam nadzieję, że będzie spała do samego rana:)
Współczuję wam chorych maluszków, oby szybko wróciły do zdrowia;p
Madziu, bojowo lub nie ktoś musi być konkretny i stanowczy heh

A swoją drogą, rzeczywiście dawno Cię nie było.
Słoneczko i tak dokonałaś wielkiej rzeczy karmiąc Laurę tak długo, domyślam się co czujesz ja Nicolasa mogłam karmić tylko 2 miesiące:( czasem jak czytałam, że wy karmicie i karmicie to łza mi się w oku zakręciła. Starałam się poszukać ;pozytywów w karmieniu butelką, co prawda jest ich niewiele, a właściwie tylko wygoda i to, że może zrobić to każdy, jakoś się z tym pogodziłam. Oczywiście staraj się utrzymać pokarm, ale nie za wszelką cenę, jeżeli Laura sama się odsuwa, nic nie poradzisz sama zdecydowała, może dlatego że z butelki pije się wygodniej, łatwiej niż z piersi...
Wiolu kiepsko, że Filip jest znów chory. Naprawdę powinnaś zrobić jakieś badania.
A u nas krew pobierają z piętki,na pewno do 3 miesiąca życia dziecka, a jak póxniej to już nie wiem...
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1
a poza tym sporo sie dzieje klaudia wstaje juz przy meblach, wszystko ja interesuje, straszna zlosnica sie z niej zrobila jak cos chce a nie chce jej dac tego zaciska piesci i zeby i robi takie "wrrr" ze az czerwona sie robi na twarzy. dzis probowala powtarzac po mnie jak spiewalam sobie lalala;d a wczoraj byl pierwszy guz na czole, zostawilam ja na podlodze i poszlam do kuchni odlac wode na kaszke, nie zdazylam czajnika dotknac a klaudia juz probowala wspinac sie na biurko i sie przewrocila. zadziwiajace jest to ze z guza na pol czola po 2 godz zostala tylko mala kreseczka-siniaczek.
z malej tata chyba bedzie wojna, do niedawna wszystko niby sie ukladalo ale ostatnio stwierdzil ze juz mu nie zalezy i moze sie postarac zeby sie jakos ulozylo miedzy nami glownie dla klaudii... chyba go cisnie, napewno dziecko wtedy nie skorzysta. a sprawy ulozyc jakos trzeba wiec moze byc nie ciekawie.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

angela masz racje nic na sile, ja jeszcze probuje, i takim moim upartym sposobem w nocy udaje mi sie ja karmic, wiec jest super, w dzien dostaje tez moje mleko.
Dzis slicznie zasnela, jak anioleczek ale od 15 nic nie spala a a wtedy spala 30 min.
u nas widac coraz wiecej plamki na dziasle, pukac jeszcze nie puka, ale zajrzec do buzi to sztuka

Natmur to Klaudia taka akrobatka.
Wspolczuje Ci ze masz takie problemy z tata Klaudii, wiadome dziecko zawsze potrzebuje mame i tate, a na tym dziecko najbardziej cierpi, ja ciagle trzymam za Was kciuki zeby sie ulozylo. Nie musis byc ze musicie byc odrazu razem, ale chociaz w dobrym konkakcie.
Groszek jak brzuch, lepiej, pewnie to bylo zatrucie, oj.
Zycze Wam spokojnej nocy.
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Słoneczko zapewne to było przytrucie

Dzisiejsza noc to tragedia, Misiek wstawał kilka razy, a ja jestem nieprzytomna... U nas idą 3 zęby, dwie górne jedyneczki i jedna dolna dwójka

Miłego dnia życzymy

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Groszek jestem w szoku po tym co napisałaś... i jeszcze nasze kochane szpitale, aż szkoda słów. Dobrze, że znalazłaś choć jeden szpital i zdrówka życzę Michasiowi oby samo się wyleczyło.
Natmur nie do końca rozumiem co miałaś na myśli mówiąc, że nie każdy może karmić butelką...
I strasznie mi przykro, że macie takie relacje z tatą Klaudii.
Może to feministyczne lub egoistyczne, ale czasem jest lepiej jeżeli dziecko ma jednego kochanego i kochającego rodzica, niż dwoje kłócących się, krzyczących itp.
Nicolas ostatnie 2 noce śpi w całości, pewnie znów za szybko się ucieszę, ale nawet na mleko się nie budzi. Koło 20 zasypia i wstaje 7 rano:)
Po za tym ostatnio traci apetyt i stał się marudny przez ząbki chyba:(
Dziewczyny do kiedy podaję się wit. D3?