- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
"Chwilę" mnie nie było, a tu się tyle dzieje. Jak czytam co piszecie o mężczyznach, zaczynam się zastanawiać skąd to się bierze, kwestia rewolucji w życiu jaką przeprowadza dziecko, czy dojrzałości mężczyzn, czy opóźnionego poczucia ojcostwa... nie mam pojęcia.
U mnie też nie jest kolorowo. Absolutnie nie ma mowy, żeby rano wstał do Nicolasa bo jest nie przytomny, a gdy mi się zdarzy że nie dośpię i mam problem wstać to wypomina mi to przy każdej możliwej okazji, nie zaznaczając tego że i tak ja wstałam. Bardzo chciał ustalić podział obowiązków, i zaproponował że będzie zmywał zamiast wstawać rano, z tym że w zlewozmywaku zbiera się już od 3 dni. Za chwilę mi naczyń braknie, ale powiedziałam że nie tknę tego!
Nie krytykuje mnie, że jestem złą matką, ale mówi że mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o prowadzenie domu i że w ogóle jestem nie zaradna. eh...
Czasem mam ochotę go wystawić za drzwi...
Nicolasowi przebiła się 2 jedyneczka:) ale gryzie wszystko co możliwe butelki, stół, najlepszy jest jak śmiga w chodziku to przewraca sobie taboret i próbuje jego nogę gryźć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
a wiec, wczoraj bylismy z mezem w Realu, i bylismy przy warzywach, i ja patrze nagle Laury w wozku nie ma, a ni moje meza, ja sie obracam, a on ja posadzil na wage do warzenia warzyw haha, wyszlo 9,850, ale to w ubraniu i sie krecila, wiec mysle ze 9,5kg jak nic.
ale widok byl super a jak sie smiala haha.
ja osobiscie na mojego meza nie moge narzekac, jasne denerwuje mnie jak siedzi godzinami przed kompem, ja osobiscie tez chche miec czas dla siebie, jak czasem mala ladnie sie bawi to i ja moge na kompie posiedziec, no ale jak juz sie ja zdenerwuje to mu nagadam... i przez dwa dni spokoj i poznije stopniowo coraz wiecej, ale jak mu mowie ze ma ja wziasc czy daj jej obiadek czy cos to zawsze zrobi.
Wiec sama nie wiem co Ci Groszek doradzic, jedyna rzecz to bede trzymac kciuki zeby sie ulozylo.
a wlasnie a jak bys mu np powiedziala ze jedziesz na kilka dni do rodzicow?? a jak by zadnej reakcji nie bylo to ja bym pojechala choc na tydzien,i tylko bym dala znac ze dojechalam, i nic wiecej, moze to by troche pomoglo, czasem kilkudniowa rozlaka tez daje do myslenia.
Nie wiem co ci doradzic.
Za Natmur tez trzymam kciuki ze sie ulozy.
Szkoda mi Was dziewczyny, bardzo, bo jednak wychowywac dziecko samemu to ciezko, jasne moj w nocy tez nie wstanie, byl czas jak mala byla malutka to ja spalam w salonie zeby on sie wyspal, ale wtedy pracowal na 3 zmiany to bylo co innego, a teraz on sie obraca na drugi bok i ja juz slysze hop..si... a u mnie czasem 3 godziny sie mecze zeby zasnac, a jak zasne to mala sie obudzi i tak w kolko..
Buziaki dla Was, trzymam kciuki za Was mocno za kazda po kolei!!!!
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Michał jest 2 miesiące młodszy i waży równe 10kg

Co do męża, to go najzwyczajniej w świecie olałam... On się nie odzywa to ja też i wiesz że pomogło?? Dziś na przerwie śniadaniowej sam zadzwonił

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

taki ponury dzien u mnie...fee a sio.. jak chche wiosne!!!
ja tez juz zaczynam ubranka na wiosne kupowac.
a z Hello Kitty hm.. co nie otworze szafe to HK.. chyba musze cos innego pomyslec, zaczyna mnie sie nudzic, co nie powiem ze ciagle patrze za ta firma. bo ubranka sa swietne.
- Asiersa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1

Mój P dzieckiem zajmie się max 10 minut

Również (przypadkiem) usłyszałam z jego ust słowa "nie drzyj się", "zamknij się" itp..

Twierdzi, że jest zmęczony i tak strasznie bolą go ręce, że nie może pobujać Tomka

Jak go pytam czy mi pomoże, to twierdzi, że ja mam wolne i cały dzień nic nie robię, więc powinnam sama dać sobie radę.
Jak ja się cieszę, że my nie jesteśmy małżeństwem

Ostatnio mu powiedziałam, że jak mu nie pasuje to ma się wyprowadzić do mamusi.
Wygania mnie do pracy (po urlopie macierzyńskim) bo nie poradzimy sobie z jednej wypłaty.
Powiedziałam mu, że mną ma się nie przejmować, że ja sobie poradzę, bo mam rodziców, którzy mi na pewno pomogą a on ma tylko zagwarantować Tomkowi mleko i pampersy.
Jego mama trafiła do szpitala i on sie teraz musi zajmować jej kotem i psem. Strasznie jest z tego powodu wściekły. Mówię mu, że mam w du*** jego "dodatkowe" obowiązki, że jego jedyny obowiązek leży w łóżeczku

Najchętniej to by leżał na łóżku z piwskiem i pilotem

Powiedziałam mu też, że jeśli mu nie pasuje to DO WIDZENIA to mi odp że się nie wyprowadzi, żeby mu później ludzie nie mówili, że zostawił dziecko. No i żebym ja nie miała z tego satysfakcji.
Tak więc siedzi i zachowuje się jak wrzód na du***

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Słoneczko ja też chcę już wiosnę, choć uwielbiam zimę to i tak tęskno mi za zielonymi drzewami

Asiersa identycznie mam z moim D. wrrr jak ten człowiek mnie irytuje, no ale przynajmniej się odzywać zaczął, bo ta cisza mnie wkurzała

- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Asiersa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Tomek**12.10.2010**'

Aż mam czasem ochotę go zapytać "A SKĄD TY TO MOŻESZ WIEDZIEĆ??"
natmur11a mogę zapytać ile Twój P ma lat??
- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gorzej z partnerstwem, "bo ja za dużo wymagam i on ma za dużo obowiązków" no i oczywiście krytyka w stosunku do mnie na każdym kroku.
Ah nie ma co, ważne że mamy cudowne dzieci które są naszym szczęściem i największą miłością i musimy uczynić wszystko, aby one kochały nas równie mocno jak my je

Dobranoc dziewczynki:* trzymajcie się mocno i ciepło
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
oh uczucie jest wspaniale..
czekam na prawa tez bedzie za kilka dni. no moze tygodni,
uciekam sprzatac milego dnia Wam zycze.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
A co do Pawla śnił mi się dziś że poznał i zakochał się w innej wiec o 8 rano go obudziłam żeby zapytać czy przypadkiem tak się nie stało

Asiersa P ma 30 skonczona
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a okres był dużo mniej bolesny niż przed ciążą, ale krwi było mnóstwo...