- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

fajnie haniu, ze nie bedzie problemow, ja chyba ochrzcze elize na bialorusi, ale na katoliczke, tam u nas mozna wszystko zalatwic bez problemow, bo jest bardzo malo katolikow i im zalezy, by przyciagac nowych ludzi do kosciola katolickiego.
a wszystkie dzieciaki maja dwa imiona? bo ja dalam tylko jedno i jakos nie chce wiecej, bo nie chce zeby eliza musiala w dokumentach pozniej wypisywac dwa imiona plus nazwisko.
o wlasnie ksiadz i koleda i cos tam jeszcze, musze sprawdzic kiedy u nas bedzie, zeby nie otwierac. bo jak wejdzie, ja pojecia nie mam nic co z nim robic, kasy nie mamy ( nawet jakbym miala to nie dala), dziecko nieochrzczone, zyjemy bez malzenstwa, no szatany jednym slowem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Ogólnie myslałam ze będzie gorzej...a to że chce 2 imie i pozwolenie od chrzestnych to luzik

ja Lenie nie dawałam przy narodzinach drugiego imienia bo tu nie ma czegoś takiego, a poza tym nie chciałam by w przyszłości miała dwa w dowodzie tak jak ja bo to wkurzającee jest. A na chrzcie chcemy dać Lence na drugie Cecylia (po babci A. ) no i pasuje do niej bo bardzo "rozśpiewana jest" haha

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Kakaszka prawosławna jesteś tak?
A jak byś powiedziała, że Ty z innej wiary to chyba by nie wchodził co?
U nas na wiosce są prawosławni i ksiądz wie i nie chodzi do nich. Bo oni mają swój kościół w większym mieście
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Fajnie ze Lenka będzie ochrzczona

Gochens jak nie zasłużył Małż to jego strata

Kakaszka jesteś bezbłędna z tym szatanem

Milady bardzo się ciesze ze wam się układa

My mamy Bartosz Filip

Mnie bierze przeziębienie jakieś

Bartuś dziś miał niewielkie wypieki i znów na ciałku plamki mu wyskakuja ;( Nic nowego nie jadł wiec nie wiem. A policzki nie są szorstkie i na dwor jak wychodzi to grubo smarujemy kremikiem i przegrzany tez nie jest bo cienko go ubieram.
No i dolna lewa jedynka wychodzi !!!

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Milady super ze Wam sie wkoncu uklada kochana tak trzymac

Haniu super ze nie bedzie problemow z chrztem

Marta graulujemy zebola

ciekawe kiedy wkoncu u Nas wyjdą ?? Jest jeszcze jakies dziecko bez ząbków. ??
Malutka powiem Ci ze to vo pisalas o tym zeby dzieci uczyc zasypiac samo to prawda jest bo moja od dwoch dni zasypia sama w łóżeczku bez lulania i spi dosc spokojnie a jak sie powierci to sama zasypia . ogolnie to przed wakavjami w PL tez sama zasypiala i ladnie spala a tam ja tak rozwydrzyli ze byla katastrofa wiec mam nadzieje ze woncu wroci do normy

Niunia spi a ja zaraz wkladam bulki do piekarnika bo mojemu strasznie posmakowaly i sa tanie bo wychodzi 15 sztuk a sa super dobre

www.mojewypieki.com/przepis/pan-de-sal
wlasnie mialam Was pytac jakiej konsystenci zupki dajecie ?? bo ja dzisiaj chcialam dac z pol na pol zblendowanym ryzem i miala odruch wymiotny :/
a i ile po zakonczeniu karmienia dostalyscie @ ?? bo ja dalej bez i juz sie zaczynam denerwowac :/
- Milady
-
- Gość
-
To ze nie podoba jej sie imie nie znaczy ze ma Go olewac a wiecie co kiedys powiedziała " Mogłyby byc 2 dziewczynki" Ja miałam synow to teraz bym miała wnuczki" straszna kobieta ...
I jej chore zasady ... duzo by pisac ... a niema o czym bo tylko cisnienie mi skoczy niepotrzebnie ...
Mam inne zmartwienie, gosc odmowił wynajem bedzie sprzedawał i nie mam pojecia co robić

U mnie Anastazja Weronika a Iwo Jakub

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
aleksia tak prawoslawna jestem

milady a kiedy jedziesz juz do niemiec? moze nie jest zlym pomyslem przeniesc sie do wro na jakis czas? ale wtedy marcin pojedzie z wami?
nonono nowe zabki polecia na forum

marta kuruj sie, a taki dzien jak ty mialam wczoraj, totalny brak sil.
u mnie elizka zawsze zasypia w lozeczku, ale jakos nie widze, zeby spala jak aniolek.
a ja mam dylemat. bo jednak pojedziemy z rzeczami pociagiem z moja mama i eliza. wiec teraz musze sie pozbyc wiekszosci rzeczy. nie chcialabym oddawac czy sprzedawac takich rzeczy jak komoda, lozeczko, fotelik do karmienia, bujaczek, ale nie ma mozliwosci tego wszystkiego targac. tesciowa nie ma ani centymetra wolnego miejsca, zeby zostawic u niej. wkurwia mnie to, bo szkoda mi tych rzeczy, bo co pozniej... na bialorusi rodzice kupia co trzeba, ale to zostanie juz tam, a my tam przeciez nie na zawsze jedziemy. tak samo garnki, talerze i takie duperele po kij mam targac. nie wiem, patrzylam garaz wynajac kosztuje 200zl miesieczne ( troszke duzo jak dla mnie ). glupieje...
a macie jeszcze na dobranoc obsliniona, rozdrapana, ale zadowolone mysze

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milady cos okropnego z tym że wyśmiewa się z imienia wnuka

Karolka ja małej daję juz z wyraźnymi grudkami i łyka az miło

Marta zdrówka

i gratulacje zębuszka

aha Karolka to jakis chory ten ksiądz bo przeciez w PL od 1418r. występuje imie Lena jako samodzielne...jakiś nieoczytany

Lena tez juz śpi od 20.30 mimo że od 16-18 spała też ...ale zmęczona...chociaz zauważyłam ostatnio że nie pozwala mi wychodzic jak zasypia...zawsze wychodziłam i było okej...pogadała sobie i zasypiała a teraz musze jej dac rękę i mnie za nia trzyma i tak zasypia

Elizka świetny śmieszek

- Milady
-
- Gość
-

Hania tak 3 miesieczne, mowił zebysmy sie nie spieszyli ale ja juz chce cos postanowic bo wiadomo ;/
Miałam jechac 18 lutego juz ale zobacze jak sie sprawy ułoza MArcin jedzie w sobote

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Milady kurcze to masz niezly orzevh ale tak jak Hania mowi to chyba jest cos takiego jak ochrona i w dodatku masz male dzieci wiec nie moze Was z dnia na dzien wyrzucic

Kakaszka a tesciowa piwnicy albo poddasza niema ?? bo faktycznie szkoda tych rzeczy
Elizka zadowolona jak niewiem , a ta szyjka to faktycznie czerwona :/
Aleksia kurcze ja juz 2 tygodnie jie karmie wcale a przez 2 tyg tonodciagalam 2 raxy w ciagu dnia i nic ;/ tylko jednodniowe plamienie bylo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
pokazcie minki najfajniejsze

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No to jeszcze nie tak źle jak mówił że macie się nie spieszyć...a jak masz 3 miechy to do tego czasu wyjedziesz do DE...a rzeczy na razie przewieź do mamy albo do Wrocka tak jak brat proponował

Gabi świetne minki robi

kakaszka kurde mam brak pomysłów co zrobić z tymi Waszymi rzeczami

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Karolka spisalam sobie nazwe tych czopkow i pojechalam do apteki, babka do mnie ze zamowi ale potrzebuje recepte, wiec pojechalam do przychodni- a tam znowu nowa babka

ja jej mowi ze nie spi, ze czesto sie budzi pewnie przez zeby a ona ze moze cos w buzi ma i dlatego, ze ona dawala swojemu nurofen i smarowala dentinoxem i bylo ok, i ze tez wstawala co dwie godz. ja do niej ze rozumiem ale to sie zaczelo zaraz jak spuchly jej dziasla dolne i ze jestem 24 godz sama i juz nei wyrabiam a te czopki sa tez na wyciszenie a ona ze nie moze wypisac nie widzac pacjeta bo ona na pewno ma cos w buzi co nie pozwala jej spac

no co za pinda ja o niebie a ona o chlebie czepila sie tej buzi. miala zmiane ale jade na aftinie i masci na te rzeczy i gdyby cos miala w buzi to by nie jadla. aha i mowie do niej ze dziasla ja bola bo nie da sobie buzi otworzyc a i smoczek od butli czasami wypluwa i niechce jesc a ta ze znowu cos w buzi ma bo jakby dziasla to by butli nie wypuscila bo smoczkiem by sobie dziasla drapala.
pogadalam z ta babka z apteki a ze wzgledu na to ze to mala miejscowosc to ludzoe raczej sie znaja i gadaja duzo. i babka mi polecila bym zmienila przychodnie bo w tej co jestem zawsze sa jakies problemy,a w tej starej przynajmniej lekarz porzadnie zbada i obejrzy dziecko i nigdy problemu nie bylo z ta lekarka. pojechalam i przenioslam Wiki, jutro dzwonie sie zarejestrowac i jak sie uda od razu na jutro to jade zrobic ksero karty z tamtej przychodni by miala wglad w cala historie Wiki.
ide troszku pocwiczyc moze mi sie humor poprawi
a ona do mnie ze nurofen a nie mig bo tamten jest typowo na bole, a babka w aptece mowi ze jedyna roznica jaka jest w tych preciwbolowych i przeciwgoraczkowych to cena i ilosc plynu jaki trzeba podac jednorazowo. i co najlepsze wszytskie sa truskawkowe

a co do smiesznych minek to jeszcze jak mala byla malutka malutka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
teraz robi jakby cos wachala ale ciezko to uchwycic
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-