BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 3 miesiąc temu #60819 przez sloneczko
hej dziewczyny ;)

u nas nocka byla spokojniejsza od poprzednich, a dzis juz o 6 mala nie spala ;) teraz odbywie sie zdrzemlysmy na 30min

i jak tylko wstala to sprawdzila i prawa jedyneczkewiec dwa zäbolki sa ;O)

milego dnia dla wszystkich bez wyjatku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #62348 przez angela660
Hej dziewczyny:)
No bardzo był zadowolony z wypadu na basen:)

Słoneczko czym myjesz ząbki swojej księżniczce?

Ale tu u nas cisza...
ah, mam dość stresów i napięcia, jutro jadę do teściów i liczę na pełen relaks;D

Miłej nocki:*

14 lata 3 miesiąc temu #62354 przez _aga86_
A my jutro jedziemy z Julcia na basen :) Milego odpoczynku angela

14 lata 3 miesiąc temu #62439 przez sloneczko
witajcie moja drogie ;)

ja musze powiedzie ze od kad Lauri wyszedl drugi zäbek ze spaniem jest super, budzi sie raz na cycusia i spi do ok 7;20 poznije ok 9 tez robi drzemke przy cycku na ok godzine, mam nadzieje ze jej nie przechwalilam ;)

angela my uzywamy szczoteczki sylikonowej na palec, i do tego na sam czubek jej, daje malusio pasty Elmex i jest super, mala sama chetnie juz buzie otwiera ;)

zäbköw widac coraz wiecej, daja po sobie juz znaki, na roznych rzeczach ;)
mnie jak do tej pory tylko raz ugryzly, ale to bylo w dzien, a w dzien to ona roznie je ode mnie. i dlatego a tak to nic, pieknie je.

my wczoraj bylysmy u lekarza bo krostki ktore miala na policzku nie schodza, wrecz przeciwnie, ale lekarz mnie uspokoil i stwierdzil ze to nic zlego, poprotu slina... no ale. Na pleckach i na brzuszku tez miala, ale zeszlo.

aha wazy dokladnie 9kg co do deka ;)

no i co jeszcze hm... caly czas chce chodzic, wstawac, jak juz sie czegos trzyma, przy melbkach najczesciej to pieknie chodzi.
a najlepije jak jest w kaciku, to tak w kolko chodzi i to potragi do 20min, a mnie juz rece opadaja.

no ale... i tak ja kocham najbardziej na swiecie ;)

my zaraz idziemy na obiadek do resturacji z kuzynka mojego meza, wiec i Wam zacze milego dnia.

do zobaczenia, do nastepnego wpisu ;)paaa :lol:

14 lata 3 miesiąc temu #62449 przez asia26
sloneczko to troszke odpoczniesz a dokladnie do nastepnych zabkow :P milego dnia :)

14 lata 3 miesiąc temu #62571 przez martela89
Dziewczyny Wy jako bardziej doświadczone w ząbkowych sprawach :) napiszcie mi jeżeli dałam małej czopka viburkol jakieś 3 godziny temu,a ma gorączkę to mogę jej dać coś przeciw gorączkowego czy nie powinnam? :unsure:

14 lata 3 miesiąc temu #62625 przez sloneczko
Martela ja odczekiwalam min 6 godzin.

co na ulotce pisze ze tylko raz dziennie.

i viburcol dawalam raz dziennie a co 6 godzin (oczywiscie jak trzeba bylo) to paracetamlo, i to po nim moja byla bardziej spokojniejsza jak po viburcol

14 lata 3 miesiąc temu #62628 przez martela89
Dzięki :) Więc chyba na noc dam jej paracetamol :)

14 lata 3 miesiąc temu #62631 przez sloneczko
ja bym poczekala.

ale tak jak mowie u nas viburcol nie pomagal, bardziej paracetamol 75mg. albo w syrpie.

viburcol jedynie przy kolce nam pomagal ale to i tez nie zawsze.

no dzien milo spedzilismy, to fakt niby odpoczne, ale w nocy i tak pomimo ze mala ladnie spi to ja sie budze czesto i wstaje nie wypoczeta..

to fakt tez mysle ze jak nastepne sie pokaza to znowu sie zacznie... no ale.

14 lata 3 miesiąc temu #62634 przez asia26
no ale trzeba sie cieszyc tym ze teraz jest spokojna :) przyzwyczailas sie do ciaglego stawania i teraz usnac porzadnie nie mozesz :(

14 lata 3 miesiąc temu #62638 przez sloneczko
oj ciesze sie bardzo i mam nadzieje ze nie zapesze ;)

ja juz jestem bardzo wyczulona, nawet jak ona sie obraca to ja sie budze, a juz o wolaniu, czy o chrapaniu to juz nie ma mowy, jestem odrazu przy niej.

a Olivcia jak spi?

14 lata 3 miesiąc temu #62643 przez asia26
no tez dosc kiepsko ale to sie juz tak dlugo ciagnie wstaje do niej 3 razy a wstawalam raz i tak przez sen marudzi :( w dzien tez jets marudna choc zdarzaja jej sie spokojne chwile :) ogolnie jest grzeczna ale widac ze juz jej to wszystko przeszkadza bo ona jest super spokojna i grzeczna a teraz od pewnego czasu widze wyrazne zmiany w jej zachowaniu i drapie do krwi dziasla :( ale przez wszystko trzeba przejsc kazda z nas to przechodzi :(

14 lata 3 miesiąc temu #62649 przez sloneczko
dokladnie, dziecko urodzilysmy to i je wychowamy.

przyjda i do Was dobre noce ;)

ja tez czesto wstawalam po 7 razy..

ok moja teraz wstala, wiec my idziemy na spacerek, dosc wietrznie ale nie zimno jest, wiec trzeba dzien wykorzystac.

Milego dnia dla WAs! ;)

14 lata 3 miesiąc temu #62745 przez asia26
Ja tez dzis sobie zrobilam spokojny dzien nawet za bardzo nie sprzatalam tak tylko z gory zeby bylo wzglednie :) codziennie zapylam jak glupia dwa domy utrzymuje w ladzie, gotuje mozna powiedziec tez w dwoch domach bo u siebie i mamutki i latam pomiedzy domem swoim a mamy ze dzis mowie dosc troche laby i odreagowani nalezy sie i mnie :) pogadalam sobie z dziewczynami na forum spedzilam dzien z Oliwcia i Romciem jak z pracy wrocil i mimo iz caly czas o mamie myslalam troche odreagowalam od tej bardzo ciezkeij sytuacji :) troche glowka odpoczela choc bardzo ciezko ja wylaczyc chociaz Oliwka bardzo stara sie to zrobic i przekierowac myslenie na nia co sie jej swietnie udaje :) mily dzien i nie zeby te z mama byly nie mile ale nie da sie zyc i byc ciagle bezposrednio w naprawde duzym obciazeniu psychicznym mozna w koncu wysiasc czemu jestem juz bliska choc staram sie twardo trzymac i Wy mi gtez w tym pomagacie ze ze mna jestescie :) no to popuscilo mnie troche jak sie tak wypisalam.... dziekuje za wyczytanie :) milego wieczorku :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #62805 przez _aga86_
My tez milo spedzilismy dzien :) Bylismy z Niunia na basenie :) Tak Ja wymeczylismy, ze usnela w mgnieniu oka :D Nie wiem czemu, ale nie mozna bylo robic fotek :/ Ale i tak udalo mi sie jedna pstryknac, zanim ratownik powiedzial, ze nie wolno :D No i w szatni po kapieli zrobilam:) Oto Niunia:

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka