BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 2 miesiąc temu - 15 lata 2 miesiąc temu #75407 przez martela89
asa jakie opóźnione? Na wszystko przyjdzie czas,nie które dzieci wcale nie raczkują,może właśnie tak będzie z Oliwcią.
Od razu stanie na nóżki :)

Moja już prawie sama podnosi się do siadania ale do raczkowania to jej nie śpieszno ona nawet na brzuchu już nie chce leżeć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 miesiąc temu #75436 przez angela660
Hej dziewczyny
Nawet nie mam czasu żeby poczytać co tu się dzieje.
Za to dziś podjęłam bardzo ważną decyzję, zamykam sklep. Nie przynosi mega dochodów, a potrzebuję więcej czasu dla siebie i Nicolasa! :)

Po za tym Nicolas ma zapalenie oskrzeli i znów antybiotyk :(

Ah, wywinął dziś taki numer że o mało zawału nie dostałam, a on po chwili płaczu ze strachu, zaczął się śmiać, mianowicie, przesuwał się po łóżku i doszedł to końca w róg łóżka pod ścianą, a ja nie miałam pojęcia że mam aż taką przerwę miedzy ścianą a łóżkiem, Nicolas siedzi, siedzi i nagle się zapada... spadł dupką tak że kolanka miał przy klatce piersiowej, jak go wyciągnęłam to nie wiedziałam czy płakać z nim czy co... trzęsłam się jak galareta, na co on zaczyna się śmiać... Łobuz mały ;)

15 lata 2 miesiąc temu #75445 przez natmur11
aska co za glupoty opowiadasz klaudia usiadla jak miala 6 miesiecy skonczone a raczkowac zaczela jak miala skonczone 7 miesiecy z tydzien przed 8 miesiacem wiec zadne opoznione dziecko, wydaje mi sie ze to jest odpowiedni czas, ma juz na tyle silny kregoslup zeby poraczkowac troche i zaczac chodzic, a dwa nikt nie powiedzial ze twoja corcia nie zacznie chodzic najpierw a dopiero potem raczkowac:)

angela gratuluje podjecia jakze waznej decyzji:) akrobata ci rosnie :laugh:

duzo zdrowka zyczymy wszystkim chorym na forum i im rodzina:)

15 lata 2 miesiąc temu #75456 przez sylwus136
Asia czym Ty się martwisz na wszytsko przyjdzie czas.Mój mały ma 10 miesiecy a od 3 dni raczkuje.Od 3 dni tez staje sam przy meblach i chodzi sam w tą i z powrotem.Twoja mała ma 7 miesięcy dopiero.
Ja tez się tak zamrtwiałam ale nie warto.każde dziecko jest inne i tak juz bedzie. Teraz mam uwanie glowy bo wszędzie mi włazi,Dziś np.otwarł sobie jedną szufladę wsadził palce i ją zamknął.Mąż mu nie mógł rączki wyciągnąć.Płakał chwile a potem się śmiał.Ma mały ślad na paluszku, albo posadziłam go na łóżku patrze na niego siedzie,odwracam się do brata a ten mały zbój zsuwa się z tapczana na moją nogę.Normalnie nadążyć nie idzie :D

15 lata 2 miesiąc temu #75460 przez natmur11
klaudia tez dzis przytrzasnela sobie paluszki szuflada od biurka na szczescie byla pusta wiec lekka zajeczala dwa razy i znow do niej podeszla. jutro musze kupic chyba zabezpieczenie jakies albo przynajmniej tasma podkleic. ostatnio mala mi tak zwiala ze szukalam jej po calym domu a ona pod biurkiem stala i bawila sie srubkami:/ a najbardziej spodobalo jej sie krzeslo obrotowe, codziennie ze 3 razy sie o nie przewroci ale to najlepsze miejsce dla niej.
w ogole klaudia ma pociag do samochodow dzis z moim bratem bawila sie autem na pilota tzn on jezdzil a ta rozesmiana bila mu brawo i cale dnie tylko czeka zeby ktos nim pojezdzil jej:) a moze tak z pol godziny siedziec

15 lata 2 miesiąc temu #75465 przez _aga86_
Sloneczko ja tez zawsze podczas szczepienia mam mala na rekach. czekamy na zdjecia Laury :) Gratuluje przespanych nocek!!! :)
Asia moja Julka zaczela raczkowac jak miala 8 m-cy (nie warto sie przejmowac) niektore dzieci szybciej chodza inne szybciej mowia, a jeszcze inne robia na nocnik- taka jest prawda i zamartwianie sie nic nie da. Bede sie modlic za Twoja mame (tylko daj znac jutro co i jak).
Angela moja Julka tez taki numer wywinela tyle tylko, ze odrazu ja to rozsmieszylo :)

15 lata 2 miesiąc temu #75484 przez sylwus136
A są takie zabezbieczenia żeby szuflady się nie otwierały?
Ukochana zabawa Kacperka to pojejść do szaf.Od najmniejszej zacząć się wspinać w górę.Chwycić drzi od szafki obok i zamykać i otwierać.Czasem włoży paluszki i nawet tego nie poczuje :D albo mam taki mały stolik co na dole ma półeczkę to wciska się na tą półeczke chociaż wie że się nie mieści.Ściągnie wszystkie podkładki pod kawe, rąbnie się z trzy razy w glówkę i może bawić się dalej.W ogole nie zapłacze a robi to po 5 razy dziennie.Albo pod łózeczkiem ma kolejkę schowaną w kartonie to wciska się pod łóżeczko zeby je dostać chociaz łóżeczko mam na samym dole opuszczone :D
albo od 2 dni śpi na siedząco :D nie wiem co mu się wymyśliło ale w nocy na spiku siada i wkładnie sobie główkę na kolana i tak śpi.W nocy przekładam go z 4 razy ale on i tak robi po swojemu.W tej pozycji może spać nawet do 8 rano choc zawsze budził się o 6,30-7,00 :D
Z tymi dziećmi to nudzić się nie da :D

15 lata 2 miesiąc temu #75486 przez _aga86_
Sa :) Cos takiego : www.babyclub.pl/product-pol-1766-Blokada...szuflad-BabyDan.html lub :http://www.babyclub.pl/product-pol-1058-Male-wielofunkcyjne-przyssawki-zabezpieczajace-4-w-op-Dream-Baby.html

15 lata 2 miesiąc temu #75488 przez natmur11
haha Sylwus poplakalam sie jak to czytalam, wyobrazilam sobie klaudie w takiej pozycji i sie przestac smiac nie moglam;d moja tylko wierci sie i albo w poprzek pozka albo w nogach. dzis mi sie budzila w nocy a ze nie chcialo mi sie jej glaskac na spiaco wiec zwielam ja do siebie i to byl najwiekszy blad w ogole sie nie wyspalam ani ja ani ona co chwile mnie budzila bo pchala sie na moja poszuszke albo pod plecy mi sie w poprzek kladla, co ja odsuwalam to sie przebudzala. powiedzialam sobie ze nigdy wiecej;p a zabezpiecznia takie mialam na mysli.
Załączniki:

15 lata 2 miesiąc temu #75501 przez sylwus136
hehe Natmur no te nasze dzieci to mają pomysły.
oj ja bym z Kacperkiem spac nie mogła bo po pierwsze tak się rozpycha że ja nie mam miejsca w ogole :D jak nie śpi na siedząco to każda noga w inną stronę,ręce do góry i w ogole a po drugie odkąd jest taki cwaniak to bałabym się że ja bym spała a on by mi gdzieś uciekł albo wpadł :D

A o tych blokadach musze pomyśleć bo inaczej kiedyś małe paluszki bedą naprawdę zranione.

15 lata 2 miesiąc temu #75544 przez Groszek
Hej dziewczyny :)
Wątek trochę odżył :lol:
Asiu spokojnie, Michał ma 8 miesięcy i jeszcze stablinie nie siedzi, bo zdarza się bum :) raczkować to ani myśli, tylko raz udało mu się przytrzymać i stanąć :) Aha no i niemilosiernie zębami zgrzyta :angry: słuchać się nie da :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

15 lata 2 miesiąc temu #75551 przez ilona
No wreszcie się coś ruszyło u majówek :laugh:

Asia mój leniwy Wiktorek ma skończone 9 miesięcy i nawet mu przez myśl nie przechodzi, że mógłby sam się przemieszczać :) bawię się z nim ciągle na podłodze, pokazuje jak raczkować ale jedyne co on wtedy robi to śmiech do rozpuku :)
Oj jak fajnie się czyta jak Wam się dzieciaki już chowają po kątach :)

Wiktorowi idą górne jedynki, są tak białe dziąsła, że na dniach powinny się przebić i mam nadzieje, że tak się stanie bo jest okropnie marudny.

Ale dziś u nas piękna pogoda, normalnie czuć wiosnę w powietrzu :)
Buziaczki dla wszystkich :kiss:

P.S. Leki pomagają, i zaczynam wracać do świata żywych :)

15 lata 2 miesiąc temu #75610 przez Groszek
Ilonka super że już lepiej :) Wróciliśmy z PUP-a i sama główna księgowa nas odwiozła :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

15 lata 2 miesiąc temu #75617 przez sloneczko
witacjie,
wczoraj zaczelam Was czytac i nagle slysze wielki plac z zza okna, mala raptem w dzien mi wczoraj 15min spala, a wieczorem poszla po 22, oh.
teraz tez zasnela wiec moglam Was poczytac ;)

angela sutne jest to ze sklep nie przynosi zyskow i musisz go zamknac, ale czasem lepije tak, bo z czasem beda wieksze straty, bo musisz za pomieszczenie placic, swatlo i inne oplaty. Ze tak zapytam z czym masz ten sklep, moze te rzeczy co Ci zostaly mozesz na allegro posprzedawac, wiadomo bedziesz musiala czesciej na poczcie bywac, ale moze cos sie zwroci.

Ja sprawdzilam Laura mialam 6msc i 19dni jak zaczela wiedziec, ale jeszcze tak super nie stabilnie, super stabilnie bylo 6 i 26dni. Kazde dzieck inaczej sie rozwija, wiec Asiu nie martw sie, wiadome chcialabys sie juz tym pochwalic, ale ja bym czasem chciala zeby Laura sobie jeszcze polezala ;)

moja wcale nie raczkuje i mysle ze juz nici z tego beda, ona woli na pupie jedzidzic ;)

oh mialam cos jeszcze napisac, tez macie tak z pamiecia... oh czasem jak sobie nie zapisze to moge pomarzyc o tym ze cos mialam powiedziec.

Na kontrole i szczepionke idziemy w czwartek bo nie bylo juz miejsca, a u nas zawsze szczepionka tak wyglada: ja siedze na krzesle odwrocona, a moj maz stoi przy malej i sie nia opiekuje, do tej pory kladli ja na lezanke, a teraz chyba bedzie tak jak mowicie ze na kolanach. dlatego my zawsze na szczepienie idziemy w drojke.

Moja tez mi wczoraj figla splatala: Zostawilam ja w lozeczku bo pilam kawe, i nagle jak by dziecka nie bylo, a nad lozeczkiem ma nakleiki i co 3 poodklejala, a jak mnie zobaczyla to banana strzelila, to smykus maly.

Teraz sie zacznie ze wiecej bedziemy opowiadac co nasze pociechy robia ;) to jest piekne.

My mamy tez takie zabezpieczenia do szuflad i te do szafek, jak na razie wszystkie na dolnych, ale po malutku trzeba tez gorne zabezpieczac.

Dodam kilka zdjec Laury do "chwalmy sie dzieciatkami" i na jej stornke sloneczkolaura.aguagu.pl/

Zyczymy slonecznego dnia, aha wczoraj mialysmy w domku zostac, ale bylo tak pieknie ze nie moglam nie wyjsc na dwor, caly tydzien ma byc taki ;) oh az chce sie czlowiek opalac ;) haha

Milego dnia dziewczynki i dla Waszych skrabkow tez buziaki ;*

15 lata 2 miesiąc temu #75645 przez _aga86_
Co do ucieczek: maja Julka kilka dni temu mnie uspila i sobie wyszla :P Tego dnia niezbyt dobrze sie czulam, moj M pojechal na zakupy, a ja postanowilam isc spac razem z Julka ok. 20stej. No, ale Julka lozeczku krzyczala, wiec wzielam ja do siebie. Polozyla sie i bylam przekonana, ze usypia. Z racji tego, ze zle sie czulam bardzo szybko usnelam (nawet nie wiem kiedy) raczej to mi sie nie zdarza! I ta mala spryciara musiala mnie ominac, bo jesli przeszlaby po mnie to bym sie przebudzila. Na szczescie wczesniej zamknelam drzwi, zeby wrazie co nie mogla wyjsc. Ale mi sie goraco zrobilo jak jej w lozku nie znalazlam, a ona bawila sie zabawkami po ciemku!!! Patrzac na zegarek spalam jakies 10 min., wiec szybko wyczaila moment do ucieczki :D

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka