BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #918496 przez Saga0304
Hej mamusie :) zbieram sie juz na wizytę...trzymać kciuki :laugh: do usłyszenia wieczorem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #918498 przez Amorfivell
tutaj z położna sa wizyty juz od 12 tygodnia narazie raz w miesiacu potem od 26 tygodnia 2 razy w miesiacu a od 32 tyg co tydzien ... usg sa robione w szpitalu a lekarza bedę widziała tylko wtedy gdy bedzie cos nie tak lub jak bede potrzebowała zwolnienia z pracy :)
Ja tez nie miałam nigdy toxo wiec może własnie dlatego chce mi zrobic to badanie dopiero w pozniejszym tygodniu :)

Tez sie ciesze ze termin jest wczesniejszy moj partner sie cieszy bo sam ma urodziny 6 marca wiec jak dobrze pojdzie to bedzie miał super prezent na urodzinki :)

Dla mnie na zaparcia super pomaga napoj z suszonych sliwek ... wrzucam do duzeg kubasa dużo suszonych sliwej zalewam goraca woda odczekuje ok 15 min i pije wywar potem zjadam owoce jak wieczorkiem przed snem wypijam to na drogi dzien rewolucja w kichach ze hohoho i na 3 dni mam z głowy hehe i potem powtorka :)

Saga trzymam kciuki :* czekamy z zdjecia z usg :)

10 lata 8 miesiąc temu #918513 przez Karlinka
Saga trzymamy kciuki :)
Suszone morelki są pycha niestety zawierają dużo siarki ;/ te niesiarkowane bardzo ciężko dostać.
Amorfivell mój Małż ma urodziny 2marca i się śmieję , że może akurat utrafi z wykluciem się w urodziny tatusia ;p fajnie by było ;)

10 lata 8 miesiąc temu #918523 przez Ada2424
Karlinka oj tak atmosfera świąt super :) tez bym już chciała, uwielbiam boże narodzenie :)

Saga daj znać po wizycie :) trzymam kciuki.

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #918527 przez monia89
Super że widziałyście swoje Maluszki :-) ja wizyte mam w poniedziałek dopiero.
Ja też zmagam się z zaparciami :sick: mi pomaga activia.

10 lata 8 miesiąc temu #918549 przez lalka
Saga trzymam kciuki!!!!!
obiadek zrobiony.....zjedzony...ryby w pomidorach też..teraz leżę i pachnę a że dzisiaj pogoda u nas do d**y to wskazane
miłego dnia

10 lata 8 miesiąc temu #918564 przez Dżasta86
No wlasnie mi brakuue pomyslu na obiad... pomocy !

Przeczytalam juz wszystkie gazety :) bardzo przydatne, dobrze wydane pieniadze.

A powiedzcie mi rodzic zamierzwcie z mezem ? Ja sobie nie wyobrazam innej opcji , musi byc i juz :)

10 lata 8 miesiąc temu #918569 przez lalka
Dżasta..tak rodzimy rodzinnie niema innej opcji
na obiad dopiero dzisiaj zrobiłam barszcz ukraiński z lanymi kluseczkami

u nas położna od 20 tyg..to jeszcze trochę mi zostało

10 lata 8 miesiąc temu #918570 przez Ada2424
Dżasta ja mam dziś fasolke po bretońsku, właśnie zjadłam :) a rodzić jasne, że z Mężem innej opcji nie biore pod uwage :)

[/url] [/url]

10 lata 8 miesiąc temu #918584 przez Kalinka90
Ja też chce rodzić koniecznie z mężem, bałam się, że może po ostatnim porodzie on już nie będzie chciał, ale uspokoił mnie, że będzie z nami. Ja mam wizytę w piątek wieczór, nic lekarz o genetycznym nie wspominał więc nie wiem. Wykonałam w 7 tyg. wszystkie wskazane badania w tym toxo. oprócz hiv, tego z wątrobą nazwa wyleciała i różyczki.
Na obiad mieliśmy kaszę z gulaszem i kalafiorem :).
Saga czekamy na te dobre wieści :)

10 lata 8 miesiąc temu #918587 przez Karlinka
Ja na obiad mam makaron z sosem pieczarkowym :-)
Co do porodu z Mężem-zawsze byłam przeciwna i to bardzo, ale w ciąży troche mi sie pozmieniało. Zobaczymy bliżej porodu ;-)

10 lata 8 miesiąc temu #918595 przez Anabelle
Amorfivellnie zmieniaj suwaczka za każdym razem bo nikt się w szpitalu nie będzie pytał "a jaki termin pani wyszedł z 1 usg?" " a z drugiego?" "a jak oceniała położna?" Ich to nie obchodzi. W szpitalu pytają o termin @, kartę ciąży prowadzi się według terminu @. I wg terminu @ powinnaś mieć suwaczek :)

Mi tam się ciąża dłuży, ale pewnie dlatego, że ja już bym chciała stać w poczekalni w szpitalu z dzieckiem i z wypisem w ręku, pakować się do samochodu do domu :)

Saga powodzenia z wizytą :)

Dżasta - jak tylko znajdę opiekę dla Antka to mam nadzieje, że mąż ponownie będzie przy porodzie, był bardzo pomocny przy poprzednim, nie wyobrażam sobie rodzić sama.

10 lata 8 miesiąc temu #918606 przez monique1983
Bujanka - ja w Katowicach płaciłem 250 zł + 20 zł żeby mieć płytkę czyli 270 zł zapłaciłam. USG genetyczne można robić do 13.6 tygodnia, chociaż jak się zapisywałam, to raczej mówiły, żeby tak na granicy się nie umawiać, bo może być już ciężko przezierność karkową zmierzyć. Ja byłam w 12 tygodniu i 5 dniu z OM.

Lalka - mnie akurat uspokoiło, bo wyszło, wszystko super i że jestem w grupie niskiego ryzyka, więc testu PAPPA już nie robiłam. A nawet jak by dziecko miało być chore, mieć np. jakaś wadę serduszka to myślę, że lepiej wiedzieć wcześniej żeby dziecko zaraz po porodzie miało dobrą opiekę, rodziło się w odpowiednim szpitalu, porozmawiać z lekarzem co dalej, uzgodnić jakiś plan leczenia itp.

Kasia81 - może to co prawda zmierzyć lekarz na zwykłej wizycie o ile ma dobre usg, ale w tych ośrodkach, które konkretnie się tym zajmują jest osoba wykwalifikowana posiadająca certyfikat FMF, no i mają na komputerze specjalny program, w którym wprowadzają dane z pomiarów, wiek itp. i wylicza on prawdopodobieństwo takich chorób jak trisomia21, trisomia 18, trisomia 13.

Amorfivell - ja robiłam badanie na toksoplazmozę.

Ada - mnie też szybko leci, nie mogę uwierzyć, że to już 2 trymestr ;)

10 lata 8 miesiąc temu #918607 przez nesQa
Bylam na usg i pani doktor powiedziała, ze dziecko jak na 13 tydzien to taka kruszynka, że zrobimy usg genetyczne za tydzień :P. Jedyne co widziałam to bijące serduszko. Więc muszę jeszcze czekać :cheer:

Co do gazet to się naczytalam, ze juz macie pokupowane to kupilam mam dziecko i m jak mama :)

10 lata 8 miesiąc temu #918650 przez Karlinka
Monique super, że u Ciebie wyszło wszystko ok :)
Nesqa no to jeszcze trochę poczekasz ,ale tydzień to króciutko. Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia