BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #828479 przez kakaszka
ggochensik wybacz mi grzecznicy :D wcinamy bebilon pepti 2 DHA.

fajnie haniu, ze nie bedzie problemow, ja chyba ochrzcze elize na bialorusi, ale na katoliczke, tam u nas mozna wszystko zalatwic bez problemow, bo jest bardzo malo katolikow i im zalezy, by przyciagac nowych ludzi do kosciola katolickiego.

a wszystkie dzieciaki maja dwa imiona? bo ja dalam tylko jedno i jakos nie chce wiecej, bo nie chce zeby eliza musiala w dokumentach pozniej wypisywac dwa imiona plus nazwisko.

o wlasnie ksiadz i koleda i cos tam jeszcze, musze sprawdzic kiedy u nas bedzie, zeby nie otwierac. bo jak wejdzie, ja pojecia nie mam nic co z nim robic, kasy nie mamy ( nawet jakbym miala to nie dala), dziecko nieochrzczone, zyjemy bez malzenstwa, no szatany jednym slowem :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828486 przez Hania84
Gochens ogólnie nie robił problemów więc nie jest źle...a to że chciał by Lena na 2 miała święte to nic złego ;) on starej daty jest więc niech mu bedzie...u nas tak się daje tez w rodzinie więc tym bardziej ;)
Ogólnie myslałam ze będzie gorzej...a to że chce 2 imie i pozwolenie od chrzestnych to luzik :)

ja Lenie nie dawałam przy narodzinach drugiego imienia bo tu nie ma czegoś takiego, a poza tym nie chciałam by w przyszłości miała dwa w dowodzie tak jak ja bo to wkurzającee jest. A na chrzcie chcemy dać Lence na drugie Cecylia (po babci A. ) no i pasuje do niej bo bardzo "rozśpiewana jest" haha :D a szczególnie tak jak dzis ...jak ma dzień marudera :huh: Tego imienia na chrzcie nadane nie wpisuje się nigdzie więc luz. To tylko dla Kościoła jest ;)

11 lata 3 miesiąc temu #828503 przez aleksiaa88
My mamy Albert Szymon

Kakaszka prawosławna jesteś tak?

A jak byś powiedziała, że Ty z innej wiary to chyba by nie wchodził co?

U nas na wiosce są prawosławni i ksiądz wie i nie chodzi do nich. Bo oni mają swój kościół w większym mieście

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828506 przez Marta1985
halo :)

Fajnie ze Lenka będzie ochrzczona :)

Gochens jak nie zasłużył Małż to jego strata :)

Kakaszka jesteś bezbłędna z tym szatanem :P

Milady bardzo się ciesze ze wam się układa :) Myślę ze ułoży wam się i będziecie razem w 4 :)A teściowa jest niepoważna delikatnie mówiąc !!!! Przecież Iwo też jej wnuczek :( Eh ... powiedz o tym Marcinowi. A daleko mieszka Teściowa? Brak mi słów :(

My mamy Bartosz Filip :)

Mnie bierze przeziębienie jakieś :( mężulek robi mi herbatki i obiadek na jutro robi a na noc zażyje garść leków :( No i jeszcze @ dostałam :( więc nie bardzo się dziś czuje :(

Bartuś dziś miał niewielkie wypieki i znów na ciałku plamki mu wyskakuja ;( Nic nowego nie jadł wiec nie wiem. A policzki nie są szorstkie i na dwor jak wychodzi to grubo smarujemy kremikiem i przegrzany tez nie jest bo cienko go ubieram.

No i dolna lewa jedynka wychodzi !!! :lol: :lol: :lol:

11 lata 3 miesiąc temu #828536 przez KaRoLkA
Kakaszka jestes prze artystka :D chcialabym zobaczyc miny tych ludzi hihi bezcenne pewnie . My mamy tylko jedno imie :)

Milady super ze Wam sie wkoncu uklada kochana tak trzymac :) a tesciowej to powiedz co myslisz albo Twoj niech jej powie bo co to za dyskryminacja ? a z imieniem to za przeproszeniem miala gowno do gadania , moja T Caly czas powtarzala z ironia w glosie ze jej sie Olusia i Oliwka podoba , myslala moze ze zmienimy ale ni ciula miala byc Gabi i jest Gabi .

Haniu super ze nie bedzie problemow z chrztem :) u Nas w parafi mamy takiego ksiedza ze teraz niedawno byla sytuacja ze chrzcili dziewczynke i powiedzieli ze Lena ma na imie to powiedzial Magdalena bo ponoc takiego imienia niema , walniety jakis :/ tak jak Nam z Gabi zrobil chlopczyka :/

Marta graulujemy zebola :)

ciekawe kiedy wkoncu u Nas wyjdą ?? Jest jeszcze jakies dziecko bez ząbków. ??

Malutka powiem Ci ze to vo pisalas o tym zeby dzieci uczyc zasypiac samo to prawda jest bo moja od dwoch dni zasypia sama w łóżeczku bez lulania i spi dosc spokojnie a jak sie powierci to sama zasypia . ogolnie to przed wakavjami w PL tez sama zasypiala i ladnie spala a tam ja tak rozwydrzyli ze byla katastrofa wiec mam nadzieje ze woncu wroci do normy :)

Niunia spi a ja zaraz wkladam bulki do piekarnika bo mojemu strasznie posmakowaly i sa tanie bo wychodzi 15 sztuk a sa super dobre :)
www.mojewypieki.com/przepis/pan-de-sal

wlasnie mialam Was pytac jakiej konsystenci zupki dajecie ?? bo ja dzisiaj chcialam dac z pol na pol zblendowanym ryzem i miala odruch wymiotny :/
a i ile po zakonczeniu karmienia dostalyscie @ ?? bo ja dalej bez i juz sie zaczynam denerwowac :/

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828538 przez Milady
NOo powiem o tym Marcinowi nie bede sie z Nią czaić flądra jedna dziecko przez Nia nie bedzie mi płakać!
To ze nie podoba jej sie imie nie znaczy ze ma Go olewac a wiecie co kiedys powiedziała " Mogłyby byc 2 dziewczynki" Ja miałam synow to teraz bym miała wnuczki" straszna kobieta ...
I jej chore zasady ... duzo by pisac ... a niema o czym bo tylko cisnienie mi skoczy niepotrzebnie ...

Mam inne zmartwienie, gosc odmowił wynajem bedzie sprzedawał i nie mam pojecia co robić :( Do mamy nie pojde bo i tak nie byłoby miejsca do tesciowej ani tyle! Zanim wyjade do Niemiec musze cos wynajac tutaj i cos postanowic Marcin mowi ze poszukamy mieszkania tutaj ale od brata dostałam propozycje ze pojde do Jego mieszkania bo on wyjezdza za granice a i tak tam poznał dziewczyne ale On mieszka we Wrocławiu a mi nie usmiecha sie zmieniac miejsca z daleko od siostr,mamy On tam mieszkał ale przyjezdzał pare razy do roku ... a MArcin krdeee ale za to mieszkanie nie trzeba by było płaxcić wkoncu to brata a wspominał ze chce sprzedac moze pomału bysmy kupili co robic :( :( :( :(

U mnie Anastazja Weronika a Iwo Jakub :)

11 lata 3 miesiąc temu #828545 przez aleksiaa88
Karolka u mnie 3 tyg i przyszło.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828551 przez kakaszka
rybcia spi, ale co jakis czas kretolino jej sie wlacza, pewnie w nocy bedzie to samo.

aleksia tak prawoslawna jestem :)

milady a kiedy jedziesz juz do niemiec? moze nie jest zlym pomyslem przeniesc sie do wro na jakis czas? ale wtedy marcin pojedzie z wami?

nonono nowe zabki polecia na forum :) gratulacje dla rekinkow :)

marta kuruj sie, a taki dzien jak ty mialam wczoraj, totalny brak sil.

u mnie elizka zawsze zasypia w lozeczku, ale jakos nie widze, zeby spala jak aniolek.

a ja mam dylemat. bo jednak pojedziemy z rzeczami pociagiem z moja mama i eliza. wiec teraz musze sie pozbyc wiekszosci rzeczy. nie chcialabym oddawac czy sprzedawac takich rzeczy jak komoda, lozeczko, fotelik do karmienia, bujaczek, ale nie ma mozliwosci tego wszystkiego targac. tesciowa nie ma ani centymetra wolnego miejsca, zeby zostawic u niej. wkurwia mnie to, bo szkoda mi tych rzeczy, bo co pozniej... na bialorusi rodzice kupia co trzeba, ale to zostanie juz tam, a my tam przeciez nie na zawsze jedziemy. tak samo garnki, talerze i takie duperele po kij mam targac. nie wiem, patrzylam garaz wynajac kosztuje 200zl miesieczne ( troszke duzo jak dla mnie ). glupieje...

a macie jeszcze na dobranoc obsliniona, rozdrapana, ale zadowolone mysze :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828553 przez Hania84
kakaszka no normalnie jestes the best :D no szatany normalnie no :D hehe nie przejmuj sie bo my na razie też :D haha ale myślę tak jak aleksiaa że jakbys powiedziała, że Wy prawosławni to by nie wchodził :)

Milady cos okropnego z tym że wyśmiewa się z imienia wnuka B) brak słów...zamiast cieszyc się takim szczęściem że jest ono podwójne nawet to takie coś . Powiedz M. o tym i sama tez jej nagadaj. A z tym mieszkaniem to nie ciekawie Cię urządził...ale teraz jest okres ochronny i jak nie masz gdzie pójść to nie powinien wymówić...zresztą jest chyba 3 miesięczne wypowiedzenie co nie?

Karolka ja małej daję juz z wyraźnymi grudkami i łyka az miło :) nic sie nie dusi i ładnie przeżuwa ...tak jakby gryzła...ale robi to jak babcia bez zębów :D

Marta zdrówka :) fajnie, że mężu obiados na jutro gotuje :) chłopak złoto :)
i gratulacje zębuszka :)

aha Karolka to jakis chory ten ksiądz bo przeciez w PL od 1418r. występuje imie Lena jako samodzielne...jakiś nieoczytany B) pl.wikipedia.org/wiki/Lena_%28imi%C4%99%29

Lena tez juz śpi od 20.30 mimo że od 16-18 spała też ...ale zmęczona...chociaz zauważyłam ostatnio że nie pozwala mi wychodzic jak zasypia...zawsze wychodziłam i było okej...pogadała sobie i zasypiała a teraz musze jej dac rękę i mnie za nia trzyma i tak zasypia :blush: takie to słodkie :blush: :blush:

Elizka świetny śmieszek :) kurka faktycznie widac to zadrapanie...kakaszka a byłaś sie dowiadywac u tego alergologa? kiedy idziecie? załatw to może jeszcze przed wyjazdem na białoruś bo szkoda malutkiej :(

11 lata 3 miesiąc temu #828558 przez Milady
Kakaszka tak Marcin z Nami On jest chetny mowi ze zaczniemy w nowym miejscu od nowa Optymista cholerny ! :D

Hania tak 3 miesieczne, mowił zebysmy sie nie spieszyli ale ja juz chce cos postanowic bo wiadomo ;/

Miałam jechac 18 lutego juz ale zobacze jak sie sprawy ułoza MArcin jedzie w sobote :(

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828562 przez KaRoLkA
Haniu wiem ale ten ks to jakis pojeb jest za przeproszeniem i to przy wszystkich taka siare zrobil i na glos mowi ze jemu sie to nie podoba bo niema takiego imienia :angry: no walniety

Milady kurcze to masz niezly orzevh ale tak jak Hania mowi to chyba jest cos takiego jak ochrona i w dodatku masz male dzieci wiec nie moze Was z dnia na dzien wyrzucic :( Kochana a moze M ma racje , zaczniecie od nowa tylko we 4 z dala od reszty :) moze to dobre rozwiazanie :)

Kakaszka a tesciowa piwnicy albo poddasza niema ?? bo faktycznie szkoda tych rzeczy
Elizka zadowolona jak niewiem , a ta szyjka to faktycznie czerwona :/

Aleksia kurcze ja juz 2 tygodnie jie karmie wcale a przez 2 tyg tonodciagalam 2 raxy w ciagu dnia i nic ;/ tylko jednodniowe plamienie bylo

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

pokazcie minki najfajniejsze :lol:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828563 przez Hania84
Milady no to super że taki optymista :lol: tylko chwalić takie podejście :)
No to jeszcze nie tak źle jak mówił że macie się nie spieszyć...a jak masz 3 miechy to do tego czasu wyjedziesz do DE...a rzeczy na razie przewieź do mamy albo do Wrocka tak jak brat proponował :) co ci szkodzi :) Wrocek też piękne miasto ;) i od mojego rodzinnego w PL 70km :)

Gabi świetne minki robi :D haha łeee Lena to non stop jakies wali miny...zresztą same widziałyście :D nawet ksywke ma nadaną "minkowa Lenka" :D więc u moej nie ma co pokazywac...ale u innych dzieciaczków to chętnie pooglądam...więc jak macie dziewczyny śmieszne miny dzieciaczków to dalej wstawiać :D

kakaszka kurde mam brak pomysłów co zrobić z tymi Waszymi rzeczami :S szkoda że busem nie pojedziecie...to byś sie zapakowała. A mama nie zorganizuje z białorusi takiego transportu?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828568 przez malutkamilka
a ja wam powiem ze poliki nie sa juz czerwone a na wieczor znowu i niby nie sa szorstkie ale lekko jakby suche...

Karolka spisalam sobie nazwe tych czopkow i pojechalam do apteki, babka do mnie ze zamowi ale potrzebuje recepte, wiec pojechalam do przychodni- a tam znowu nowa babka :ohmy: co rusz nowy lekarz i od poczatku wszytsko mow i tlumacz- jak tak dalej pojdzie to za rok to dopiero bedzie opowiadania.
ja jej mowi ze nie spi, ze czesto sie budzi pewnie przez zeby a ona ze moze cos w buzi ma i dlatego, ze ona dawala swojemu nurofen i smarowala dentinoxem i bylo ok, i ze tez wstawala co dwie godz. ja do niej ze rozumiem ale to sie zaczelo zaraz jak spuchly jej dziasla dolne i ze jestem 24 godz sama i juz nei wyrabiam a te czopki sa tez na wyciszenie a ona ze nie moze wypisac nie widzac pacjeta bo ona na pewno ma cos w buzi co nie pozwala jej spac :ohmy: ze ona by nie podala swojemu dziecku tego a na moje zyczenie moze to zrobic :ohmy:
no co za pinda ja o niebie a ona o chlebie czepila sie tej buzi. miala zmiane ale jade na aftinie i masci na te rzeczy i gdyby cos miala w buzi to by nie jadla. aha i mowie do niej ze dziasla ja bola bo nie da sobie buzi otworzyc a i smoczek od butli czasami wypluwa i niechce jesc a ta ze znowu cos w buzi ma bo jakby dziasla to by butli nie wypuscila bo smoczkiem by sobie dziasla drapala.

pogadalam z ta babka z apteki a ze wzgledu na to ze to mala miejscowosc to ludzoe raczej sie znaja i gadaja duzo. i babka mi polecila bym zmienila przychodnie bo w tej co jestem zawsze sa jakies problemy,a w tej starej przynajmniej lekarz porzadnie zbada i obejrzy dziecko i nigdy problemu nie bylo z ta lekarka. pojechalam i przenioslam Wiki, jutro dzwonie sie zarejestrowac i jak sie uda od razu na jutro to jade zrobic ksero karty z tamtej przychodni by miala wglad w cala historie Wiki.

ide troszku pocwiczyc moze mi sie humor poprawi

a ona do mnie ze nurofen a nie mig bo tamten jest typowo na bole, a babka w aptece mowi ze jedyna roznica jaka jest w tych preciwbolowych i przeciwgoraczkowych to cena i ilosc plynu jaki trzeba podac jednorazowo. i co najlepsze wszytskie sa truskawkowe :ohmy: :ohmy: :ohmy: wiec nie mamy na truskawke bo dostawala juz x razy ten syropek i nic jej nie bylo

a co do smiesznych minek to jeszcze jak mala byla malutka malutka ;) kiedys mnie bedzie lala za te zdjecia ;) takie minki strzelala:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

teraz robi jakby cos wachala ale ciezko to uchwycic
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #828575 przez aleksiaa88
Dziwny wyraz

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #828577 przez Hania84
haha :D Wiktoria ma bezbłędna minkę :D
a Albert jaki zdziwonyyyy :lol: uśmiałam się :)

to jednak Wam pokażę tez Lenkę jak miała chyba 2 lub 3 miesiące :D te dziewczyny co sa dłużej to już widziały te zdjęcie ale nowe mamusie nie :blink:
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka