BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 2 miesiąc temu #63821 przez Madzia89862
sloneczko dacie rade co do ubran to zawsze tak jest ze spiochy zawsze trzeba kupowac w rozmiarach wiekszych jednak codziennie ubrania nie koniecznie i pozostawia sie w starym rozm jeszcze przez jakis czas

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #63906 przez asia26
no my z kolei zmieniamy ciuszki na 68 bo dekolty w bodach mamy do polowy klatki ale ciagle ja w to ubieram bo sie miesci naciagniete to ma jak fiks i nie wiem czemu jej to zakladam ale to robie :P spodenki tez jakby miala wode w piwnicy i rekawki krotkie zaczynaja byc :) rosnie mi moja dzidzia :) a ja nie chodze na basen bo jest normalnie brudny :/ mysla ze chloru nawala i grzyby wybija moze tak ale nie wszystkie dziecko mojej kolezanki dostalo grzyba z tej wody masakra jakas :/

14 lata 2 miesiąc temu #63916 przez sloneczko
oh juz nie pamietam kiedy o tej porze siadlam na kompa..

mala padla jak mucha.. ale ja tez padam, zaraz ide spac.

aga na ten basen co my chodzimy to dokladnie jest spa, i tam nawet jednorazowych pieluszek nie mozna miec, tylko te do wielokrotnego uzytku, ale ja zawsze jak wezme mala z wody to posiedzi troche na reczniku bez pieluszki i jak wyschnie pupka to jej zakladam jednorazowa i pozniej zakladam inne majteczki, zabieram dwie pary. Teraz w sobote sie wybieramy znowu woda tez ma miec 33 stopnie.. mm

a co do kostiumu, to mnie sie bardzo podoba, tylko ze mam takie zdanie jak wczesniej pisalam ze wole ze jest w samych majteczkach, jeszcze bedzie miec czas zeby sie zastawiac, kostium bede jej zakladac jak bedzie slonce, zeby jak najbarziej ochornic skore.czyli ona tez bedzie w wieku Julci.;)

Groszku, Michas wyglada slicznie, oh a ta raczka, mmmiodzio.

aha moja od wczoraj zamiast raczkowac to na pupie jezdzi po pokoju, po dywanie jest ciezej, ale po panelach czy platkach to az sie kurzy ;) jak na ta chwile jeszcze nie raczkuje, zobaczymy co bedzie dalej.

zyczymy Wam spokojnej nocki ;)

14 lata 2 miesiąc temu #63964 przez martela89
asia26 napisał:

no my z kolei zmieniamy ciuszki na 68 bo dekolty w bodach mamy do polowy klatki ale ciagle ja w to ubieram bo sie miesci naciagniete to ma jak fiks i nie wiem czemu jej to zakladam ale to robie :P spodenki tez jakby miala wode w piwnicy i rekawki krotkie zaczynaja byc :) rosnie mi moja dzidzia :) a ja nie chodze na basen bo jest normalnie brudny :/ mysla ze chloru nawala i grzyby wybija moze tak ale nie wszystkie dziecko mojej kolezanki dostalo grzyba z tej wody masakra jakas :/

Na moją większość 68 jest już mała,a wcale ona sama duża nie jest :)

14 lata 2 miesiąc temu #63996 przez asia26
Oliwka jest drobna raczej jak mamusia :)

14 lata 2 miesiąc temu #64052 przez _aga86_
Sloneczko moj kuzyn zamiast raczkowac siedzial na pupie i odpychal sie nogami (nozki mial jak w siadzie skrzyznym), ale to smiesznie wygladalo :) Nawet nie wiem jakie to sa te do wielokrotngo uzytku. U nas trzeba miec specjalne (jednorazowe) pampersy. Np. takie :http://www.pieluszki.pl/categories/cat_id/37

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #64065 przez sloneczko
aga wlasnie Laura tez tak robi od wczoraj, ale to bylo tak siedziala przy mnie i w momencie byla juz kolo drzwi, normalnie w ciagu moze 1 minuty, to wyglada fantastycznie ;) my chyba zamiast bialych kolankow nie bedziemy miec, za to bedzie biala dupka, i nie beda spodnie na kolanach powycierane tylko na pupie ;)

to sa takie jak by siateczka, sa bardzo podobne do tych co moniq uzywala i dziewczyny pisza na forum o nich, tylko ze sa do tego impregnowane. Fajnie sie pierze i lekkie do noszenia, nawet jak sa mokre.

a te co pkazalas to my wlasnie tez takich jako jednorazowe uzywamy.

14 lata 2 miesiąc temu #64078 przez _aga86_
No to juz mniej wiecej wiem :) W raczkowaniu dla mnie najgorsze byly te kolana. Jak Julcia zaczela raczkowac bylo lato- wiec kolana miala straszne- domyc nie moglam wygladaly jakby byly sine. Pozniej juz zakladalam spodenki, ktorych po jednym dniu ndoprac nie szlo :D No takie sa uroki raczkowania :) Dobrze, ze Julcia juz chodzi :D

14 lata 2 miesiąc temu #64093 przez Groszek
Witajcie Mamusie :)
U nas noc ciężka, ale Miś chory, także nawet nie narzekam... Ma straszny katarek i wogóle widać że coś mu jest. DO tego górne jedynki się przebiły i muszą go strasznie boleć bo zgrzyta ząbkami że aż słuchać się nie da....

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #64160 przez _aga86_
Groszku Michasiowi kolejnych zabkow :)

14 lata 2 miesiąc temu #64166 przez Groszek
Dziękuje w imieniu Michała :)

14 lata 2 miesiąc temu #64318 przez sloneczko
witajcie.

wow 5 zäbköw ma Michalej, Gratuacje ;)

dla Julci od Agi tez gratulacje, Ty to masz oczy Aga ;9 haha

u nas noc byl ciut spokojniejsza, ale mala juz o 6 buszowala w swoim lozecku, to ja wzielam do siebie, i jak codzien od jakiegos tygodnia kladzie sie obok mnie i mnie klepie po policzku, albo palca do oka mi wklada, oj nie da sie mi wyspac ;)

ona teraz spi smacznie na tarasie w wozku, na dworze jest 17 stopni w slonsu, a czuc jak by nawet wiecej bylo.. oh pieknie, tylko mi brak tej zielenie.

ja wlasnie wypisuje kartke do naszego swiatka z koscielnego ktory ponad tydzien lezy w szpitalu na serce, kurde chlopak ma 32 za kilka dni skonczy.. ah i ciagle nie wiedza co jest dokladnie a tylko zemdlal w pracy..

dzis bedziemy jesc na obiadek cos polskiego, najlepiej pierogi..

ide tez troche na taras zaczerpnac pierwszych promieni slonca.. oh pamietam jak w tymtym roku bylam z brzuszkiem i tez siedzialam calymi dniami na sloncu, jak szlam rodzic to brzuszek i ja bylismy prawie brazowi.

a wlasnie dziewczyny macie jeszcze ta brazowa kresek?, u mnie jeszcze troche jest, ale terz juz coraz bledsza, a jak u Was ? i te "starsze"mamy do kiedy ja mialyscie?

aha ja dzis testuje z Rosmana pieluszki, wczoraj kupilam 2 stuki za 50centow, wydaj mi sie ok, ale nawet jak beda ok to i tak zostane na pampersie, bo mam rabaty i duzo taniej mi wychodzi nawet jak te tansze kupie.

Milego dnia dla Was i maluszkow.

14 lata 2 miesiąc temu #64389 przez _aga86_
Sloneczko u mnie jakby sie dokladnie przyjzec to jeszcze widac :P Naszczescie tylko z bliska. Jestem troche blada, wiec moze dlatego. Latem jak sie opale pewnie nie bedzie widoczna.
Tobie rowniez zycze Milego dnia. U nas tez piekna pogoda- nie wiem ile stopni, ale w sloncu jest swietnie. Jejku jak mi brakuje wiosny :)

14 lata 2 miesiąc temu #64466 przez Groszek
U nas też śliczna pogoda, ale Misiaś chory więc tylko się wietrzyliśmy w domku... teraz mam chwilę więc siadłam :) a śpiąca jestem że szok

14 lata 2 miesiąc temu #64519 przez angela660
Witajcie dziewczyny

Nicolas poszedł spać po 18 ;O szok, boję się, że za chwilę się obudzi i będzie szalał, kiedy ja zamierzam się kłaść. W ogóle budzi się w środku nocy i bawić się chce, kiedy zacznie znów przesypiać noce? Rano wstaję nie przytomna:(

No i dziś zrobił pierwsze kroki na czterech:D Posadziłam go w końcu łóżka a ja poszłam na drugi, do pudełka, za chwilkę patrze, a Nicolas w połowie łóżka, patrzę dalej a on zasuwa na czworakach :D wyglądał cudownie, a na końcu jak dorwał się do wieczka z pudła był taki dumny, że napatrzeć się na niego nie mogłam.

Słoneczko ja kreski na brzuchu nie mam już dawno, za to mnóstwo rozstępów z powodu których mam kompleks. :(

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka